Veilig werken langs de weg code 95

Via ARBO centrum kun je 7 theorie uren nascholing behalen voor je code 95. Je kunt de cursus veilig werken langs de weg bij ons combineren met code 95. Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig is code 95 verplicht. De aanduiding Code 95 (met einddatum) wordt achter de voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst. 

Veilig werken langs de weg code 95

Inclusief examen en code 95 registratie

Code 95 vraagt elke vijf jaar om nascholing van minimaal 35 uur. Hiervan mogen 28 uur besteed worden aan theorie. Via ARBO centrum kun je de cursus veilig werken langs de weg combineren met code 95. Je behaalt dan het certificaat ‘veilig werken langs de weg’ en er worden 7 uren bijgeschreven bij het CBR. Veel chauffeurs krijgen te maken met werken langs de weg.  In een groepje van maximaal 4 personen worden de cursisten bijgeschoold voor het ‘veilig werken langs de weg’.

Naast de nascholing Code 95 veilig werken langs de weg cursus zijn ook andere cursussen van nascholing mogelijk, waaronder bijvoorbeeld een VCA cursusheftruckcursus en reachtruckcursus. Deze cursussen zijn erkend door het CBR en zijn CCV gecertificeerd. Onze vestigingen bevinden zich op meerdere locaties door heel Nederland. Zo vind je altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Code 95 behouden? Schrijf je dan vandaag nog in voor een cursus Code 95 veilig werken langs de weg!

Veilig werken langs de weg code 95

245,- excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 21:29 voor de cursus Basiscursus veilig werken met een heftruck vanuit Dongen.

Heb je een vraag?

Vragen over een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom veilig werken langs de weg code 95 bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Om veilig te werken langs de weg, is het belangrijk dat de kleding voldoet aan de eisen als bepaald in de NEN 47 (klasse 3)1. Er dient kleding met retro-reflecterende strepen gedragen te worden, die een goede zichtbaarheid in het donker garandeert. De reflecterende strepen zorgen ervoor dat licht van (auto)lampen wordt gereflecteerd en de drager van de kleding duidelijk zichtbaar is.

Lees meer

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Accordion Content

In eerste instantie zal men wellicht denken: nee. Dat is ten dele waar. De cursus veilig werken langs de weg is niet verplicht. Het certificaat veilig werken langs de weg echter wel.

Dit is een voortvloeisel uit de Arbowet. De Arbowet stelt namelijk dat werkgevers verplicht zijn om te zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Zeker ook met het oog op veiligheid. Werknemers zijn op hun beurt verplicht om aan te kunnen tonen dat zij over voldoende kennis beschikken om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te voeren. Werknemers dienen dit te faciliteren.

Lees meer