Orderpicktruck cursus

In veel warehouses en magazijnen wordt gebruik gemaakt van orderpicktrucks. Dit werktuig vergemakkelijkt het verzamelen van goederen volgens een verzamellijst. Iedereen die met een orderpicktruck werkt of gaat werken, moet kunnen aantonen over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken om het werktuig te bedienen.

Orderpicktruck cursus

Bij ARBO centrum volg je de cursus voor de orderpicktruck al binnen één dag. Tijdens de cursus leer je alle regels die gelden volgens de veiligheidsaspecten van de arbeidsinspectie. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, waarin onze gecertificeerde instructeurs je alle kennis en vaardigheden bijbrengen die nodig zijn om de orderpicktruck veilig en verantwoord te bedienen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je dit examen succesvol afrondt, ontvang je je orderpicktruck certificaat en (digitale) ARBO pas. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Tijdens de grondverzet orderpicktruck cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 

  • Effectieve rijtijd
  • Picken op hoogte in het magazijn
  • Bewustwording van gevaren en risico’s
  • Dagelijks onderhoud
  • Stabiliteit
  • Belading

Orderpicktruck cursus

Prijs op aanvraag

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een orderpicktruck incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de orderpicktruck cursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

Nee, dit is zowel theorie als praktijk. Goed, dat je voor het eerst leest dat een transport en logistiek cursus niet alleen maar praktijk is, kan een beetje een teleurstelling zijn. We snappen dat het praktijkgedeelte toch het gedeelte is waar je het meeste naar uitkijkt. Helaas zou alleen praktijk gewoon niet werken. Om veilig en capabel jouw bedrijfsvoertuig in de praktijk te kunnen besturen, moet je natuurlijk bepaalde theoretische kennis hebben. Dit is verplicht, want in het officiële examen dat direct na de cursus volgt, worden theorie en praktijk getoetst.

Lees meer