Preventiemedewerker cursus

In elk bedrijf is er als het goed is aandacht voor veiligheid en welzijn van medewerkers. Bij bedrijven die 25 of meer werknemers in dienst hebben, is hier zelfs een verplichte functie voor: de preventiemedewerker. De preventiemedewerker is iemand uit de organisatie die is opgeleid als spreekwoordelijke waakhond voor veiligheid en welzijn. 

Preventiemedewerker cursus

Hoewel het opleiden van een preventiemedewerker pas verplicht is bij een werknemersaantal van 25 of meer, is het niet zo dat bedrijven met minder medewerkers geen preventiemedewerkers hebben. In die gevallen mag de eigenaar/directeur zelf optreden als preventiemedewerker. Hiervoor moet hij/zij wel kunnen aantonen over de juiste kennis te beschikken. In de praktijk betekent dit dat in die gevallen de eigenaar en/of directeur zelf een preventiemedewerker cursus heeft gevolgd.

Preventiemedewerker cursus

399,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Preventiemedewerker cursus volgen met een groep?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Voorkom arbeidsongeval door VCA cursus te volgen

Wat is een preventiemedewerker?

Wie nog niet bekend is met preventiemedewerkers en de bovenstaande alinea’s leest, zou misschien kunnen denken dat een preventiemedewerker een extern persoon is, of dat het een aparte functie binnen de organisatie betreft. Dat is niet zo. Een preventiemedewerker is “gewoon” iemand met een extra rol binnen de organisatie. De taak van preventiemedewerker komt dan ook bovenop/naast zijn/haar normale werkzaamheden. Het is geen functie die zeer veel tijd opeist. Het is echter wel een cruciale functie en er kunnen zeker momenten zijn waarop deze wel veel tijd opeist.

 

Eenvoudig gezegd is de preventiemedewerker iemand die op het gebied van preventie, veiligheid, gezondheid en welzijn als het ware boven het bedrijf zweeft. Je houdt als preventiemedewerker overzicht op alles dat te maken heeft met jouw taken en het welzijn van je collega’s. Je schakelt met management, BHV’ers en natuurlijk ook waar nodig met externe instanties. De preventiemedewerker cursus leidt je op tot volwaardig en capabel preventiemedewerker. Lees verder om erachter te komen wat deze taken precies inhouden.