BHV ploegleider

Elke organisatie met werknemers in dienst is verplicht om minimaal één van hen op te leiden tot BHV’er. Wanneer je organisatie groter is en er een groot aantal BHV’ers in dienst zijn is het belangrijk dat deze goed worden aangestuurd. Dit doet een BHV ploegleider. Deze neemt de leiding in het geval van calamiteiten en zorgt ervoor dat de juiste procedures worden gevolgd. 

Ploegleider BHV

LET OP: Voordat je de opleiding tot BHV ploegleider kunt volgen, heb je minimaal een BHV diploma nodig. Daarnaast gaat de cursus door bij minimaal 5 deelnemers.

 

Een team BHV’ers opereert het beste wanneer zij worden aangestuurd door de BHV ploegleider. Hij of zij is degene die alle BHV-activiteiten coördineert, de BHV’ers aanstuurt en als eindverantwoordelijke fungeert. Om BHV ploegleider te worden kun je een BHV ploegleider cursus volgen bij ARBO centrum.

 

Als ploegleider BHV heb je natuurlijk nog meer verantwoordelijkheden en vaardigheden dan de andere BHV’ers. Natuurlijk beschik je ook over alle kennis en vaardigheden om zelf als reguliere BHV’er op te treden, maar een BHV ploegleider is degene die tijdens situaties waarin BHV nodig is alles in goede banen leidt. Daarbij komt meer kijken dan alleen handelen en instrueren. Wat dit is, leer je tijdens onze BHV ploegleider cursus. De cursus gaat door wanneer er minimaal 5 cursisten deelnemen.

Volg een BHV ploegleider cursus bij jou in de buurt

Heb jij interesse in de BHV ploegleider cursus van ARBO centrum? Schrijf je dan nu in voor een cursus bij jou in de buurt. ARBO centrum heeft vestigingen door vrijwel heel het land, dus er is bijna altijd een cursus bij jouw werk of woonplaats in de buurt.

De kosten van deze eendaagse cursus bedragen 375 euro per persoon, exclusief BTW. Net als bij reguliere BHV is ook het certificaat van BHV ploegleider een jaar geldig. 

Wij maken altijd gebruik van fluorvrij blusschuim tijdens onze BHV cursussen. Dit is biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu. Iets wat er erg belangrijk vinden. 

BHV ploegleider

375,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een BHV incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Taken en verantwoordelijkheden ploegleider BHV

De taken en verantwoordelijkheden van de ploegleider BHV zijn er allemaal op gericht om het team aan BHV’ers optimaal te laten werken. Met andere woorden: de BHV ploegleider cursus is geschikt voor BHV’ers die over leidinggevende capaciteiten beschikken. Als BHV ploegleider moet je kalm kunnen blijven, autoriteit uitstralen en onder druk beslissingen kunnen nemen. Je gaat natuurlijk ook over het welzijn van jouw BHV team. Je weet wat verantwoord is en wat niet, en wat er moet gebeuren om alle BHV’ers hun taken goed te kunnen laten doen. Je bent dus zowel manager als facilitator.

Tot de taken en verantwoordelijkheden van een ploegleider BHV behoren uiteraard ook de uitvoerende taken van een BHV’er. Je coördineert en delegeert waar mogelijk en waar nodig. Zelf pas je natuurlijk ook EHBO toe, blus je branden en help je evacueren wanneer dit nodig is. Je hebt te allen tijde de rol als coördinator en leider die ervoor zorgt dat alles zo veilig mogelijk verloopt. Dit betekent ook dat je stressbestendig moet zijn. In mogelijk chaotische situaties kun je het overzicht bewaren en je teamleden aansturen.

Onder medewerkers is er vaak meer dan voldoende animo om BHV’er te worden. Het voelt voor elk bedrijf goed dat er mensen zijn die optimaal kunnen helpen in het geval van een calamiteit. BHV ploegleider worden is een volgende stap die niet voor iedereen is weggelegd. Het is wat dat betreft te vergelijken met een leidinggevende functie op het werk: niet iedereen is een geboren leidinggevende. Sommige mensen hebben hier natuurlijke aanleg voor, andere mensen vinden het verschrikkelijk. Natuurlijk wordt in een BHV ploegleider cursus aandacht besteed aan het ontwikkelen van belangrijke eigenschappen. Je hoeft absoluut geen geboren leider te zijn om ploegleider BHV te worden.

