Rolsteiger herhalingscursus

Nadat je het rolsteigercertificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een rolsteiger herhalingscursus te doen om je certificaat te behouden. 

Rolsteiger herhalingscursus

Speciaal om je rolsteiger certificaat te verlengen

In vijf jaar tijd kan er een hoop veranderen, zo zagen we in 2018 dat er nieuwe richtlijnen werden toegevoegd in de Arbo-wet over hoe ‘veilig te werken met de rolsteiger’. Het is dus van belang dat de kennis elke vijf jaar opgefrist wordt. Een werknemer met een verlopen certificaat is niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus rolsteiger aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Tijdens onze rolsteiger herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. De mogelijk nieuwe richtlijnen van de Arbo-wet worden besproken. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met een rolsteiger met zich mee kan brengen, zodat je veilig kan blijven werken met de rolsteiger. Deze rolsteiger opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een rolsteiger certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider de bestaande is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig kunt werken.

Rolsteiger herhalingscursus

145,- excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 20:24 voor de cursus Cursus VCA VOL incl. examen vanuit Groningen.

Heb je een vraag?

Vragen over een rolsteiger groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Hoe ziet de herhalingscursus eruit?

De herhalingscursus rolsteiger begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, de vastgestelde richtlijnen vanuit de Arbo-wet worden doorgenomen , hierna volgt direct een theorie-examen. Na het theorieblok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig werken met een rolsteiger nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw rolsteigercertificaat en ARBO-pas.

 

  • Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
  • Inclusief certificaat en gebruik rolsteiger
  • Halfdaagse rolsteiger cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.30 uur.
  • Certificaat 5 jaar geldig

Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Lesmateriaal, certificaat en ARBO pas zijn altijd inbegrepen

Waarom de rolsteiger herhalingscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Een rolsteiger is een mobiele steiger: een exemplaar dat verplaatst kan worden. Op die manier kan er op verschillende plekken mee worden gewerkt.

Lees meer

Voor veel rolsteigers geldt een maximale werkhoogte van 22 meter. Let wel: de werkhoogte verschilt van de platformhoogte. De platformhoogte is 2 meter lager dan de maximale werkhoogte. Smallere rolsteigers hebben vaak een maximale werkhoogte van 14 meter.

Lees meer

Hoeveel mensen mogen werken op een rolsteiger, is afhankelijk van het formaat van de steiger. Meer specifiek: de breedte hiervan. Per steigerdeel mag op een smalle rolsteiger maximaal 1 persoon werken, en op een brede rolsteiger mogen dit maximaal twee personen zijn.

Lees meer

De werkhoogte van een rolsteiger geeft aan op welke hoogte gewerkt kan worden. Anders dan je op basis van de naam misschien denkt, gaat het niet om de hoogte van de steiger zelf.

Lees meer

Accordion Content

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Een van de belangrijkste eisen waar een rolsteiger aan moet voldoen, zijn eisen op het gebied van afmetingen. Een rolsteiger mag, afhankelijk van de breedte maximaal 22 of maximaal 14 meter hoog zijn. Ook moet je denken aan eisen qua opbouw en het verankeren van een rolsteiger. 

Lees meer

Accordion Content

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Stabilisatoren voor een rolsteiger zijn verplicht vanaf een platformhoogte van 3,5 meter. Weet je niet precies het verschil tussen werkhoogte en platformhoogte? De hoogte van een rolsteiger wordt altijd gemeten gerekend vanaf het nul meterpunt van het pand.

Lees meer