Containertruck cursus

Een containertruck wordt veel gebruikt in onder andere containerterminals, voornamelijk vanwege de vele mogelijkheden die de containertruck te bieden heeft. De constructie en bediening wordt echter vaak verward met een heftruck. Het is dan ook van groot belang te beseffen dat deze twee werktuigen niet dezelfde werking hebben. 

Containertruck cursus

De cursus kan zowel door beginners als door meer ervaren bestuurders worden gevolgd. Beginnende bestuurders hebben over het algemeen meer tijd nodig om de cursus te doorlopen. Tijdens de cursus wordt allereerst aandacht besteed aan de theoretische kant van het werken met de containertruck. Onze gecertificeerde instructeurs brengen je de benodigde kennis bij en vertellen je meer over de risico’s en hoe je deze risico’s kunt beperken.

Containertruck cursus

Prijs op aanvraag

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een containertruck incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

De inhoud van de cursus

In het theoriegedeelte worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 

  • Vakkennis
  • Veiligheid en Arbowet
  • Lastgrafiek en belasten van de truck
  • Dagelijkse controle
  • Verkeersvoorschriften
  • Schade en kosten

 

In het praktijkgedeelte ga je onder begeleiding van onze instructeurs aan de slag met de containertruck. Je leert de truck te bedienen en te besturen, aangezien de besturen van de containertruck een bepaalde deskundigheid vereist. Daarnaast ga je onder andere aan de slag met koud stapelen, het laden en lossen van containers en trailers en leer je over het onderhoud van de batterij en de motor.

 

Zowel het praktijkgedeelte als het theoriegedeelte worden afgesloten met een examen. Wanneer je beide onderdelen succesvol hebt afgerond, ontvang je je containertruck certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

 

Na afloop van de containertruck cursus van ARBO centrum ben je in staat veilig en verantwoord met de containertruck te werken, ken je de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften en ben je in staat deze in de praktijk uit te voeren en weet je het dagelijks onderhoud van de truck correct uit te voeren.

Waarom de containertruck cursus bij ARBO centrum volgen?