Veilig werken langs de weg cursus

Veilig werken langs de weg dankzij onze opleiding. Ben je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger of werk je in een andere functie op of langs de weg? Dan ben je verplicht een certificaat veilig werken langs de weg te halen. Het werken op en langs wegen brengt namelijk risico’s met zich mee.

Offerte aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
225,- excl. btw
MEEST GEKOZEN
225,- excl. btw
Prijs op aanvraag
275,- excl. btw

Groepsopleiding?

Zowel bij jullie als bij ons op locatie mogelijk. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Toch liever een incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom een veilig werken langs de weg cursus?

Ben je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger of werk je in een andere functie op of langs de weg? Dan ben je verplicht een opleiding ‘veilig werken langs de weg’ te volgen. Het werken op en langs wegen brengt namelijk risico’s met zich mee. Voor jou als wegwerker, maar ook voor de weggebruiker. Jij moet weten hoe je met deze risico’s moet omgaan en hoe je moet reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van weggebruikers.

Bij het uitvoeren van je werkzaamheden brengen je werkplek en werkomgeving risico’s met zich mee.

 

Het risico dat er een aanrijding plaatsvindt tijdens werkzaamheden op of langs de weg is groot, het kan van levensbelang zijn dat je precies weet welke veiligheids- en verkeersmaatregelen je kunt treffen om de kans op aanrijden verkleinen.

 

De werknemer, werkgever en wegbeheerder hebben daarin ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid. De maatregelen en de verantwoordelijkheden zijn vastgelegd in de Wegenverkeerswet, de Arbo-wet en in het Burgerlijk Wetboek. Het CROW heeft op basis hiervan richtlijnen opgesteld voor werken in uitvoering langs wegen. Voor de Arbeidsinspectie gelden de CROW-richtlijnen als norm.

 

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken langs de weg halen? Dat kan! Op één van de tien vestigingen van ARBOcentrum.nl of incompany op uw locatie. De herhalingscursus wordt in een dagdeel gegeven.

 

Bij ARBO centrum volg je een eendaagse opleiding, waarbij je leert veilig en verantwoord om te gaan met wegafzettingen, hoe je de verkeersveiligheid van weggebruikers kunt bevorderen en verkeershinder kunt beperken. De opleiding is opgebouwd volgens de richtlijnen van de CROW en is geschikt voor zowel leidinggevenden als uitvoerend personeel die binnen hun functie te maken hebben met werken langs de weg. Het certificaat ‘veilig werken langs de weg’ is het bewijs dat een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken langs de weg. ARBOcentrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt langs de weg. Hierdoor voldoet u als werkgever aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Volg de cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven, door een instructeur van ARBO centrum op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een opleiding ‘veilig werken langs de weg ‘ voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jouw locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt.

Inhoud van de cursus veilig werken langs de weg

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. Daarin worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend.

 

Je leert de risico’s van werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom), hoe je deze risico’s kunt beperken in nagebootste situaties uit de praktijk. Deze situaties mogen de cursisten zelf aandragen en overleggen met de instructeur. Ook leer je materialen gebruiken en kennen welke van toepassing zijn om de situatie op en langs de weg zo veilig mogelijk te maken.

 

Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het certificaat ‘veilig werken langs de weg’. Dat diploma is 5 jaar geldig. De cursisten leren tijdens de opleiding alle voorschriften te volgen en veilig en verantwoord te werken langs de weg.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor het bedienen van heftrucksreachtruckshoogwerkersrolsteigers en verreikers. Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO.

 

Kijk op onze website naar het ruime aanbod aan cursussen en opleidingen.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Om veilig te werken langs de weg, is het belangrijk dat de kleding voldoet aan de eisen als bepaald in de NEN 47 (klasse 3)1. Er dient kleding met retro-reflecterende strepen gedragen te worden, die een goede zichtbaarheid in het donker garandeert. De reflecterende strepen zorgen ervoor dat licht van (auto)lampen wordt gereflecteerd en de drager van de kleding duidelijk zichtbaar is.

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

In eerste instantie zal men wellicht denken: nee. Dat is ten dele waar. De cursus veilig werken langs de weg is niet verplicht. Het certificaat veilig werken langs de weg echter wel.

Dit is een voortvloeisel uit de Arbowet. De Arbowet stelt namelijk dat werkgevers verplicht zijn om te zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Zeker ook met het oog op veiligheid. Werknemers zijn op hun beurt verplicht om aan te kunnen tonen dat zij over voldoende kennis beschikken om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te voeren. Werknemers dienen dit te faciliteren.

Lees meer

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822 BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Lees verder
De Overmaat 30
6831 AH Arnhem
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Laan van Gravenmade 40
2495 AJ Den Haag
Emmen
EmmenMeer informatie
Lees verder
Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.