VCA Spaans

Ben jij op zoek naar een Spaanse VCA cursus? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen jou in het Spaans je voor te bereiden op het VCA examen. Na de cursusdag krijg je een VCA examen in het Spaans. Wil je een VCA cursus in het Spaans volgen? Vul het formulier hiernaast in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Informatie aanvragen over VCA Spaans?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

VCA Spaans

VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Tijdens onze cursus VCA Spaans leer je alles over veiligheid en veilig werken. Dit alles doe je volgens de VCA normen. Je leert rekening te houden met veiligheid en gezondheid van jou en anderen. Daarnaast leer je hoe om te gaan met het milieu. Tijdens de cursus VCA Spaans laat je zien dat je beschikt over basiskennis van VGM. Hetzelfde dus als de Nederlands- of Engelstalige cursus, maar dan in de Spaanse taal. De cursus wordt als incompany aangeboden. Dit betekent dat de cursus specifiek op jullie locatie zal plaatsvinden.

Heb je een vraag?

Hoe ziet de cursus VCA Spaans er uit?

De VCA cursus duurt één dag en wordt aansluitend afgesloten met een officieel digitaal examen. Voor het examen heb je 60 minuten de tijd. Als je het examen succesvol afgerond hebt, ontvang je een officieel (digitaal) VCA certificaat. Wil jij je VCA certificaat behalen? Tijdens onze VCA cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

Tijdens deze dag leer je alles wat je nodig hebt voor het examen. Zo behandelen wij:

  • Wetgeving;
  • Ongevallen: Oorzaken en preventie;
  • Gevaarlijke stoffen;
  • Ergonomische werkplekken;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

 

Onze Spaans-sprekende trainer richt zich, tijdens deze training, op de volgende speerpunten:

 

  • Veiligheidsbewustzijn in Nederland;
  • Benodigde theorie doornemen;
  • In de eigen taal voorbereiden op het examen;
  • Toelichten van woorden die in het examen anders vertaald worden dan de meeste Spaans-sprekenden gewend zijn.

 

De theorie wordt niet alleen “droog” doorgenomen. Door middel van praktijkvoorbeelden, filmpjes en attributen wordt elk element concreet gemaakt. Daarnaast gebruikt onze trainer bewegende opdrachten om lessen tot leven te brengen. Zelfs mensen die niet gewend zijn in de schoolbanken te zitten, volgen daarmee met gemak de les.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Het verschil tussen VCA basis en VCA VOL schuilt in de aard van de werkzaamheden en functie van de werknemer. VCA basis en VCA VOL zijn voor een groot gedeelte gelijk. Ze behandelen dezelfde stof op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Waar de B-VCA stopt, gaat VCA-VOL echter verder. Dit heeft te maken met de extra verantwoordelijkheden die komen kijken bij functies waarvoor VCA-VOL nodig is. VCA-VOL is er voor operationeel leidinggevenden. In de VCA cursus zal dit ook duidelijk worden.

VCA-basis ook wel B-VCA of Basisveiligheid VCA genoemd is een diploma dat aantoont dat u veilig en duurzaam kunt werken. De VCA-basis cursus is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder een VCA-basis cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA-basis certificaat voldoende. Een VCA-basis certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar.

Lees meer

De geldigheid van VCA-certificering van bedrijven en die van VCA-certificaten van medewerkers is verschillend. In principe kent een VCA-certificering van een bedrijf geen vooraf vastgestelde geldigheid. Echter, het bedrijf zal elk jaar een audit moeten ondergaan.
De geldigheid van het VCA certificaat voor werknemers/zzp’ers bedraagt momenteel 10 jaar. Wanneer het certificaat bijna verloopt, kun je opnieuw examen doen. Slaag je wederom, dan ontvang je opnieuw een VCA certificaat met een geldigheid van 10 jaar.

Steeds meer werkgevers stellen het hebben van een VCA-certificaat verplicht. Of dit verplicht is, is aan de werkgever zelf om te bepalen. 

In principe kun je er vanuit gaan dat VCA verplicht is in de sectoren waarin deze gewoonlijk wordt toegepast (petrochemische bedrijven, chemische industrie, elektrotechnische sector, farmaceutische industrie, bouwkundige bedrijven, civiele techniek, schildersbedrijven, steigerbouw, werktuigbouwkunde, vrachtvervoer, groenvoorziening, technische sector en verkeersregelaars).

Meer lezen

Een VCA examen is een toets waar alle theorie van de VCA-basis, VCA-VOL of VIL-VCU in voor kan komen. Door het halen van dit examen geef je aan dat je beschikt over de VCA kennis en krijg je een VCA certificaat met een geldigheid van 10 jaar.

