EPT cursus

Leer tijdens de eendaagse cursus voor de elektrische pallettruck alles wat je moet weten om veilig en verantwoord met het werktuig te kunnen werken.

Direct aanmelden

Loading...

Meerdere certificaten halen in één dag?

Dat is mogelijk

Toch liever een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

De EPT, Elektrische Pallettruck, is geclassificeerd als een bedrijfsvoertuig. Voor alle bedrijfsvoertuigen geldt dat je om deze te mogen besturen in het bezit dient te zijn van een certificaat. Dat geldt dus ook voor de EPT. EPT’s worden veelvuldig gebruikt in bijvoorbeeld magazijnen en terminals. Vaak ook naast heftrucks of reachtrucks. Het is niet toegestaan om een EPT te besturen met een heftruck certificaat of reachtruck certificaat.

 

Om het EPT certificaat te behalen, kun je bij ARBO centrum een EPT cursus volgen. Op deze EPT cursus, die slechts een dag duurt, leer je alle theorie en praktijk die je nodig hebt om veilig en capabel een EPT te kunnen besturen. Je sluit de cursus af met een officieel examen. Slaag je voor het examen, dan ontvang je het officiële certificaat en de bijbehorende Arbopas. Hiermee kun je bewijzen dat je goed bent opgeleid om de EPT te mogen besturen.

Wat is een EPT precies?

De EPT is een bedrijfsvoertuig dat is ontworpen om grote hoeveelheden pallets te tillen en te vervoeren. Dit doet de EPT met behulp van een vorklift systeem, vergelijkbaar met dat van een heftruck. Een elektrische pallettruck is een stuk compacter en wendbaarder dan een heftruck of reachtruck. Dit voertuig is dan ook niet geschikt om lasten hoog te heffen, maar is ontworpen om deze snel en veilig te vervoeren. EPT’s worden bijvoorbeeld gebruikt om pallets in- en uit vrachtwagens te laden en/of om deze op hun bestemming neer te zetten.

 

De meeste EPT’s worden staand bestuurd. Je staat als bestuurder achter de lading en hebt genoeg bewegingsvrijheid voor een goed overzicht. Je bestuurt de EPT middels een zwenkende stuurkolom met hendels, maar er zijn ook EPT’s leverbaar met zitstoel en/of stuurwiel.

Een EPT cursus bij ARBO centrum

Wanneer je een EPT cursus bij ARBO centrum volgt, weet je zeker dat je leert van een ervaren docent met zeer veel kennis van de theorie en praktijk. Alle cursussen bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Beide delen worden afgesloten met een officieel examen, afgenomen door een onafhankelijke partij. ARBO centrum beschikt over tientallen cursuslocaties door vrijwel heel het land, en een uitgebreide cursusagenda. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt en een cursus op een datum die jou goed uitkomt. Mocht er vanuit de organisatie een grote vraag zijn naar het opleiden van meerdere medewerkers tegelijk, dan kan de cursus ook in company worden gegeven. Een extra voordeel daarbij is dat er gebruik kan worden gemaakt van de EPT’s die in de organisatie worden gebruikt.

EPT basiscursus

De EPT basiscursus is geschikt voor onervaren bestuurders die hun EPT certificaat willen behalen. De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Cursisten doen op beide onderdelen examen. Wanneer je slaagt voor het examen, krijg je het officiële EPT certificaat plus Arbopas uitgereikt. HIermee kun je aantonen dat je goed bent opgeleid en capabel bent om een EPT te besturen. De cursus duurt slechts een dagdeel.

EPT herhalingscursus

Het EPT certificaat is vijf jaar geldig. Voor bestuurders die reeds in het bezit zijn van het certificaat, maar van wie dit binnenkort verloopt, is er de EPT herhalingscursus. Om de geldigheid van je certificaat met vijf jaar te verlengen, zul je opnieuw examen moeten doen. De EPT herhalingscursus behandelt alle stof opnieuw, zodat alle kennis weer vers in het geheugen zit. Slaag je voor de herhalingscursus, dan krijg je opnieuw voor vijf jaar jouw EPT certificaat uitgereikt.

EPT Code 95 cursus

Met alleen het behalen van je EPT certificaat ben je er nog niet. Als bestuurder van een EPT ben je namelijk voor de wet beroepschauffeur. Dit betekent dat je moet voldoen aan een nascholingsplicht van 35 uur per 5 jaar. Onze EPT Code 95 cursus biedt je kwalitatieve nascholing waarmee je een nog betere en veiligere bestuurder wordt. De cursus is goed voor een registratie van 7 nascholingsuren.

