Wat verdient een machinist grondverzet?

Als machinist voor grondverzet voer je een belangrijke taak uit met veel verantwoordelijkheden. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor een goede uitvoer van het benodigde grondverzet; je werkt ook met zware machines. Bovendien doe je dit in omgevingen waarin ook collega’s aan het werk zijn. Dan komt er vaak ook nog eens tijdsdruk bij kijken. Kortom: er wordt best wel wat van je gevraagd. Zie je dat terug in de beloning? Wat verdient een machinist grondverzet?

 

Wat een machinist grondverzet over het algemeen verdient, kan alleen geschat worden. Hoe? Door te kijken naar gemiddelden. Houd echter in gedachten dat dit gemiddelde lang niet alles zegt. Zo zul je als beginnende grondverzet machinist zeker nog niet in de buurt van dit gemiddelde komen. Daarentegen zal het gemiddelde voor een ervaren machinist die misschien leiding geeft aan een team en diverse specialisaties heeft weer aan de lage kant zijn.

Wat bepaalt van een machinist grondverzet verdient?

Er zijn vaak diverse factoren die bepalen wat iemand verdient. Dat is voor een machinist grondverzet niet anders. Enkele factoren die het salaris beïnvloeden, behandelen wij hieronder.

 

Het bedrijf waar je werkzaam bent is deels bepalend voor je salaris. Natuurlijk werken alle bedrijven met bepaalde standaarden en betalen de meeste werkgevers marktconform. Toch kan het verschil bij een gelijke functie binnen diverse bedrijven wel enkele tientallen euro’s per maand bedragen. Misschien zelfs meer.

 

Je ervaring is doorslaggevend voor je salaris. Dit in combinatie met je leeftijd. Iemand van een jaar of twintig die net zijn of haar certificaat voor de minigraver, laadschop of graafmachine heeft gehaald, verdient simpelweg nog niet hetzelfde als een collega die dit werk al dertig jaar doet.

 

Ook hoe lang je bij een werkgever werkzaam bent, kan van invloed zijn op wat je verdient als machinist grondverzet. Loyaliteit wordt vaak beloond. Aan de andere kant kan een stap naar een ander bedrijf ook ervoor zorgen dat je meer gaat verdienen.

 

Dan zijn er ook nog factoren als extra competenties en verantwoordelijkheden. Voer jij naast grondverzet nog extra werkzaamheden uit? Heb je bepaalde specialisaties of geef je leiding aan een team? Al dit soort dingen hebben vaak een gunstig effect op je salaris.

Maar wat verdient een machinist grondverzet dan gemiddeld?

Gemiddeld verdient een machinist grondverzet in Nederland ongeveer € 2.200 per maand. Dit is wel onder voorwaarde van enkele jaren ervaring. Begin je net, dan kun je rekenen op een salaris van ongeveer € 1.700 per maand. Zeer ervaren machinisten (denk aan tien jaar ervaring of meer) kunnen maandelijks zo’n € 2.600 verdienen. In enkele gevallen ligt het salaris nog hoger, bijvoorbeeld bij bijzondere of extra competenties of verantwoordelijkheden.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.