VCA basiscursus

Tegenwoordig wordt het VCA diploma steeds vaker vereist. Bouwplaatsen kunnen je zelfs weigeren indien je niet in het bezit bent van het VCA diploma.  Volg bij ARBO centrum een VCA basiscursus. Met het behalen van het basis VCA diploma laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. De VCA basis cursus is inclusief examen.

VCA basiscursus

Inclusief VCA basis examen

Bij ARBO centrum staat veilig werken op nummer één. Daarom bieden wij een VCA cursus inclusief examen aan om werkgever en werknemer bewust te maken van de risico’s op de werkvloer. De ééndaagse basis VCA cursus is bedoelt voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het VCA basis certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA basis certificaat voldoende.

Met het behalen van het basis VCA diploma laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. Je toont aan dat je veilig werkt, volgens de standaard van VCA. Je houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van jou en anderen, maar denk daarbij ook aan het milieu. 

Onze VCA cursus begint om 08:00 tot 16:00. Aansluitend om 16:30 begint het examen.
Een verzorgde lunch zit inbegrepen bij de VCA cursus. 

 

VCA cursus leestip: Verschil tussen B-VCA en VOL VCA

Examens in verschillende talen beschikbaar
Onze VCA basis cursus geven we dus niet in alle talen. Voor het examen hebben we wel veel verschillende mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een Engelse cursus, met aansluitend een Hongaars examen. Dit kan wel extra kosten met zich meebrengen.


Talen en wachttijden
Minimaal 72 uur wachttijd van standaardtalen:
Duits, Frans, Hongaars, Litouws, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Turks.
Minimaal 72 uur wachttijd: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Slowaaks.
Minimaal 20 werkdagen wachttijd:
 Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds.
Let op! Neem voor een examen in 1 van deze talen contact met ons op.

VCA basiscursus

245,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over de VCA basiscursus?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Zo ziet de VCA cursus eruit

De VCA cursus duurt één dag en wordt aansluitend afgesloten met een officieel digitaal examen. Wil jij je VCA certificaat behalen? Tijdens onze VCA cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

 

Aan het einde van de middag wordt het VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Voor dit examen heb je ongeveer een uur de tijd. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je van ons binnen enkele dagen een officieel erkend VCA certificaat in de vorm van een (digitale) ARBO pas. Deze (digitale) pas is tien jaar geldig.

 

ARBO centrum beschikt over eigen vestigingen, verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt te vinden!

Waarom de VCA basiscursus bij ARBO centrum?

Wil jij de VCA cursus op eigen locatie volgen?

Wij verzorgen alle VCA cursussen op onze eigen vestigingen. Zit hier niet de gewenste locatie tussen of wil je dat wij een groep opleiden bij jullie op locatie? Dan komen onze instructeurs graag naar jullie toe. Ook het aansluitende examen vindt dan bij jullie op locatie plaats. Het examenbureau komt namelijk ook gewoon op locatie! Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop.