Een terminal trekker wordt gebruikt bij het vervoeren, opslaan en overslaan van goederen. Personen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruikmaken van deze trekker zijn verplicht te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om veilig met dit werktuig om te kunnen gaan. Volg de terminaltrekkers cursus van ARBO centrum en vergroot de veiligheid op de werkvloer.

 

Wettelijke verplichtingen voor de cursus terminaltrekker

Aan het werken met een terminal trekker zijn een aantal wettelijke verplichtingen verbonden. Zo moet de werknemer minimaal 18 jaar zijn en mogen alleen personen met een aantoonbare opleiding met het werktuig werken. Daarnaast moet de trekker in goede staat verkeren.

 

De inhoud van de cursus terminaltrekker

De cursus voor de terminaltrekker bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leren onze gecertificeerde instructeurs je alle kennis die je nodig hebt om veilig en verantwoord met het werktuig om te gaan. In het praktijkgedeelte van de cursus ga je onder begeleiding met de terminaltrekker aan de slag. Hierbij is het verplicht veiligheidsschoenen te dragen.

 

Aan het einde van de cursusdag vindt een examen plaats. Na het succesvol afronden van dit examen ontvang je je certificaat en een ARBO pas. Het certificaat is officieel erkend en is vijf jaar geldig.

 

Schrijf je in voor de cursus bij ARBO centrum

Heb je vragen over de cursus voor de terminal trekker of wil je je voor de cursus inschrijven? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je inschrijving te voltooien.

795,-excl. btw

Laatste inschrijving was vandaag om 22:00 voor de cursus Cursus VCA VOL incl. examen vanuit Emmeloord.

Heb je een vraag?

Toch liever een groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Accordion Content

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 – 12.00.

BHV: van 08.30 – 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer