Grondverzet groepstraining

Wanneer er in jouw organisatie regelmatig grondverzet werkzaamheden worden uitgevoerd, is het noodzakelijk dat medewerkers die deze werkzaamheden uitvoeren goede training hebben gehad en bevoegd zijn om deze werkzaamheden te mogen doen. Om hiervoor te zorgen, kunnen zij specifieke cursussen volgen. Door een grondverzet training met succes af te ronden, ontvangen deelnemers een officiële (digitale) ARBO pas. Zo kunnen zij te allen tijde aantonen gecertificeerd te zijn.

Grondverzet groepstraining

Cursus specifiek met jullie groep

Cursussen kunnen op individuele basis worden gevolgd, maar het is ook mogelijk om een groepstraining grondverzet te volgen. Met een groepstraining grondverzet zorg je ervoor dat alle medewerkers die hun certificaat dienen te behalen, dit in één keer kunnen doen: met dezelfde cursus van dezelfde docent. Dit kan uiteraard bij ARBO centrum. Op deze pagina lees je over de mogelijkheden van een groepstraining grondverzet, die in veel gevallen voordeliger en gunstiger is dan het individueel volgen van trainingen door medewerkers.

 

Grondverzet werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met diverse soorten machines. Voor elk van deze machines is een certificaat noodzakelijk. ARBO centrum biedt groepstraining grondverzet voor alle typen machines.

 

Een veel gebruikte machine voor grondverzet is de minigraver, ook wel ‘bobcat’ genoemd. Dit werktuig wordt gebruikt om onder andere grond mee te verplaatsen. Bij ARBO centrum leer je binnen één dag(deel), afhankelijk van de ervaring van de deelnemers en de grootte van de groep, de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om veilig met de minigraver te kunnen werken.

Grondverzet groepstraining

Prijs op aanvraag

Heb je een vraag?

Vragen over de grondverzet incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Tijdens de cursus geven onze gecertificeerde instructeurs je inzicht in de risico’s die het werken met een bobcat met zich meebrengt en leer je hoe je deze risico’s kunt beperken. Ook komen specifieke arbeidsomstandigheden, zoals locatie en ondergrond, aan bod. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Wanneer je beide onderdelen succesvol afrondt, ontvang je je minigraver certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

 

Ook de groepstraining grondverzet voor de laadschop bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Beide onderdelen worden afgesloten met een examen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je jouw laadschop certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig. De cursus duurt één dag(deel), wederom afhankelijk van de samenstelling van de groep.

 

Het werken met een graafmachine brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen te maken hebben met onder andere weersomstandigheden, de ondergrond en de staat van het werktuig. Tijdens de graafmachine cursus van ARBO centrum krijg je inzicht in deze risico’s en leren onze gecertificeerde instructeurs je hoe je deze risico’s kunt beperken.

 

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarin zowel de theorie- als de praktijkkennis wordt getoetst. Wanneer je dit examen succesvol afrondt, ontvang je je graafmachine certificaat. Dit certificaat is ook vijf jaar geldig.

De voordelen van een incompany groepstraining grondverzet

De groepstraining grondverzet kan op een locatie van ARBO centrum of inhouse worden gegeven. Ervan uitgaande dat er in de organisatie zelf de benodigde voertuigen aanwezig zijn, biedt het geven van een incompany groepstraining grondverzet enkele belangrijke voordelen.

 

Voor medewerkers is het fijn en handig om in de training direct te kunnen oefenen met de voertuigen die zij ook tijdens hun werkzaamheden zullen gebruiken. Onze ervaren instructeurs zullen ervoor zorgen dat de stof en de oefeningen optimaal worden afgestemd op de typen minigravers, laadschoppen en graafmachines die in de organisatie gebruikt worden.

 

Een ander belangrijk voordeel van een incompany groepstraining grondverzet is dat je zeker weet dat er capaciteit is voor alle medewerkers die hun certificaat willen behalen. Je bent niet afhankelijk van voldoende cursusplekken op vooraf vastgestelde data en tijdstippen.

 

Ook niet onbelangrijk: een groepstraining grondverzet is, zeker bij grotere groepen, vaak flink voordeliger dan individuele cursussen.

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Barendrecht
BarendrechtMeer informatie
Lees verder
Bijdorpplein 9-11
2992 LB Barendrecht
Borger
BorgerMeer informatie
Lees verder
Molenstraat 3
9531 CH Borger
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Drachten
DrachtenMeer informatie
Lees verder
De Boeg 12
9206 BB Drachten
Garderen
GarderenMeer informatie
Lees verder
Putterweg 56 02
3886 PD Garderen
Geleen
GeleenMeer informatie
Lees verder
Herenhof 2
6162 EB Geleen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Hoofddorp
HoofddorpMeer informatie
Lees verder
Schuilenburg 3
2135 GJ Hoofddorp
Kapelle
KapelleMeer informatie
Lees verder
Smokkelhoekweg 10
4421JH Kapelle
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijmegen (BHV)
Nijmegen (BHV)Meer informatie
Lees verder
Sint Maartenstraat 34
6661 DA Elst
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Sneek
SneekMeer informatie
Lees verder
Harmen Sytstrastraat 8a
8602 TM Sneek
Soest
SoestMeer informatie
Lees verder
Willaertstraat 49c
3766 CP Soest
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Lees verder
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Utrecht
UtrechtMeer informatie
Lees verder
Ringveste 3-B
3992 DD Houten
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waalwijk
WaalwijkMeer informatie
Lees verder
Industrieweg 90c
5145 PW Waalwijk
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

Waarom een grondverzet groepstraining bij ARBO centrum volgen?

Altijd maatwerk

Bij onze groepstraining grondverzet bieden wij altijd maatwerk. Niet alleen in de prijs, maar ook in de opbouw en samenstelling van de training. Zo is het mogelijk om direct cursussen van meerdere groepen te combineren. Samen inventariseren wij de wensen. Het is namelijk mogelijk dat er in jouw organisatie medewerkers zijn die hun certificaat voor de minigraver, de laadschop of de graafmachine willen halen, of misschien wel voor alledrie. Wij zorgen voor een optimale opzet en planning van de trainingen zodat medewerkers snel de gewenste certificaten kunnen behalen.

 

Kiezen voor een groepstraining grondverzet van ARBO centrum betekent kiezen voor kwaliteit en zekerheid. Zo leiden wij niet alleen medewerkers binnen een dag op: wij kennen ook een prachtig slagingspercentage van meer dan 95%. Voor de medewerkers die bij wijze van hoge uitzondering niet direct slagen, zorgen wij natuurlijk voor een herexamen op zeer korte termijn.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Grondverzet is het verplaatsen van de benodigde grond om de aanleg van infrastructuur of constructie van een gebouw mogelijk te maken. Daarbij kan het gaan om het afgraven van grond, maar ook het ophogen van grond.

Lees meer

Wat je doet als je grond verzet, is afhankelijk van de werkzaamheden. Zoals de naam “grondverzet” natuurlijk al zegt, werk je met de ondergrond. Meer specifiek: met het aanpassen en/of verplaatsen hiervan. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan hoe wij het nu gaan omschrijven, maar in de essentie ben je bezig met één of meerdere van deze werkzaamheden: afgraven, storten, egaliseren of prepareren

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Gemiddeld verdient een machinist grondverzet in Nederland ongeveer € 2.200 per maand. Dit is wel onder voorwaarde van enkele jaren ervaring. Begin je net, dan kun je rekenen op een salaris van ongeveer € 1.700 per maand.

Lees meer

Wat voor grondverzet niet anders is dan voor andere werkzaamheden, is dat uiteraard algemene regels op het gebied van veiligheid gelden. Denk aan VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Daarnaast zijn er voor grondverzet natuurlijk ook specifieke regels. Welke regels zijn er opgesteld rondom grondverzet?

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe (digitale) pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen