Tijdens de cursus ‘Veilig aanslaan van lasten’ van ARBO centrum leer je veilig omgaan met het aanslaan en verplaatsen van last. Deze werkzaamheden brengen risico’s met zich mee. Om incidenten te voorkomen, zijn goede communicatie, de juist materiaalkeuze en het correct aanslaan van groot belang. Tijdens de cursus verbeter je je kennis en vaardigheden op dit gebied en leer je bovendien de risico’s tijdens het aanslaan en verplaatsen van last te beperken.

Geschikt voor beginners en gevorderden

De cursus is geschikt voor alle werknemers die regelmatig te maken krijgen met het aanslaan en/of verplaatsen van last. Ervaring met het aanslaan of verplaatsen van last is voor deze cursus niet vereist. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de theoriecursus word je kennis over het aanslaan en verplaatsen van last uitgebreid, waarna je in de praktijk zelf aan de slag gaat met de materialen. Dit gebeurt onder begeleiding van onze gecertificeerde instructeurs.

Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte van de cursus wordt afgesloten met een examen. Wanneer je beide onderdelen succesvol afrondt, ontvang je je certificaat en een ARBO pas. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

De inhoud van de cursus hijsen en aanslaan van lasten

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 

 • Wet- en regelgeving
 • Opbouw en werking
 • Documenten
 • Onderhoud en keuringen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Massa van lasten schatten
 • Veilig aanslaan van lasten
 • Werken met portofoon, hand- en armsignalen
 • Gebruiksklaar maken
 • Bediening
 • Lastbehandeling
 • Veiligheid persoon en omgeving
 • Dagelijks onderhoud

Schrijf je direct in voor de cursus ‘Veilig aanslaan van lasten’

Wil je meer weten over de cursus ‘Veilig aanslaan van lasten’? Neem dan gerust contact met ons op. Via onze website kun je je direct inschrijven. Vind een trainingslocatie bij jou in de buurt en kies een gewenste cursusdag. Bij ARBO centrum helpen we je graag de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

195,-excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 11:24 voor de cursus Veilig werken met een verreiker, basiscursus vanuit Druten.

Heb je een vraag?

Toch liever een groepstraining?

Gravida diam tortor accumsan bibendum diam mauris augue in arcu. Aliquet placerat dictum magna consectetur nunc. A, dignissim quis cursus sit nam purus commodo pellentesque pellentesque. Ut nulla est vitae ornare ut sit tortor ut viverra. Ac velit sed tempus auctor.

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Accordion Content

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 12.00.

BHV: van 08.30 – 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30