Reachtruck basiscursus

De reachtruck basiscursus van ARBO centrum is een eendaagse cursus die wordt aangeboden op onze locaties door heel Nederland. Dit certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland. Om het certificaat te kunnen verlengen, moet je na vijf jaar een herhalingscursus volgen.

Reachtruck basiscursus

Reachtruck cursus incl. reachtruckcertificaat

De reachtruck basiscursus van ARBO centrum is een eendaagse cursus die wordt aangeboden op onze locaties door heel Nederland, waaronder in Zwolle, Venray, Ede en Best/Eindhoven. Het is ook mogelijk een incompany training te volgen, waarbij onze instructeurs langskomen op jouw locatie om de reachtruck basiscursus te geven.

Reachtruck basiscursus

245,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 07:58 voor de cursus Basiscursus veilig werken met een heftruck vanuit Eindhoven.

Heb je een vraag?

Vragen over de reachtruck basiscursus?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

De inhoud van de eendaagse reachtruck basiscursus

De reachtruck basiscursus is een eendaagse cursus die bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Eerst leer je de kennis die nodig is om de reachtruck veilig te kunnen bedienen en daarna ga je direct aan de slag om de geleerde kennis in de praktijk te brengen. Zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. Wanneer je beide examens succesvol afrondt, ontvang je je reachtruckcertificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland. Om het certificaat te kunnen verlengen, moet je na vijf jaar een herhalingscursus volgen.

Waarom de reachtruck basiscursus bij ARBO centrum volgen?

Vind een trainingslocatie bij jou in de buurt

De reachtruck basiscursus kun je zowel op doordeweekse dagen als op zaterdag volgen op een van onze locaties. Welke trainingslocatie ligt bij jou in de buurt? Ede, Zwolle, Eindhoven, Drachten, Zoetermeer, Almere, Gorinchem, Venray of Hengelo? Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in voor onze reachtruck basiscursus.

Werken volgens de VCA richtlijnen

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Accordion Content

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 12.00.

BHV: van 08.30 – 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer

Accordion Content

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Minimale leeftijd om een heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT te besturen
Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.
Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Minimale leeftijd om een hoogwerker te besturen
Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma
Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO centrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat
De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Lees meer