BHV cursus

BHV certificaat halen? Een bedrijfshulpverlening cursus, ook wel BHV cursus genoemd, kan je volgen bij ARBO centrum. Hierbij leer je de juiste hulp te verlenen bij gebeurtenissen die de veiligheid en/of gezondheid van werknemers of andere aanwezigen bedreigen. Denk hierbij aan kleine brandjes blussen, ontruiming van een pand of noodhulpverlening bij ongevallen. 

Offerte aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
225,- excl. btw
MEEST GEKOZEN
245,- excl. btw
Prijs op aanvraag
375,- excl. btw
325,- excl. btw
399,- excl. btw
295,- excl. btw
65,- excl. btw
225,- excl. btw
225,- excl. btw
225,- excl. btw
Prijs op aanvraag

BHV cursus op locatie

Bij jou op locatie of op locatie van ARBO centrum

Is een BHV cursus verplicht?

Wanneer is BHV nou eigenlijk verplicht?

 

Hoe lang is BHV geldig?

Hoe lang is een BHV certificaat geldig en wanneer moet je deze herhalen?

BHV cursus met meer dan 3 personen?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

BHV cursus inhoud

De BHV cursus inhoud bestaat uit een aantal vaste onderdelen, die gezamenlijk het gehele BHV-programma beslaan. De onderdelen zijn: EHBO, brand en ontruiming (waarbij de focus ligt op het bestrijden van een beginnende brand), levensreddend handelen, reanimatie met AED (tijdens de cursus wordt de AED betekenis uitgelegd en leert de cursist hoe een AED gebruikt moet worden) en evacuatie van het pand. Wij maken altijd gebruik van fluorvrij schuim bij het oefenen van brand blussen. Dit is biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu. Iets wat we erg belangrijk vinden. De BHV cursus inhoud gaat dus verder dan enkel EHBO. Dit maakt hier wel onderdeel van uit, maar een gecertificeerde EHBO’er is dus nog geen gecertificeerde BHV’er.

Een BHV cursus of BHV training dient ter opleiding van bedrijfshulpverleners. De Arbowet bepaalt dat er binnen organisaties minimaal één, en soms meer BHV’ers aanwezig moeten zijn. Deze BHV’ers zijn afkomstig uit de eigen organisatie. Middels het volgen van een BHV-cursus worden zij opgeleid tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener en beschikken zij over alle benodigde kennis en vaardigheden om de handelingen die onder BHV vallen uit te voeren.

Een BHV cursus kan levens redden. Cursisten leren niet alleen EHBO toepassen, maar ook levensreddend handelen, branden blussen en evacueren. Bedrijfshulpverleners zorgen ervoor dat er bij calamiteiten zo adequaat mogelijk wordt gehandeld. Zij kunnen levensreddende handelingen uitvoeren, collega’s instrueren en ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Zij zijn de mensen waarop medewerkers vertrouwen bij ongelukken, noodgevallen en andere gevaarlijke situaties en calamiteiten.

Wat betekent BHV?

Wat betekent BHV? BHV staat voor “bedrijfshulpverlening”. Een BHV’er kan bij calamiteiten en in andere situaties waarin (medische) hulp is geboden, levensreddende handelingen uitvoeren, alsmede verzorgen en zorg dragen voor onder andere brandbestrijding en het veilig evacueren van het pand.

 

Kennis van BHV dient in de organisatie aanwezig te zijn middels ten minste één gecertificeerde BHV’er. Dit om ervoor te zorgen dat bij calamiteiten direct adequate hulp geboden kan worden, eventueel in afwachting van hulpdiensten.

BHV cursus aanbod

Een BHV cursus behandelt alle verplichte onderdelen voor het verkrijgen van het BHV-certificaat. Het BHV cursus aanbod bestaat zowel uit theorie als praktijk. Kennis die wordt opgedaan wordt direct toegepast en geoefend. In een enkele dag wordt de BHV’er in opleiding de BHV basis bijgebracht. Wordt de cursus succesvol afgerond, dan ontvangt de cursist het officiële BHV-certificaat. Het volgen van een BHV-cursus is de enige manier om gecertificeerd BHV’er te worden.


Naast een basiscursus en herhalingscursus BHV bestaat het aanbod ook uit het organiseren van cursussen in groepsverband en meer geavanceerde cursussen inclusief code 95, waarbij aandacht wordt besteed aan alarmering, ontruiming en communicatie, in combinatie met levensreddend handelen. . Het is ook mogelijk om een BHV cursus of groepscursus te volgen in het Engels .


Het BHV-certificaat is een jaar lang geldig. De ARBOwet verplicht dat er te allen tijde ten minste één BHV’er in de organisatie aanwezig dient te zijn. Verloopt het certificaat, dan kan de medewerker middels een BHV herhalingscursus opnieuw het certificaat behalen. Tijdens de BHV herhalingscursus komt de basis van BHV weer voorbij. Dit is belangrijk, want op deze manier blijft kennis actueel en wordt ervoor gezorgd dat de BHV’er aangeleerde technieken en handelingen jaarlijks oefent. Tijdens de BHV herhaling is er ook aandacht voor eventuele nieuwe technieken en handelingen.

Wanneer is BHV wettelijk verplicht?

Veel organisaties vragen zich af: wanneer is BHV verplicht? Het antwoord is eenvoudig: BHV is voor elke werkgever verplicht. Middels de ARBOwet is BHV verplicht. Elke organisatie dient dus minimaal één BHV’er te hebben. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, de sector en de risico’s kunnen meerdere BHV’ers verplicht zijn.

Ook BHV herhaling is verplicht. Wanneer er in de organisatie één BHV’er aanwezig is, zal deze na een jaar een BHV herhalingscursus moeten volgen. Doet deze werknemer dit niet, dan zal er een andere werknemer tot bedrijfshulpverlener moeten worden opgeleid. De minimale aanwezigheid van één bedrijfshulpverlener is immers verplicht gesteld door de ARBOwet.

BHV leestip: Wanneer is BHV verplicht?

Toch liever een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Hoe lang is BHV geldig?

Het BHV-certificaat is geldig voor een jaar. Dit is een bewuste keuze om de kwaliteit van de BHV binnen de organisatie te borgen. Doorgaans hoeft een bedrijfshulpverlener niet al zijn of haar kennis en vaardigheden aan te spreken in een jaar tijd, dus is het belangrijk dat theorie en praktijk wel herhaald worden. Zo wordt ervoor gezorgd dat de BHV’er te allen tijde adequaat en zelfverzekerd kan handelen.

De geldigheid van de BHV kan worden verlengd door een herhalingscursus te volgen. Na succesvolle voltooiing van de cursus wordt er opnieuw een BHV certificaat voor een jaar verstrekt.

BHV leestip: Hoe lang is BHV geldig?

BHV certificaat

Het BHV certificaat is de enige manier om aan te tonen dat er in de organisatie een gekwalificeerde en erkende bedrijfshulpverlener aanwezig is. Een BHV’er die de BHV cursus met succes doorloopt, zal het BHV certificaat ontvangen en de werkgever moet dit te allen tijde kunnen aantonen wanneer hierom wordt gevraagd.

BHV op locatie

Het volgen van een cursus BHV op locatie is mogelijk. Een BHV cursus op eigen locatie is waardevol, omdat met een cursus BHV incompany de geleerde theorie direct in de praktijk kan worden gebracht op de locatie en met de middelen waar de BHV’er(s) uiteindelijk aan de slag gaat/gaan. Indien een BHV op locatie niet haalbaar is, zijn er vaste locaties voor het volgen van de cursus beschikbaar.

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

BHV cursus kosten

De kosten voor een BHV cursus zijn afhankelijk van het aantal personen die de BHV dienen te behalen. Het is mogelijk per individu aan te melden voor een BHV basis- of herhalingscursus, maar ook het organiseren van een groepscursus behoort tot de mogelijkheden.

De BHV basiscursus

245,-

per persoon, exclusief btw

De BHV herhalingscursus

225,-

per persoon, exclusief btw

BHV cursus voor groepen

Prijs op aanvraag

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822 BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Lees verder
De Overmaat 30
6831 AH Arnhem
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Laan van Gravenmade 40
2495 AJ Den Haag
Emmen
EmmenMeer informatie
Lees verder
Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Rotterdam (Capelle)
Rotterdam (Capelle)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Allereerst omdat het levensreddend kan zijn!
Dankzij het volgen van een BHV-cursus leer je onder andere reanimeren, brandjes blussen, maar ook leer je signalen herkennen van bijvoorbeeld een hartinfarct. Een BHV’er leert hoe om te gaan met noodsituaties, overzicht te houden in een noodsituatie, maar ook omstandigheden in te schatten en erger te voorkomen.
Bedrijfshulpverlening heeft als doel om letsel en schade aan medewerkers en derden te voorkomen.

Bovendien is een werkgever verplicht om bedrijfshulpverleners aan te wijzen en op te leiden.

Lees meer

Hopelijk heb je een leerzame, leuke cursusdag bij ons gehad en deze afgesloten met een positief resultaat. Zodra de factuur voor de BHV cursus is voldaan en jij het BHV examen positief hebt afgerond sturen wij het certificaat en de pas zo spoedig mogelijk digitaal naar je toe.

Kom je volgend jaar weer op de BHV herhalingscursus? Geen zorgen, we bellen of mailen je ruim op tijd om je te helpen herinneren. 

Lees meer

Bij ARBO centrum bieden wij een BHV code 95 cursus aan, deze telt voor 7 theorie uren. Nog meer reden dus om je BHV diploma te halen, ook als ZZP’er.

Gelukkig hebben wij bij ARBO centrum ruim keuze, zo kun je bij ons onder andere de cursussen ‘VCA code 95 cursus’‘veilig werken langs de weg code 95 cursus’ of  een ‘heftruck code 95 cursus’, dit is een greep uit de mogelijkheden als het gaat om code 95.

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Lees meer

Over het algemeen is er niet echt verschil of keuze in BHV cursussen. De eisen voor het halen van het BHV certificaat zijn overal hetzelfde. Elke aanbieder zal een eigen stijl hebben voor het geven van de cursus, maar de basis komt op hetzelfde neer.

  • Eerste hulp kunnen verlenen 
  • Reanimatie (met AED) 
  • Evacueren 
  • Brand bestrijden

Bij ARBO centrum bieden wij de volgende BHV cursussen aan;

 

Lees meer

Dat is vervelend, maar kan natuurlijk onverhoopt gebeuren. Wees gerust, wanneer je jouw certificaat of BHV pas kwijt bent geraakt kun je bij ons een nieuwe aanvragen, neem contact met ons op, samen zoeken we een oplossing.

Lees meer

  • Brandklasse A: Vaste stoffen
  • Brandklasse B: Vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen
  • Brandklasse C: Gassen
  • Brandklasse D: Brandbare metalen
  • Brandklasse E: Vervallen in Nederland
  • Brandklasse F: Oliën en vetten

Een Ploegleider BHV is zelf ook BHV’er en doet ook actief mee wanneer er hulpverlening nodig is. Een Hoofd BHV is bezig met het beleid rondom de bedrijfsveiligheid. Bij enkele bedrijven is het Hoofd BHV ook direct de Ploegleider BHV.

BHV cursus in 1 dag dat kan! In één dag leer je hoe om te gaan met calamiteiten, verwondingen, brand en noodsituaties op de werkvloer.

Tijdens de BHV cursus komen diverse onderwerpen aan bod:

  • Algemene hulpverleningsregels
  • Uitwendige verwondingen
  • Reanimatie
  • Gebruik van een AED
  • Brand 
  • Andere gevaren bij brand
  • Ontruiming

ARBO centrum heeft tientallen vestigingen verspreidt door Nederland, altijd een vestiging in de buurt dus. Wil je de cursus met een groep collega’s tegelijk volgen, neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden voor een incompany cursus te bespreken. De BHV cursus in één dag, bij jouw bedrijf.

Lees meer

Het BHV certificaat is 1 jaar geldig. In de Arbowet staat beschreven dat je elk jaar een BHV herhalingscursus moet volgen om in het bezit te blijven van het certificaat en de (digitale) BHV pas.

Waarom? Omdat het letterlijk van levensbelang kan zijn, je kennis maar ook het handelen in noodsituaties te blijven oefenen. Alleen met regelmatig oefenen en opnieuw informatie tot je te nemen kun je de informatie en handelingen eigen maken.

Lees meer

Inhoud accordeon

De taken van een BHV’er zijn:
Eerste hulp verlenen bij ongevallen aan collega’s of derden,

  • Brandbestrijding
  • Evacuatie van werknemers en anderen.
  • Contact leggen en houden met professionele hulpverleners.