Een hand dat wordt verbonden na een bedrijfsongeval
bhv ploegleider

Leiderschap kun je namelijk voor een deel ontwikkelen. Veel mensen hebben hier echt wel het karakter voor. Het is vaak een kwestie van vertrouwen. Daarom is het volgen van een BHV ploegleider cursus ook zo waardevol: je leert vertrouwen op datgene wat eigenlijk in je zit.

 

Laat je zeker niet ontmoedigen als je nog niet zeker weet of je een geschikte leider bent: de cursus is altijd leerzaam en iedereen profiteert hiervan. Als jij iemand bent met rust en overzicht en oog voor je collega’s, dan ben je al een heel eind op weg.

Waarom de BHV ploegleider bij ARBO centrum volgen?

Opleiding ploegleider BHV

De opleiding ploegleider BHV van ARBO centrum is ontwikkeld voor medewerkers die al in het bezit zijn van hun BHV certificaat. Op die manier kan de inhoud namelijk volledig worden gericht op het ontwikkelen van de kennis om als BHV ploegleider op te kunnen treden. Onder andere de volgende onderdelen komen aan bod in de BHV ploegleider cursus:

 

Scenario’s: als ploegleider BHV is het belangrijk om diverse scenario’s te leren herkennen. Wat is er aan de hand? Wat moet er gebeuren en wat zijn de risico’s? Je leert scenario’s te herkennen en goed in te schatten. Ook wanneer collega BHV’ers het scenario als eerste herkennen.

Prioriteiten stellen: wanneer er sprake is van een calamiteit en er moet BHV worden toegepast, kan het zo zijn dat er sprake is van een chaotische situatie. Er moeten meerdere beslissingen worden genomen, er gebeurt veel, mensen zijn misschien in paniek: wat moet er als eerste gebeuren? Een belangrijke taak van de BHV ploegleider is om prioriteiten te stellen. Tijdens de cursus leer je hoe je naar situaties kijkt en hoe je bepaalt wat een hoge prioriteit heeft en wat niet. Dit zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen neemt en dat de kans op een zo goed mogelijke afloop van de situatie toeneemt. Ook zal dit je in staat stellen om je collega’s optimaal te helpen en instrueren. 

Effectief communiceren: in het verlengde van het aansturen en verdelen van taken, ligt natuurlijk effectieve communicatie. Kun jij goed, bondig en helder onder woorden brengen wat er moet gebeuren? Effectief communiceren kun je leren. Hier is tijdens de cursus veel aandacht voor. Je zult leren hoe je jouw team snel en efficiënt op alle taken zet.

Aansturen en taken verdelen: zien en weten is belangrijk, maar doen telt minstens zo zwaar. Je kunt natuurlijk wel weten wat er moet gebeuren; wat telt is dat je jouw collega’s effectief kunt aansturen. Daarom is er in de BHV ploegleider cursus veel aandacht voor het aansturen van je collega’s en het verdelen van de taken. Je leert om efficiënt te handelen en taken zo te verdelen dat alles zo goed mogelijk verloopt.

 

Feedback geven: misschien wel het lastigste onderdeel van BHV ploegleider zijn. Feedback geven is vaak eenvoudig wanneer de feedback positief is. Maar soms zijn er ook zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Hoe ga je hiermee om? Het is belangrijk dat jouw collega’s weten wat er een volgende keer beter kan. Een goede teamleider kan dit tactvol, maar duidelijk, vertellen op een manier die geaccepteerd wordt.

Oefeningen voorbereiden en uitvoeren: evacueren en branden bestrijden zullen met regelmaat moeten worden geoefend. Aan jou als BHV ploegleider de taak om hier leiding aan te geven.

 

Evalueren en documenteren: nadat BHV plaats heeft gevonden, zul je moeten reflecteren op de gebeurtenissen. Ook is het belangrijk om goed te documenteren wat er is gebeurd, hoe dit plaats heeft kunnen vinden en wat er kan gebeuren om herhaling te voorkomen. Hierbij zorg je voor een goede communicatie met het management en/of de directie en speel je een rol in bijvoorbeeld het bijwerken van de RI&E.

Is een ploegleider BHV verplicht?

Je weet ongetwijfeld dat bedrijven die medewerkers in loondienst hebben, verplicht zijn om BHV’ers op te leiden. Hoeveel dit er moeten zijn, is onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Maar is een ploegleider BHV verplicht? Nee. Een hoofd BHV is niet wettelijk verplicht. Dat neemt niet weg dat het bijzonder nuttig en waardevol is om toch een ploegleider aan te wijzen. Lees de bovenstaande redenen er maar op terug. Een BHV ploegleider zorgt ervoor dat BHV beter verloopt. Met andere woorden: hij/zij levert een waardevolle bijdrage aan de veiligheid. Op veiligheid dient nooit bezuinigd te worden.

In zeer kleine organisaties waar maar een of twee BHV’ers aanwezig zijn, is het nut van een ploegleider beperkt. Bij grotere organisaties speelt deze wél een belangrijke rol. Daarom kiezen veel bedrijven er ook voor om een BHV ploegleider aan te wijzen, ondanks dat dit niet verplicht is.

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Barendrecht
BarendrechtMeer informatie
Lees verder
Bijdorpplein 9-11
2992 LB Barendrecht
Borger
BorgerMeer informatie
Lees verder
Molenstraat 3
9531 CH Borger
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Drachten
DrachtenMeer informatie
Lees verder
De Boeg 12
9206 BB Drachten
Garderen
GarderenMeer informatie
Lees verder
Putterweg 56 02
3886 PD Garderen
Geleen
GeleenMeer informatie
Lees verder
Herenhof 2
6162 EB Geleen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Hoofddorp
HoofddorpMeer informatie
Lees verder
Schuilenburg 3
2135 GJ Hoofddorp
Kapelle
KapelleMeer informatie
Lees verder
Smokkelhoekweg 10
4421JH Kapelle
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijmegen (BHV)
Nijmegen (BHV)Meer informatie
Lees verder
Sint Maartenstraat 34
6661 DA Elst
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Sneek
SneekMeer informatie
Lees verder
Harmen Sytstrastraat 8a
8602 TM Sneek
Soest
SoestMeer informatie
Lees verder
Willaertstraat 49c
3766 CP Soest
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Lees verder
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Utrecht
UtrechtMeer informatie
Lees verder
Ringveste 3-B
3992 DD Houten
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waalwijk
WaalwijkMeer informatie
Lees verder
Industrieweg 90c
5145 PW Waalwijk
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Allereerst omdat het levensreddend kan zijn!
Dankzij het volgen van een BHV-cursus leer je onder andere reanimeren, brandjes blussen, maar ook leer je signalen herkennen van bijvoorbeeld een hartinfarct. Een BHV’er leert hoe om te gaan met noodsituaties, overzicht te houden in een noodsituatie, maar ook omstandigheden in te schatten en erger te voorkomen.
Bedrijfshulpverlening heeft als doel om letsel en schade aan medewerkers en derden te voorkomen.

Bovendien is een werkgever verplicht om bedrijfshulpverleners aan te wijzen en op te leiden.

Lees meer

Hopelijk heb je een leerzame, leuke cursusdag bij ons gehad en deze afgesloten met een positief resultaat. Zodra de factuur voor de BHV cursus is voldaan en jij het BHV examen positief hebt afgerond sturen wij het certificaat en de pas zo spoedig mogelijk per post naar je toe.

Kom je volgend jaar weer op de BHV herhalingscursus? Geen zorgen, we bellen of mailen je ruim op tijd om je te helpen herinneren. 

Lees meer

Bij ARBO centrum bieden wij een BHV code 95 cursus aan, deze telt voor 7 theorie uren. Nog meer reden dus om je BHV diploma te halen, ook als ZZP’er.

Gelukkig hebben wij bij ARBO centrum ruim keuze, zo kun je bij ons onder andere de cursussen ‘VCA code 95 cursus’‘veilig werken langs de weg code 95 cursus’ of  een ‘heftruck code 95 cursus’, dit is een greep uit de mogelijkheden als het gaat om code 95.

