Veilig werken langs de weg herhalingscursus

Nadat je het certificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ te doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Veilig werken langs de weg herhalingscursus

Certificaat verlengen

Nadat je het certificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ te doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

VCA voor alle sectoren

Ben je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger of werk je in een andere functie op of langs de weg? Heb  je het certificaat ‘veilig werken langs de weg’ op zak? Elke 5 jaar moet je deze cursus herhalen, zo blijf je getraind en op de hoogte omtrent wet- en regelgeving.

Veilig werken langs de weg herhalingscursus

219,- excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 19:34 voor de cursus Cursus VCA Basis incl. examen vanuit Dokkum.

Heb je een vraag?

Vragen over een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Hoe ziet de herhalingscursus veilig werken langs de weg eruit?

De herhalingscursus ‘veilig werken langs de weg’ begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, hierna volgt direct een theorie-examen. Na dit theorieblok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig ‘veilig werken langs de weg’ nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een certificaat ‘veilig werken langs de weg’ en ARBO-pas.

 

  • Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
  • Inclusief certificaat en gebruik materiaal
  • Halfdaagse ‘veilig werken langs de weg’ cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur.
  • Certificaat 5 jaar geldig

Waarom de herhalingscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Om veilig te werken langs de weg, is het belangrijk dat de kleding voldoet aan de eisen als bepaald in de NEN 47 (klasse 3)1. Er dient kleding met retro-reflecterende strepen gedragen te worden, die een goede zichtbaarheid in het donker garandeert. De reflecterende strepen zorgen ervoor dat licht van (auto)lampen wordt gereflecteerd en de drager van de kleding duidelijk zichtbaar is.

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

In eerste instantie zal men wellicht denken: nee. Dat is ten dele waar. De cursus veilig werken langs de weg is niet verplicht. Het certificaat veilig werken langs de weg echter wel.

Dit is een voortvloeisel uit de Arbowet. De Arbowet stelt namelijk dat werkgevers verplicht zijn om te zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Zeker ook met het oog op veiligheid. Werknemers zijn op hun beurt verplicht om aan te kunnen tonen dat zij over voldoende kennis beschikken om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te voeren. Werknemers dienen dit te faciliteren.

Lees meer