Over ons

‘Het verhaal over het ontstaan van ARBO centrum
is een interessant en inspirerend verhaal’ – John van Haren

Onze geschiedenis

Ruim twintig jaar geleden begon John van Haren als ondernemer, destijds als glazenwasser.
Het gevoel van vrijheid was heerlijk! De ambitie van John bleef groeien, zo werd het glazenwassen uitgebreid en ontstond er een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met medewerkers. Dit bleek een doorslaand succes, mede dankzij de kennis en vaardigheid welke hoog in het vaandel stond. 

Vanwege de groei van het bedrijf moest ‘het laddertje’ plaats maken voor een hoogwerker! Omdat het huren van een  hoogwerker in die tijd nog in de kinderschoenen stond besloot John zelf een hoogwerker aan te schaffen. Hierdoor kon het schoonmaakbedrijf zich onderscheiden in de markt. Langzaamaan werd deze hoogwerker steeds vaker verhuurd. Je herkent het misschien wel, een van je vrienden heeft een aanhanger. Ga je dan zelf ook een aanhanger aanschaffen of gebruik je die van je vriend, die enkele keer dat je hem nodig hebt?

De ondernemende John zag daar een kans in en voordat hij het zelf door had was daar een verhuurbedrijf geboren. Het schoonmaakbedrijf werd verkocht, het verhuurbedrijf werd de focus met in het begin voornamelijk de verhuur van hoogwerkers. Hierdoor kwam er steeds meer de vraag van klanten naar certificaten voor het veilig werken met hoogwerkers. Terecht, want uiteindelijk staat veiligheid voorop. In de Arbowet is vastgelegd dat een werkgever er alles aan moet doen en aan moet kunnen tonen dat zijn personeel voldoende scholing en benodigdheden tot zijn beschikking heeft om veilig te kunnen werken. Het begin van ARBO opleidingscentrum was een feit.

Het aanbod werd al snel uitgebreid met heftruck/reachtruck cursussen. Inmiddels beschikken we over 20+ vestigingen verspreidt door het hele land en is het aanbod ook uitgebreid met diverse veiligheidstrainingen zoals BHVVCA en NEN3140. Alle cursussen kunnen ook in het Engels verzorgd worden. Ook worden er veel trainingen verzorgd bij bedrijven op locatie, de zogeheten incompany trainingen.

Waar staat ARBO centrum voor?

Anno 2018 groeide ARBO opleidingscentrum uit zijn jasje, we zijn met onze hoofdvestiging in Ede verhuisd naar een groter pand. Er zijn nieuwe collega’s bijgekomen met elk zijn of haar eigen talenten en focus. We hopen er in de toekomst nog meer te mogen verwelkomen. We werken met z’n allen elke dag met veel plezier aan het nog completer maken van ons aanbod. Naast opleiden, adviseren, certificeren, keuren hebben we nu ook een eigen ARBO winkel. Hier vind je alle benodigdheden voor de veiligheid in en rondom jouw bedrijf.

 

Al deze veranderingen hebben we ondergebracht onder een nieuwe bedrijfsnaam: ARBO centrum

 

ARBO centrum onderscheidt zich van soortgelijke bedrijven doordat het een totaalaanbieder is; alles is ondergebracht bij 1 adres. Eigen vestigingen, verspreidt door het land voorzien van oefenruimtes met machines en materiaal waarbij cursisten optimaal kunnen oefenen. Daarnaast heeft ARBO centrum een grote voorraad producten op het gebied van BHV, EHBO, PBM’s, veiligheidssignalering, brandblussers, etc. Alles voor de veiligheid in en om de locatie van de klant.

 

Kom gerust eens langs bij onze hoofdvestiging in Ede!

John van Haren

Eigenaar & oprichter

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel