Grondverzet cursussen

Ben jij opzoek naar een grondverzet cursus? Dan ben je bij ARBO centrum aan het juiste adres. Wij helpen je graag met je minigraver, laadschop, graafmachine en andere grondverzet machines.

Offerte aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Prijs op aanvraag
Tijdelijk niet beschikbaar
Tijdelijk niet beschikbaar

Groepsopleidingen / Incompany

Bij jou op locatie of op locatie van ARBO centrum

Offerte ontvangen?

Een offerte ontvangen? Klik hieronder op de knop en vraag hem aan.

Liever telefonisch bespreken?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

De minigraver, laadschop en graafmachine zijn de voertuigen die worden gebruikt voor grondverzet. Voertuigen die een goed opgeleide en kundige bestuurder vereisen. Daarom is het ook voor elk van deze voertuigen verplicht om het bijbehorende certificaat te behalen. Dit houdt in dat elk van de drie een eigen certificaat heeft. Je mag als bestuurder dus alleen het voertuig besturen waarvoor je het certificaat hebt behaald. Wil je alledrie kunnen besturen, dan zul je dus drie verschillende cursussen moeten volgen en drie verschillende certificaten moeten behalen.

 

Dat kan bij ARBO centrum. Onder leiding van ervaren instructeurs met zeer veel praktijkervaring leer je precies wat je moet weten om veilig en capabel jouw grondverzet voertuig te besturen. Theorie en praktijk. Op beide onderdelen leg je examen af. Slaag je voor dit examen, dan ontvang je het certificaat, dat 5 jaar geldig is. Cursisten van ARBO centrum kennen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Minigraver cursus

De minigraver, die ook bekend staat als “bobcat”, is een compact voertuig voor grondverzet. Desalniettemin is het een krachtig voertuig dat – indien niet goed bestuurd – voor veel schade kan zorgen. Tijdens de minigraver cursus geven onze gecertificeerde instructeurs je inzicht in de risico’s die het werken met een bobcat met zich meebrengt en leer je hoe je deze risico’s kunt beperken. Ook komen specifieke arbeidsomstandigheden, zoals locatie en ondergrond, aan bod. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Wanneer je beide onderdelen succesvol afrondt, ontvang je je minigraver certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Laadschop cursus

Bij het besturen van een laadschop komen risico’s kijken. Niet alleen is een laadschop een groot en zeer krachtig voertuig; er kunnen ook nog eens zeer grote en zware hoeveelheden grond en materialen mee worden verplaatst. Daar bovenop wordt de laadschop vaak gebruikt in omgevingen waarin ook (veel) andere voertuigen rijden en mensen aan het werk zijn. Wat zijn precies de risico’s van grondverzet met een laadschop? Waar moet je op letten en hoe bestuur je deze veilig? Je leert het in de laadschop cursus van ARBO centrum. De cursus is ook geschikt voor wie nog geen ervaring heeft met het rijden met de laadschop. Ook deze cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, en wordt afgesloten met een officieel examen waarmee jij jouw laadschop certificaat met een geldigheid van 5 jaar kunt behalen.

Graafmachine cursus

De graafmachine is het grootste voertuig voor grondverzet. Het werken met een graafmachine brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen te maken hebben met onder andere weersomstandigheden, de ondergrond en de staat van het voertuig. Tijdens de graafmachine cursus van ARBO centrum krijg je inzicht in deze risico’s en leren onze gecertificeerde instructeurs je hoe je deze risico’s kunt beperken. Je wordt opgeleid tot een veilige en kundige chauffeur.

 

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarin zowel de theorie- als de praktijkkennis wordt getoetst. Wanneer je dit examen succesvol afrondt, ontvang je je graafmachine certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Een groepscursus of in company cursus

De grondverzet cursussen kunnen worden gevolgd op basis van individuele inschrijving. Je kunt terecht bij één van de vele locaties van ARBO centrum door heel het land. Er is dus altijd een grondverzet cursus bij jou in de buurt. Dankzij onze complete agenda zal je ook nooit lang hoeven te wachten voordat je aan een cursus deel kunt nemen. Bij voldoende animo vanuit de organisatie is het ook mogelijk om een groepscursus grondverzet te volgen. Dit is ook mogelijk wanneer er deelnemers voor de verschillende cursussen zijn. De groep hoeft dus niet dezelfde cursus te volgen, maar wordt onderverdeeld. De groepscursus kan in één van onze vestigingen plaatsvinden, maar het is eveneens mogelijk om een in company groepscursus grondverzet te verzorgen. Dit is niet alleen logistiek gezien handig, maar stelt medewerkers ook direct in staat om te oefenen met de voertuigen die in de organisatie worden gebruikt. Voor een groepscursus kun je bij ons altijd rekenen op maatwerk. Wij stellen een op maat gemaakt aanbod samen, waarbij het ook mogelijk is om de cursus buiten werktijden of in het weekend plaats te laten vinden.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Grondverzet is het verplaatsen van de benodigde grond om de aanleg van infrastructuur of constructie van een gebouw mogelijk te maken. Daarbij kan het gaan om het afgraven van grond, maar ook het ophogen van grond.

Lees meer

Wat je doet als je grond verzet, is afhankelijk van de werkzaamheden. Zoals de naam “grondverzet” natuurlijk al zegt, werk je met de ondergrond. Meer specifiek: met het aanpassen en/of verplaatsen hiervan. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan hoe wij het nu gaan omschrijven, maar in de essentie ben je bezig met één of meerdere van deze werkzaamheden: afgraven, storten, egaliseren of prepareren

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Gemiddeld verdient een machinist grondverzet in Nederland ongeveer € 2.200 per maand. Dit is wel onder voorwaarde van enkele jaren ervaring. Begin je net, dan kun je rekenen op een salaris van ongeveer € 1.700 per maand.

Lees meer

Wat voor grondverzet niet anders is dan voor andere werkzaamheden, is dat uiteraard algemene regels op het gebied van veiligheid gelden. Denk aan VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Daarnaast zijn er voor grondverzet natuurlijk ook specifieke regels. Welke regels zijn er opgesteld rondom grondverzet?

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe (digitale) pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.