Bij ARBO centrum verlenen wij onze VCA cursussen in vele talen. De VCA examens kunnen in meerdere talen worden afgenomen. De VCA-basis kan in het: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Pools, Litouws, Hongaars, Roemeens & Turks. Niet-standaardtalen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks moeten apart worden aangevraagd en zijn om deze reden €30,- per kandidaat extra. De VCA VOL examens kunnen in het Duits, Engels & Frans worden afgenomen.

Een VCA-VOL cursus duurt even lang als een VCA-basis en VIL-VCU cursus. Een VCA cursusdag begint om 8.30 uur met de VCA theorie, in de middag heb je pauze onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Na de pauze gaat het VCA theorie gedeelte weer verder en dat duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vervolgens wordt het VCA examen uitsluitend om half 5 afgenomen en na de examen is de VCA cursusdag ten einde.

Lees meer

Er is geen minimale VCA leeftijd. Alle werknemers en zelfstandigen mogen deelnemen aan een VCA cursus en mogen VCA-examen doen. Wanneer zij slagen, ontvangen zij een volwaardig VCA-certificaat met een geldigheid van tien jaar.

De kosten van het maken van het VCA examen bedragen 75 euro. Dit geldt zowel voor het VCA-B als het VCA-VOL en het VIL-VCU examen. De kosten van het examen zijn inclusief het ontvangen van het VCA-certificaat en de bijbehorende pas. De pas kun je altijd bij je dragen om aan te tonen dat je jouw certificaat hebt.

Je kunt bij ARBO centrum ook een VCA cursus en VCA examen met elkaar combineren. Wie een VCA cursus volgt, heeft een zeer hoge slagingskans voor het examen. Bij ons ligt het slagingspercentage op meer dan 95%.

Wie slaagt voor het VCA-examen ontvangt een VCA-certificaat en VCA pasje. Dit is een officiële ARBO-pas. Het is aan te raden om deze pas te allen tijde bij je te dragen. Daar is deze ook voor bedoeld. Met de pas kun je namelijk altijd aantonen dat je in het bezit bent van een geldig VCA-certificaat.

In tegenstelling tot veel andere certificaten, kan het VCA-certificaat niet worden verlengd. Wanneer je VCA verloopt, zul je opnieuw examen moeten doen en wellicht opnieuw en VCA cursus moeten volgen. Dit heeft te maken met de eisen van veiligheid.

Een VCA-certificaat is 10 jaar geldig. In deze tien jaar kunnen er veranderingen plaatsvinden. Nieuwe regelgeving en nieuwe inzichten kunnen ervoor zorgen dat het VCA examen na tien jaar is veranderd. 

Wie het VCA VOL certificaat wil halen, hoeft niet eerst in het bezit te zijn van een basis VCA certificaat. Je kunt dus direct het VCA VOL certificaat halen. Dit is mogelijk omdat de inhoud van het VCA VOL examen voor een deel gelijk is aan dat van VCA basis.

Met andere woorden: wie examen doet voor VCA VOL wordt automatisch ook getest op kennis van VCA basis. Het VCA VOL examen voegt hier extra vragen aan toe, die betrekking hebben op kennis en verantwoordelijkheden voor leidinggevenden. 

Wanneer je operationeel leidinggevende wilt worden, zul je jouw VCA VOL certificaat moeten halen. Dit zal vrijwel zonder uitzondering worden verplicht door je werkgever of opdrachtgever. Vergroot je kansen door een VCA cursus te volgen.

Het is niet zo dat je een VCA VOL certificaat moet halen om kans te maken op promotie. Ook zonder VCA VOL kun je met je werkgever of opdrachtgever een nieuwe functie (als leidinggevende) overeenkomen. Het is dan wel zaak om je VCA VOL certificaat te behalen voordat je aan je nieuwe functie begint.

Meer lezen

Code 95 VCA is een regulier VCA-certificaat aangevuld met Code 95 bepaling. Code 95 is verplicht voor sommige beroepschauffeurs.
 

Als je actief bent als beroepschauffeur ben je verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur aan CCV nascholing te volgen. Wanneer je dit niet doet, is het niet mogelijk om je chauffeursdiploma te verlengen.

Meer lezen

Inhoud accordeon

Je kunt het VCA examen afleggen op officieel hiertoe goedgekeurde locaties. ARBO centrum is zo’n locatie. Dit betekent dat je bij ons examen kunt doen op een locatie bij jou in de buurt. Wij hebben namelijk meer dan 30 locaties  door heel Nederland! 

Wanneer je ergens aan begint, wil je goed voorbereid zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor je VCA examen. Je kunt zelfstandig leren voor je examen, bijvoorbeeld met behulp van VCA studieboeken of een e-learning traject. Maar het echte werk is natuurlijk het examen. Dat wil je oefenen om er zeker van te zijn dat je over de juiste kennis beschikt en dat je alle vragen op tijd kunt beantwoorden. Daarvoor zijn VCA proefexamens. 