EPT cursus op zaterdag

Komt het niet goed uit om doordeweeks een EPT cursus te volgen? Dat is geen probleem. ARBO centrum biedt je de mogelijkheid om een EPT cursus op zaterdag te volgen. Precies dezelfde cursus, maar dan buiten werktijd.

EPT groepstraining

Wil je direct meerdere medewerkers opleiden tot EPT chauffeur? Schrijf hen dan in voor een EPT groepstraining. ARBO centrum kan diverse cursussen combineren en stelt een op maat gemaakt aanbod samen. Deze groepstraining kan in company gegeven worden. De maximale groepsgrootte bedraagt 12 deelnemers per instructeur.

Avondcursus EPT

Wij bieden onze EPT cursus ook als avondcursus aan. Deze cursus is alleen geschikt voor cursisten die al ervaring hebben met het rijden met de EPT. Dit vanwege de hoge intensiteit van de cursus. Deze intensiteit stelt je in staat om in één dag jouw EPT certificaat te behalen.

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
6242
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2155
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
30
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
74421
cursisten

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Voor veel mensen in de logistieke sector een bekend begrip, maar toch is het een veel gestelde vraag. Wat is een EPT? EPT is de afkorting van elektropallettruck of elektrische pallettruck ook wel genoemd: motorpallettruck of elektrische pompwagen.

Lees meer

We geven je meteen maar het duidelijke en snelle antwoord: ja, een EPT certificaat is verplicht voor iedereen die een EPT wil besturen.

Meer lezen

Bij ARBO centrum behaal je een EPT certificaat voor € 245,-. Dat is inclusief het doen van examen.

Meer lezen

Accordion Content

Net als voor de meeste andere voertuigen is de EPT certificaat geldigheid bepaald op 5 jaar.

Wie het EPT certificaat behaalt, hoeft zich dus vijf jaar lang geen zorgen te maken over de geldigheid hiervan. Wanneer het certificaat verloopt, zul je opnieuw examen moeten doen. Slaag je wederom, dan wordt de geldigheid van je certificaat met opnieuw 5 jaar verlengd.

Een EPT is over het algemeen een behoorlijk stuk groter dan een pompwagen. Aan de andere kant lijken ze wel sterk op elkaar en werken ze ogenschijnlijk hetzelfde. Hoe kan het dan dat je voor een EPT een certificaat nodig hebt en voor een pompwagen niet? Een EPT is een voertuig. Een pompwagen is dit niet.

Meer lezen

De minimale leeftijd voor het besturen van een EPT is 16 jaar.

Meer lezen

Accordion Content

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Read More
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Read More
Arnhemsestraatweg 33
6881 ND Velp
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Read More
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Borger
BorgerMeer informatie
Read More
Molenstraat 3
9531 CH Borger
Breda
BredaMeer informatie
Read More
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Read More
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Drachten
DrachtenMeer informatie
Read More
De Boeg 12
9206 BB Drachten
Ede (hoofdkantoor)
Ede (hoofdkantoor)Meer informatie
Read More
Galvanistraat 14-1
6716 AE Ede
Eindhoven
EindhovenMeer informatie
Read More
De Maas 24
5684 PL Best
Garderen
GarderenMeer informatie
Read More
Putterweg 56 02
3886 PD Garderen
Geleen
GeleenMeer informatie
Read More
Herenhof 2
6162 EB Geleen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Read More
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Read More
Eestumerweg 39
9792 RB Ten Post
Hengelo
HengeloMeer informatie
Read More
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Hoofddorp
HoofddorpMeer informatie
Read More
Schuilenburg 3
2135 GJ Hoofddorp
Kapelle
KapelleMeer informatie
Read More
Smokkelhoekweg 10
4421JH Kapelle
Lelystad
LelystadMeer informatie
Read More
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Nijmegen (BHV)
Nijmegen (BHV)Meer informatie
Read More
Sint Maartenstraat 34
6661 DA Elst
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Read More
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Ridderkerk
RidderkerkMeer informatie
Read More
Rembrandtweg 257
2981 CZ Ridderkerk
Sneek
SneekMeer informatie
Read More
Smidsstraat 8
8601 WB Sneek
Soest
SoestMeer informatie
Read More
Willaertstraat 49c
3766 CP Soest
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Read More
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Utrecht
UtrechtMeer informatie
Read More
Ringveste 3-B
3992 DD Houten
Venray
VenrayMeer informatie
Read More
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waalwijk
WaalwijkMeer informatie
Read More
Industrieweg 90c
5145 PW Waalwijk
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Read More
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Read More
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next