Rolsteiger cursus

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de rolsteiger halen? Dat kan! Op één van onze vestigingen van ARBO centrum.nl of incompany op jullie locatie. De herhalingscursus wordt in een dagdeel gegeven

Offerte aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
175,- excl. btw
MEEST GEKOZEN
175,- excl. btw
Prijs op aanvraag

Toch liever een incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Veilig werken met de rolsteiger

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de rolsteiger halen? Dat kan!
Op één van onze vestigingen van ARBO centrum of incompany op jullie locatie.
Zowel de herhalingscursus rolsteiger en de basiscursus rolsteiger wordt in een dagdeel verzorgd.

Rolsteigers zijn steigers die bestaan uit één of meerdere werkvloeren en zijn voorzien van wielen, waardoor ze verplaatsbaar zijn, in tegenstelling tot vaste steigers. Voor een rolsteiger heb je geen certificaat steigerbouwer 1 of 2 nodig. Rolsteigers zijn kleiner en van lichter materiaal gemaakt dan een gewone vaste steiger. Het rolsteiger certificaat is het bewijs dat u of een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de rolsteiger. ARBO centrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt met de rolsteiger. Hierdoor kunt u als werkgever aantonen te voldoen aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Inhoud van de rolsteiger cursus

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte komen de richtlijnen voor het veilig werken met de rolsteiger welke zijn vastgesteld aan bod. Want weet jij nu direct te vertellen bij hoeveel windkracht er niet meer op de rolsteiger gewerkt mag worden. Naast de richtlijnen wordt er ook gesproken over het goed onderhouden van de rolsteiger. Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het rolsteiger certificaat. Dat diploma is 5 jaar geldig.

Volg de rolsteiger cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een rolsteiger opleiding voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jullie locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt. Wanneer we de cursus incompany bij jullie geven maken we gebruik van jouw eigen rolsteiger, zo oefent je personeel direct met het materiaal waar zij mee zullen werken.

Toelatingseisen voor de rolsteiger cursus

De cursus ‘veilig werken met de rolsteiger’ is geschikt voor beginnende en ervaren mensen uit de bouw.  Werknemers en of collega’s die regelmatig werken op hoogte of gebruik maken van steigers. Een rolsteiger is een steiger met één of meerdere werkvloeren op wielen, dit maakt de steiger verplaatsbaar, het is belangrijk dat de persoon die er mee zal werken goed op de hoogte is van de mogelijkheden om optimaal gebruik te kunnen maken van de rolsteiger en de veiligheidsrichtlijnen en risico’s.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor onder andere het bedienen van heftrucksreachtruckshoogwerkers, rolsteiger en verreiker . Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Op onze website vindt u al onze opleidingen.

 

Al bijna 40.000 cursisten gingen u voor en werden bij ARBO centrum opgeleid, wij hebben dankzij deze cursisten een 9,4 gehaald in een klanttevredenheid onderzoek.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Een rolsteiger is een mobiele steiger: een exemplaar dat verplaatst kan worden. Op die manier kan er op verschillende plekken mee worden gewerkt.

Lees meer

Voor veel rolsteigers geldt een maximale werkhoogte van 22 meter. Let wel: de werkhoogte verschilt van de platformhoogte. De platformhoogte is 2 meter lager dan de maximale werkhoogte. Smallere rolsteigers hebben vaak een maximale werkhoogte van 14 meter.

Lees meer

Hoeveel mensen mogen werken op een rolsteiger, is afhankelijk van het formaat van de steiger. Meer specifiek: de breedte hiervan. Per steigerdeel mag op een smalle rolsteiger maximaal 1 persoon werken, en op een brede rolsteiger mogen dit maximaal twee personen zijn.

Lees meer

De werkhoogte van een rolsteiger geeft aan op welke hoogte gewerkt kan worden. Anders dan je op basis van de naam misschien denkt, gaat het niet om de hoogte van de steiger zelf.

Lees meer

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Een van de belangrijkste eisen waar een rolsteiger aan moet voldoen, zijn eisen op het gebied van afmetingen. Een rolsteiger mag, afhankelijk van de breedte maximaal 22 of maximaal 14 meter hoog zijn. Ook moet je denken aan eisen qua opbouw en het verankeren van een rolsteiger. 

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe (digitale) pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Stabilisatoren voor een rolsteiger zijn verplicht vanaf een platformhoogte van 3,5 meter. Weet je niet precies het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte? De hoogte van een rolsteiger wordt altijd gemeten gerekend vanaf het nul meterpunt van het pand.

Lees meer

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822 BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Lees verder
De Overmaat 30
6831 AH Arnhem
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Laan van Gravenmade 40
2495 AJ Den Haag
Emmen
EmmenMeer informatie
Lees verder
Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.