Die kan je hier maken.

Een goed VCA oefenexamen is absoluut representatief voor het uiteindelijke examen. De oefenexamens die ARBO centrum je aanbiedt, komen qua niveau, vraagstelling, onderwerpen en tijdsduur volledig overeen met het VCA examen dat je af dient te leggen om je certificaat te bemachtigen.

Een VCA voorlees examen is aan te raden voor mensen die moeite hebben met lezen of dyslexie hebben etc. Tijdens dit VCA examen heb je de keuze om de vraag en de (evt) bijbehorende opties voorgelezen te krijgen. Dit zorgt ervoor dat het VCA examen sneller en duidelijker kan verlopen.

Lees meer

Een VCA proefexamen is de ideale voorbereiding voordat je het echte examen maakt. Bij ARBO centrum hebben wij een VCA boek waarin alle theorie staat + oefenvragen. Ook staat er een gratis VCA proefexamen op onze website, waar je kan kiezen tussen de VCA-Vol en VCA-basis.

VCA proefexamen

Lees meer

Wanneer je jouw VCA pas verloren bent, kun je eenvoudig een nieuwe aanvragen via de opleider waar je jouw VCA examen gehaald hebt. Het is handig om je pas te allen tijde bij je te hebben. Je kunt hiermee namelijk altijd aantonen dat je in het bezit bent van een VCA-certificaat.

Meer lezen

Een VCA voorlees examen is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen of dyslexie hebben etc. Tijdens dit VCA examen heb je de keuze om de vraag en de (evt) bijbehorende opties voorgelezen te krijgen. Dit zorgt ervoor dat het VCA examen sneller en duidelijker kan verlopen.

Lees meer

Een VCA certificaat is een bewijs middel dat je beschikt over een bepaalde VCA kennis die je kan toepassen op de werkvloer. Binnen VCA het je meerdere richtingen (VCA-basis, VCA-VOL en VIL-VCU). De geldigheid en de manier waarop wij het VCA certificaat uitreiken geldt voor alle cursussen hetzelfde.

Lees meer

De kosten van een VCA cursus verschillen aangezien je de VCA-basis, VCA-VOL en VIL-VCU hebt. Voor de VCA-basis brengen wij €239,- euro in rekening en dit is Incl. theorie en examen en een door ons verzorgde lunch. Voor de VCA-VOL brengen wij ook €239,- euro in rekening en dit is ook Incl. theorie en examen en een door ons verzorgde lunch. Voor de VIL-VCU brengen wij €239,- in rekening en dit is ook Incl. theorie, examen en lunch. Mocht je de theorie niet nodig hebben en wil je alleen het examen afnemen dan kan dat ook voor €89 en dit geldt voor alle examens. 

Lees meer

Een VCA-basiscursus duurt even lang als een VCA-VOL en VIL-VCU cursus. Een VCA cursusdag begint om 8.30 uur met de VCA theorie, in de middag heb je pauze onder het genot van een door ons verzorgde lunch. Na de pauze gaat het VCA theorie gedeelte weer verder en dat duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vervolgens wordt het VCA examen uitsluitend om 16:30 afgenomen en na de examen is de VCA cursusdag ten einde.

Lees meer

Het is mogelijk om je VCA op te vragen. Wanneer je slaagt voor je VCA-examen, ontvang je een officieel VCA-certificaat en een pas. De pas kun je overal bij je dragen. Hiermee kun je altijd, bijvoorbeeld bij een controle, aantonen dat je in het bezit bent van een VCA-certificaat.

Ben je jouw pas verloren, dan kun je een nieuwe aanvragen. Het aanvragen van een nieuw VCA-certificaat is niet mogelijk. Wel kun je uit het VCA register een kopie van je registratie aanvragen. Dit telt ook als geldig bewijs.

VCA vol is verplicht wanneer je werkzaam bent als operationeel leidinggevende. Het maakt hierbij niet uit of je werkzaam bent in loondienst of als ZZP’er. 

Als operationeel leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid over een team. Hoewel teamleden zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen handelen, is het de taak van de leidinggevende om te zorgen voor zo veilig mogelijke arbeidsomstandigheden. 

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen is een VCA cursus de perfecte uitkomst.

Je VCA pas vervangen is mogelijk. Wanneer je pas bijvoorbeeld is beschadigd of kwijt is geraakt, kun je via jouw opleider een nieuwe pas aanvragen, mits deze nog geldig is. Let wel op: het VCA certificaat wordt slechts eenmalig verstrekt en kan niet worden vervangen. Wil je deze na verlies weer ontvangen, dan zul je opnieuw examen moeten doen.

