Toolboxmeeting

Een toolbox is een periodieke meeting voor bedrijven en professionals in de bouw om optimale veiligheid op de bouwplaats te blijven garanderen. Tijdens een periodieke toolbox worden risico’s en gevaren besproken om deze te beperken. Ook worden de laatste ontwikkelingen besproken. 

Informatie aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoeveel toolboxen zijn verplicht per jaar?

Word bewust van de gevaren en risico's

Het houden van een periodieke toolbox is verplicht. Hoeveel toolboxen per jaar verplicht zijn, hangt af van de VCA-certificering van jouw bedrijf. Voor VCA-gecertificeerde bedrijven zijn minimaal vier toolboxmeetings per jaar verplicht. Globaal gezien worden deze dus elk kwartaal gehouden. VCA**-gecertificeerde bedrijven dienen te voldoen aan een minimum van tien toolboxen per jaar. De Arbowet verplicht elk bedrijf om zorg te dragen voor het creëren van zo veilig mogelijke werkomstandigheden voor werknemers. Elk bedrijf moet kunnen aantonen dat aan deze verplichting is voldaan. Het houden en vastleggen van een periodieke toolbox is hiervoor een aan te raden methode.

Contact met onze toolbox specialist?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Kan ik zelf een toolbox geven?

Zelf een toolboxmeeting geven is mogelijk. Echter: de kwaliteit van de toolbox bepaalt de mate van veiligheid op de bouwplaats. Een toolboxmeeting organiseren kan met behulp van een goede voorbeeldlijst. Deze geeft handvatten voor organisatie, planning, documentatie en onderwerpen. Een goede toolbox gaat altijd in op actuele en concrete veiligheidsonderwerpen. Dit vereist een goede voorbereiding, de juiste presentatie, interactie met medewerkers en documentatie achteraf.

Wat zijn de regels voor een toolbox?

Voor het organiseren van een goede toolbox gelden bepaalde regels. Deze kunnen worden ingedeeld in de voorbereiding, de uitvoer en de nazorg. Voor de voorbereiding is het van belang dat het juiste onderwerp wordt gekozen en uitgediept. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede presentatie (met behulp van visuele hulpmiddelen) en na te denken over concrete voorbeelden aan de hand waarvan het onderwerp kan worden toegelicht. Tijdens het houden van de toolboxmeeting gelden een aantal regels, waaronder: – Maak duidelijk waarom de meeting wordt gegeven – Betrek werknemers bij de meeting en zorg voor interactie – Benadruk wat er moet veranderen om voor verbetering te zorgen. Na het geven van de toolbox, is het belangrijk om medewerkers te voorzien van een hand-out, zodat zij de besproken punten en afspraken ten alle tijde nog eens na kunnen lezen. Zorg ervoor dat voor het uitdelen van de hand-outs en het afsluiten van de meeting eventuele vragen zijn gesteld en beantwoord.

Toolbox meeting met ARBO centrum

249,- vanaf prijs

ARBO centrum biedt de mogelijkheid voor een toolbox meeting binnen jouw organisatie. Vraag gerust meer informatie aan voor de mogelijkheden. 

Wat kan ARBO centrum hierin betekenen?

Een toolboxmeeting laten verzorgen door een externe specialist, is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat kwaliteit en veiligheid worden gegarandeerd. ARBO centrum kan een complete toolbox verzorgen voor organisaties in de bouwsector. Door de ervaring en expertise van ARBO centrum in te schakelen, ben jij verzekerd van een optimale toolbox. Deze meeting van twee uur is al mogelijk vanaf €249,- en kan, als gewenst, worden gecombineerd met een in company training waarmee de kennis op het gebied van veiligheid en risico’s naar het gewenste niveau wordt gebracht.

Toolbox onderwerpen en voorbeelden

Er zijn diverse toolbox onderwerpen die behandeld kunnen worden. Goede onderwerpen zijn onder andere: – Toolboxmeeting voor de heftruck – Toolboxmeeting voor orde en veiligheid – Toolboxmeeting voor werken op hoogte Hier vindt je een toolboxmeeting voorbeeld voor een goede toolboxmeeting in de bouw, zodat jouw toolboxmeeting aan de VCA-eisen voldoet. Wil je hier zeker van zijn? Neem dan contact op met ARBO centrum voor het laten verzorgen van een toolbox.

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.