In de Arbowet staat letterlijk omschreven dat een werkgever verplicht is ‘doeltreffende maatregelen moet nemen op het gebied van eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding, evacuatie van werknemers en andere aanwezige personen en dat er verbinding wordt gelegd en onderhouden met hulpverleningsinstanties (112).
Als BHV’er heb je dus echt bepaalde plichten, maar ook als burger, of je nou wel of niet een BHV diploma hebt, je bent als burger verplicht hulp te verlenen wanneer je ziet dat iemand dit nodig heeft. Binnen het bedrijf maar ook op straat. Dit staat zelfs omschreven in het wetboek van strafrecht.

Lees meer

Een BHV-cursus kost €245,00 bij ARBO centrum.

Als werkgever ben je verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren, zodat bij gevaarlijke situaties zoals brand of letsel, jouw BHV’ers zijn voorbereid.

Tijdens de cursus BHV wordt aan jouw werknemers geleerd hoe ze;

  • Eerste hulp kunnen verlenen 
  • Reanimatie (met AED) 
  • Evacueren
  • Brand bestrijden

Lees meer

Bedrijfshulpverlening is verplicht zodra je als werkgever medewerkers in dienst neemt. Al heel snel dus.

Als ZZP’er ben je niet verplicht om een BHV certificaat te halen, maar wel zodra je regelmatig bezoekers krijgt (bijvoorbeeld in een showroom), je stagiaires aanneemt of regelmatig extra krachten inhuurt. Oftewel ook als ZZP’er ben je al snel verplicht een BHV cursus te doen.

Naast dat het natuurlijk een veilig gevoel geeft om in staat te zijn de taken van een BHV’er op je te nemen is het ook nog eens een pluspunt op je CV.

Een BHV opleiding volgen? Ik zou er nooit over twijfelen.

Lees meer

Wanneer er een brandmeldinstallatie aanwezig is in het pand ben je verplicht om een ontruimingsplan te hebben, tevens ook ontruimingsplattegronden welke zichtbaar in het pand moeten hangen.

Wanneer er sprake is van deze situatie moet je ook eens per jaar een ontruimingsoefening doen. De BHV’ers binnen het bedrijf kun je aanwijzen als degene die deze taak op zich nemen, dit wordt beschreven in het RI&E.

NIBHV staat voor ‘Nederlands Instituut voor BedrijfsHulpverlening’.

De NIBHV is een particuliere organisatie welke zich bezighoudt met de richtlijnen, opleiding en certificering omtrent BHV.
De NIBHV heeft het BHV certificaat geïntroduceerd in Nederland.

Een NIBHV certificaat heeft geen andere waarde als een standaard BHV certificaat.

Een AED is een draagbare automatische externe defibrillator of hartstarter. Met een AED worden levens gered.

De AED vind je tegenwoordig op steeds meer plekken, van sportverenigingen tot bedrijfspanden, er is er eigenlijk altijd wel één in de buurt. Maar er zijn er nog niet genoeg, de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn namelijk cruciaal. Gebruik je in die eerste 6 minuten een AED dan is de kans op overleven nog aannemelijk.

Een AED is voorzien van elektroden welke je op de borstkas moet plaatsen, tijdens het gebruik van de AED krijg je door middel van een gesproken band instructies.
Met de elektroden wordt een schok gegeven om hopelijk het hart weer op gang te krijgen.
Start altijd met een reanimatie wanneer een persoon een hartstilstand heeft, tot er een AED is of professionele hulp die het van je overnemen.

Lees meer

In de Arbowet staat beschreven dat elke werkgever verplicht is een risico-inventarisatie & evaluatie moet maken. In feite is een RI&E een lijst met risico’s binnen en rond het bedrijf. Doordat je weet welke risico’s je mogelijk loopt kun je maatregelen treffen om deze te voorkomen. Naast de RI&E maak je dus ook een plan van aanpak. In het plan van aanpak beschrijf je wie wat doet en op welk moment. Dus is er sprake van een calamiteit, wie is dan de aangewezen persoon om daar direct op te handelen?

Heb je hulp nodig bij het maken van een RI&E, neem contact met ons op, onze ervaren adviseurs komen graag bij u langs, zij hebben de ervaring en zien risico’s vaak sneller dan wanneer je er dagelijks tussen loopt.

Lees meer

BHV staat voor bedrijfshulpverlening, oftewel hulpverlening binnen het bedrijf.

Binnen elk bedrijf met medewerkers, maakt niet uit of dat er 1 of 280 zijn moeten BHV’ers worden aangewezen en opgeleid.

Als BHV’er heb je bepaalde taken op het gebied van veiligheid binnen en rond het bedrijf. Je bent opgeleid om te kunnen handelen bij calamiteiten en in noodsituaties.

De taken van een BHV’er zijn;

  1. Eerste hulp verlenen bij ongevallen aan collega’s of derden,
  2. Brandbestrijding
  3. Evacuatie van werknemers en anderen.
  4. Contact leggen en houden met professionele hulpverleners.

Bedrijfshulpverlening voorkomt erger!

Bij ARBO centrum kiezen wij ervoor om de cursus BHV in twee dagdelen te verzorgen. In de ochtend het theorie en EHBO gedeelte, in de middag praktijkoefeningen, zoals een kleine brand blussen en ontruimingsoefeningen.

Wanneer je deze cursus in een halve dag verzorgt moet je inkorten op de lesstof, terwijl juist bij deze cursus de lesstof en het oefenen van praktijksituaties van levensbelang kan zijn.

Wij hebben wel een E-learning module voor de cursus BHV waardoor je jezelf optimaal kan voorbereiden op de cursus, deze module kan je aanschaffen tijdens het aanmelden.

Lees meer

Bij ARBO centrum duurt een BHV cursus altijd een dag, zowel de basiscursus als de herhalingscursus.

Waarom wij de herhaling niet korter maken? Omdat het zo belangrijk is alle punten te volgen, elke praktijkoefening te herhalen en werkelijk tijd te investeren in iets wat zo belangrijk is. Dan ben je zeker een dag kwijt om alles te kunnen bespreken en voldoende aandacht te hebben gegeven aan onderwerpen die van levensbelang kunnen zijn.

Lees meer

Nee, dat is geen verplichting een ploegleider BHV op te leiden.

Het kan wel raadzaam zijn, maar dat hangt af van RI&E (Risico inventarisatie & evaluatie), is er een hoog risico op calamiteiten, is de kans groot dat er meerdere mensen tegelijk betrokken raken bij een calamiteit, zoals een ontruiming? Dan kan het absoluut prettig zijn om een ploegleider BHV te hebben die de overige BHV’ers aanstuurt zodat alles in goede banen geleid wordt.

Het is dus per bedrijf verschillend of er behoefte is of kan zijn aan een ploegleider BHV, maar het is geen must.

Lees meer

Inhoud accordeon
  • Eerste hulp kunnen verlenen 
  • Reanimatie (met AED) 
  • Evacueren 
  • Brand bestrijden

Dit zijn hoofdzakelijk de situaties waarmee je leert omgaan tijdens een BHV cursus. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken, niet alleen de handeling zelf is belangrijk te leren, maar ook hoe je omgaat met de omgeving, hoe hou je het veilig voor jezelf, de getroffene en overige collega’s of toeschouwers.

Een BHV opleiding is echt een compleet pakket aan alleen maar nuttige informatie.

Lees meer

Wanneer je als werkgever geen bedrijfshulpverlener(s) hebt opgeleidt kun je flinke boetes verwachten van de inspectie.
Als werkgever ben je verplicht om BHV’ers op te leiden zodra je personeel in dienst neemt. Hoeveel BHV’ers ligt aan je Ri&E, in deze risico inventarisatie en evaluatie, welke beoordeeld moet zijn door een Arbodienst, moet beschreven staat hoeveel BHV’ers je moet opleiden.
Wanneer de inspectie hierin onjuistheden vinden of wanneer je überhaupt geen BHV’ers hebt opgeleidt kunnen ze je een boete geven, deze variëren tussen de €750,00 en €3.750,00.

Een aantal BHV’ers opleiden is misschien kostbaar, maar weegt niet op tegen de risico’s die je neemt wanneer je het niet doet.

Lees meer

Vrijstelling voor een onderdeel van de BHV is mogelijk!

Wanneer je in het bezit bent van een geldig EHBO certificaat van het Oranje Kruis, of Rode kruis heb je recht op vrijstelling op het onderdeel EHBO bij de basis cursus BHV.

Vrijstelling voor het examen brandbestrijding en ontruiming is ook mogelijk wanneer je in het bezit bent van het diploma brandwacht of enkele onderdelen hiervan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

Door een BHV cursus te volgen.

Het kan zijn dat je via je werkgever een BHV cursus gaat doen, maar wie weet doe je het op eigen initiatief. Tijdens een BHV cursus leer je eerste hulp verlenen, een pand ontruimen en kleine brand blussen.

BHV wordt verplicht vanuit de Arbowet, hierin staat beschreven dat zodra een werkgever medewerkers in dienst heeft de BHV verplicht is.

Zodra je een BHV cursus hebt gevolgd, je zowel het theorie examen als het praktijkexamen succesvol hebt afgelegd ben je BHV’er.

Lees meer

Hoe prettig is het als je meerdere personen tegelijk op kan leiden in hun eigen werkomgeving? Juist, naast dat het als een stukje teambuilding gezien kan worden is het ook nog eens raadzaam, aangezien de BHV ‘ers het pand dan nog beter leren kennen en werken in hun eigen bekende werkomgeving.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bespreek telefonisch de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Lees meer

Dit is per bedrijf verschillend, het hangt af van verschillende factoren.
Iedere werkgever is verplicht een RI&E met plan van aanpak op te stellen, in deze risico-inventarisatie & evaluatie staat precies beschreven hoe het werk wat wordt verricht gevaarlijk of ongezond kan zijn. In het plan van aanpak staan de maatregelen welke de werkgever moet nemen om de eventuele risico’s te verminderen, hierin wordt ook een inschatting van het aantal nodige BHV’ers beschreven.
Er moet sowieso altijd een BHV’er aanwezig zijn wanneer er meerdere personen in het bedrijfspand aanwezig zijn.
Ook tijdens vakantieperiodes, in de praktijk is dat nog weleens een uitdaging, maar weet goed, je riskeert een boete tussen de €3000,00 en €9000,00 wanneer er geen BHV’er aanwezig is. BHV’ers opleiden is een stuk minder kostbaar, maar van onderschatte waarde!

Als bedrijfshulpverlener ben je verplicht de herhalingscursus BHV elk jaar te volgen. Elk jaar alle informatie en lesstof herhalen en opfrissen. Alle technieken oefenen, of juist nieuwe technieken.

Weet jij hoe je tegenwoordig start met een reanimatie? Welke handeling je als eerst moet doen en welke daarop volgt?

Naast dat deze technieken zo nu en dan worden aangepast, is het van levensbelang dat je ze blijft oefenen, je moet het je ‘eigen’ maken zodat je in een werkelijke noodsituatie niet in paniek raakt en snel kunt handelen.

Lees meer

In bijna alle gevallen is een RI&E verplicht.

Ben je werkgever en wordt er binnen jouw organisatie minstens 40 uur per week gewerkt (alle werknemers bij elkaar opgeteld)?

Dan ben je inderdaad verplicht een risico-inventarisatie & -evaluatie op te stellen. Een verplicht onderdeel van een Ri&E is het plan van aanpak, dit staat beschreven in de Arbowet.
In het plan van aanpak staat wie er maatregelen treft en wanneer dit moet gebeuren.
Door het plan van aanpak uit te voeren kunnen bedrijven het werk veiliger en gezonder maken.

Lees meer

Dat is niet de bedoeling. Het kan meerdere redenen hebben dat jij je BHV certificaat nog niet hebt ontvangen, mogelijk is het blijven steken bij de post of is de factuur nog niet betaald. Neem contact met ons op dan zoeken wij het voor je uit.

Lees meer

Ja, er moet altijd een BHV’er aanwezig zijn, bij bedrijven waar medewerkers aan het werk zijn, of dat er nou 5 of 50 zijn. Dus ook tijdens nachtdiensten of op andere afwijkende momenten.

Daarom is het bij bedrijven maar men met ploegendiensten werkt altijd goed om voldoende BHV’ers op te leiden en moet er bij het maken van de roosters rekening mee gehouden worden dat er voldoende BHV’ers zijn.

In dit soort situaties is het misschien een aanrader om de BHV cursus te volgen, wij begrijpen dat het werk door moet gaan en passen ons graag aan. Bijvoorbeeld bij een incompany cursus komt onze instructeur met alle benodigdheden naar jouw locatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Op de werkvloer of in een publieke ruimte kan er weleens iets misgaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand of bommelding. In dit soort gevallen moet de ruimte zo snel mogelijk worden ontruimd. Dit moet gebeuren op een zo efficiënte en veilig mogelijke manier. Een goede coördinatie kan in dit soort situaties werkelijk levens redden. Daarom wordt voor elk gebouw een ontruimingsplan opgesteld.

Lees meer

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.