Inhoud accordeon

Bij het VCA register kunnen certificaathouders hun diploma opvragen wanneer ze deze zijn kwijtgeraakt. Het verstrekken van een kopie van het VCA diploma is niet toegestaan, het diploma wordt maar één keer uitgereikt. Wel kun je bij het VCA register een kopie van de vermelding in het VCA CDR opvragen welke fungeert als bewijs dat je beschikt over een geldig VCA diploma.

Lees meer

Niemand kan voor een ander bepalen of iets moeilijk is of niet. Het is echter wel zo dat het VCA VOL examen inhoudelijk van een behoorlijk niveau is. Dat is logisch. Je leert immers belangrijke kennis aan op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Omdat de kennis breed toepasbaar moet zijn, is deze niet direct gerelateerd aan een bepaald beroep of een bepaalde sector. Dit maakt dat ook medewerkers met veel ervaring zullen moeten leren.

Lees meer

De uitslag van je VCA examen kun je opvragen. Doorgaans is de uitslag de volgende werkdag na het afleggen van je examen beschikbaar. In enkele gevallen moet je iets langer wachten, maar vrijwel nooit langer dan drie dagen.

In Nederland gebruiken wij het VCA systeem, dit systeem is vergelijkbaar met wat andere landen gebruiken. België heeft momenteel een gelijkwaardig systeem met dezelfde structuur. Ons VCA systeem is geldig in meerdere landen maar niet allemaal. Onze VCA wordt momenteel geaccepteerd in Duitsland, België, Zwitserland en Oosterijk.

Lees meer

Het is aan te raden een VCA cursus klassikaal af te nemen aangezien wij alle theorie van te voren doornemen en dat de slagingskans vergroot voor het examen. Mocht je liever zelf online de voorbereidingen willen treffen voor het VCA examen dan kan dat via onze VCA E-learning die te bestellen is via onze webshop. Ook is het VCA boek een aanrader te gebruiken als voorbereiding of als naslag werk voor het VCA examen.

VIL-VCU (of VCU-VIL) staat voor Veiligheid Intercedenten Leidinggevende en Veiligheid Checklist Uitzendbureaus. Met dit certificaat laat je zien dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. VIL-VCU is grotendeels gelijk aan VOL-VCA, maar bevat daarnaast unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevende VCU (VIL-VCU).

Lees meer

Het VCA register is een databank waar alle behaalde VCA certificaten geregistreerd worden. In dit VCA register kan je zien wie wanneer een VCA diploma behaald is en kan je controleren of een VCA certificaat nog geldig is.

In het volwassenen onderwijs ligt het VCA slagingspercentage hoger dan 90%. In principe wordt tijdens de VCA cursusdag alle belangrijke stof al eens benoemd en kan dat al voldoende zijn om te slagen. Het is wel aan te raden om ter voorbereiding van een VCA cursus het VCA cursusboek te bestellen bij ARBO centrum. Dit is ideaal ter voorbereiding van de VCA cursusdag of als naslagwerk.

De kosten van het maken van het VCA examen bedragen 75 euro. Dit geldt zowel voor het VCA-B als het VCA-VOL en het VIL-VCU examen. De kosten van het examen zijn inclusief het ontvangen van het VCA-certificaat en de bijbehorende pas. De pas kun je altijd bij je dragen om aan te tonen dat je jouw certificaat hebt.

Je kunt bij ARBO centrum ook een VCA cursus en VCA examen met elkaar combineren. Wie een VCA cursus volgt, heeft een zeer hoge slagingskans voor het examen. Bij ons ligt het slagingspercentage op meer dan 95%.

De inhoud van VCA cursus is specifiek afgestemd op de noodzakelijke kennis voor het examen. Er zijn verschillende VCA cursussen, te weten: VCA cursus basis, VCA cursus VOL en de VIL-VCU cursus.

De inhoud van elke VCA cursus bestaat in elk geval uit de volgende onderdelen:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Meer lezen per cursus

Het VCA VOL examen bestaat uit meer vragen dan het VCA basis examen. Het VCA VOL examen kent 70 meerkeuzevragen, ten opzichte van 40 meerkeuzevragen voor het B-VCA examen. 

Het VOL VCA examen heeft 30 extra vragen vanwege de extra kennis die benodigd heeft om als operationeel leidinggevende te kunnen werken. Voor het maken van het VCA VOL examen krijg je dan ook meer tijd. Je krijgt voor het maken van het examen 75 minuten de tijd, in plaats van de 60 minuten bij het basis examen.

Wanneer je gezakt bent voor je VCA-examen is dat natuurlijk vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je kunt je gewoon opnieuw inschrijven voor het examen. Doorgaans kun je op korte termijn opnieuw examen doen.

Om je slagingskans te verhogen, zou je kunnen overwegen om een VCA cursus te volgen. Bij ARBO centrum kun je een eendaagse VCA cursus volgen. Onder leiding van een ervaren docent behandel je dan alle stof die voor het VCA examen van belang is.

Meer lezen