Rolsteiger cursus

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de rolsteiger halen? Dat kan! Op één van onze vestigingen van ARBO centrum.nl of incompany op jullie locatie. De herhalingscursus wordt in een dagdeel gegeven

Direct aanmelden

Loading...

Toch liever een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Veilig werken met de rolsteiger

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de rolsteiger halen? Dat kan!
Op één van onze vestigingen van ARBO centrum of incompany op jullie locatie.
Zowel de herhalingscursus rolsteiger en de basiscursus rolsteiger wordt in een dagdeel verzorgd.

Rolsteigers zijn steigers die bestaan uit één of meerdere werkvloeren en zijn voorzien van wielen, waardoor ze verplaatsbaar zijn, in tegenstelling tot vaste steigers. Voor een rolsteiger heb je geen certificaat steigerbouwer 1 of 2 nodig. Rolsteigers zijn kleiner en van lichter materiaal gemaakt dan een gewone vaste steiger. Het rolsteiger certificaat is het bewijs dat u of een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de rolsteiger. ARBO centrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt met de rolsteiger. Hierdoor kunt u als werkgever aantonen te voldoen aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Inhoud van de rolsteiger cursus

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte komen de richtlijnen voor het veilig werken met de rolsteiger welke zijn vastgesteld aan bod. Want weet jij nu direct te vertellen bij hoeveel windkracht er niet meer op de rolsteiger gewerkt mag worden. Naast de richtlijnen wordt er ook gesproken over het goed onderhouden van de rolsteiger. Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het rolsteiger certificaat. Dat diploma is 5 jaar geldig.

Volg de rolsteiger cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een rolsteiger opleiding voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jullie locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt. Wanneer we de cursus incompany bij jullie geven maken we gebruik van jouw eigen rolsteiger, zo oefent je personeel direct met het materiaal waar zij mee zullen werken.

Toelatingseisen voor de rolsteiger cursus

De cursus ‘veilig werken met de rolsteiger’ is geschikt voor beginnende en ervaren mensen uit de bouw.  Werknemers en of collega’s die regelmatig werken op hoogte of gebruik maken van steigers. Een rolsteiger is een steiger met één of meerdere werkvloeren op wielen, dit maakt de steiger verplaatsbaar, het is belangrijk dat de persoon die er mee zal werken goed op de hoogte is van de mogelijkheden om optimaal gebruik te kunnen maken van de rolsteiger en de veiligheidsrichtlijnen en risico’s.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor onder andere het bedienen van heftrucksreachtruckshoogwerkers, rolsteiger en verreiker . Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Op onze website vindt u al onze opleidingen.

 

Al bijna 40.000 cursisten gingen u voor en werden bij ARBO centrum opgeleid, wij hebben dankzij deze cursisten een 9,4 gehaald in een klanttevredenheid onderzoek.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Een rolsteiger is een mobiele steiger: een exemplaar dat verplaatst kan worden. Op die manier kan er op verschillende plekken mee worden gewerkt.

Lees meer

Voor veel rolsteigers geldt een maximale werkhoogte van 22 meter. Let wel: de werkhoogte verschilt van de platformhoogte. De platformhoogte is 2 meter lager dan de maximale werkhoogte. Smallere rolsteigers hebben vaak een maximale werkhoogte van 14 meter.

Lees meer

Hoeveel mensen mogen werken op een rolsteiger, is afhankelijk van het formaat van de steiger. Meer specifiek: de breedte hiervan. Per steigerdeel mag op een smalle rolsteiger maximaal 1 persoon werken, en op een brede rolsteiger mogen dit maximaal twee personen zijn.

Lees meer

De werkhoogte van een rolsteiger geeft aan op welke hoogte gewerkt kan worden. Anders dan je op basis van de naam misschien denkt, gaat het niet om de hoogte van de steiger zelf.

Lees meer

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Een van de belangrijkste eisen waar een rolsteiger aan moet voldoen, zijn eisen op het gebied van afmetingen. Een rolsteiger mag, afhankelijk van de breedte maximaal 22 of maximaal 14 meter hoog zijn. Ook moet je denken aan eisen qua opbouw en het verankeren van een rolsteiger. 

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Stabilisatoren voor een rolsteiger zijn verplicht vanaf een platformhoogte van 3,5 meter. Weet je niet precies het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte? De hoogte van een rolsteiger wordt altijd gemeten gerekend vanaf het nul meterpunt van het pand.

Lees meer

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Lees verder
Arnhemsestraatweg 33
6881 ND Velp
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Borger
BorgerMeer informatie
Lees verder
Molenstraat 3
9531 CH Borger
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Drachten
DrachtenMeer informatie
Lees verder
De Boeg 12
9206 BB Drachten
Garderen
GarderenMeer informatie
Lees verder
Putterweg 56 02
3886 PD Garderen
Geleen
GeleenMeer informatie
Lees verder
Herenhof 2
6162 EB Geleen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Eestumerweg 39
9792 RB Ten Post
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Hoofddorp
HoofddorpMeer informatie
Lees verder
Schuilenburg 3
2135 GJ Hoofddorp
Kapelle
KapelleMeer informatie
Lees verder
Smokkelhoekweg 10
4421JH Kapelle
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Nijmegen (BHV)
Nijmegen (BHV)Meer informatie
Lees verder
Sint Maartenstraat 34
6661 DA Elst
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Ridderkerk
RidderkerkMeer informatie
Lees verder
Rembrandtweg 257
2981 CZ Ridderkerk
Sneek
SneekMeer informatie
Lees verder
Smidsstraat 8
8601 WB Sneek
Soest
SoestMeer informatie
Lees verder
Willaertstraat 49c
3766 CP Soest
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Lees verder
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Utrecht
UtrechtMeer informatie
Lees verder
Ringveste 3-B
3992 DD Houten
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waalwijk
WaalwijkMeer informatie
Lees verder
Industrieweg 90c
5145 PW Waalwijk
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
4353
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2155
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
30
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
54943
cursisten