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Lees meer

Over het algemeen is er niet echt verschil of keuze in BHV cursussen. De eisen voor het halen van het BHV certificaat zijn overal hetzelfde. Elke aanbieder zal een eigen stijl hebben voor het geven van de cursus, maar de basis komt op hetzelfde neer.

 • Eerste hulp kunnen verlenen 
 • Reanimatie (met AED) 
 • Evacueren 
 • Brand bestrijden

Bij ARBO centrum bieden wij de volgende BHV cursussen aan;

 

Lees meer

Dat is vervelend, maar kan natuurlijk onverhoopt gebeuren. Wees gerust, wanneer je jouw certificaat of BHV pas kwijt bent geraakt kun je bij ons een nieuwe aanvragen, neem contact met ons op, samen zoeken we een oplossing.

Lees meer

 • Brandklasse A: Vaste stoffen
 • Brandklasse B: Vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen
 • Brandklasse C: Gassen
 • Brandklasse D: Brandbare metalen
 • Brandklasse E: Vervallen in Nederland
 • Brandklasse F: Oliën en vetten

Een Ploegleider BHV is zelf ook BHV’er en doet ook actief mee wanneer er hulpverlening nodig is. Een Hoofd BHV is bezig met het beleid rondom de bedrijfsveiligheid. Bij enkele bedrijven is het Hoofd BHV ook direct de Ploegleider BHV.

BHV cursus in 1 dag dat kan! In één dag leer je hoe om te gaan met calamiteiten, verwondingen, brand en noodsituaties op de werkvloer.

Tijdens de BHV cursus komen diverse onderwerpen aan bod:

 • Algemene hulpverleningsregels
 • Uitwendige verwondingen
 • Reanimatie
 • Gebruik van een AED
 • Brand 
 • Andere gevaren bij brand
 • Ontruiming

ARBO centrum heeft tientallen vestigingen verspreidt door Nederland, altijd een vestiging in de buurt dus. Wil je de cursus met een groep collega’s tegelijk volgen, neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden voor een incompany cursus te bespreken. De BHV cursus in één dag, bij jouw bedrijf.

Lees meer

Het BHV certificaat is 1 jaar geldig. In de Arbowet staat beschreven dat je elk jaar een BHV herhalingscursus moet volgen om in het bezit te blijven van het certificaat en de BHV pas.

Waarom? Omdat het letterlijk van levensbelang kan zijn, je kennis maar ook het handelen in noodsituaties te blijven oefenen. Alleen met regelmatig oefenen en opnieuw informatie tot je te nemen kun je de informatie en handelingen eigen maken.

Lees meer

Inhoud accordeon

De taken van een BHV’er zijn:
Eerste hulp verlenen bij ongevallen aan collega’s of derden,

 • Brandbestrijding
 • Evacuatie van werknemers en anderen.
 • Contact leggen en houden met professionele hulpverleners.

In de Arbowet staat letterlijk omschreven dat een werkgever verplicht is ‘doeltreffende maatregelen moet nemen op het gebied van eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding, evacuatie van werknemers en andere aanwezige personen en dat er verbinding wordt gelegd en onderhouden met hulpverleningsinstanties (112).
Als BHV’er heb je dus echt bepaalde plichten, maar ook als burger, of je nou wel of niet een BHV diploma hebt, je bent als burger verplicht hulp te verlenen wanneer je ziet dat iemand dit nodig heeft. Binnen het bedrijf maar ook op straat. Dit staat zelfs omschreven in het wetboek van strafrecht.

Lees meer

Een BHV-cursus kost €245,00 bij ARBO centrum.

Als werkgever ben je verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren, zodat bij gevaarlijke situaties zoals brand of letsel, jouw BHV’ers zijn voorbereid.

Tijdens de cursus BHV wordt aan jouw werknemers geleerd hoe ze;

 • Eerste hulp kunnen verlenen 
 • Reanimatie (met AED) 
 • Evacueren
 • Brand bestrijden

Lees meer

Bedrijfshulpverlening is verplicht zodra je als werkgever medewerkers in dienst neemt. Al heel snel dus.

Als ZZP’er ben je niet verplicht om een BHV certificaat te halen, maar wel zodra je regelmatig bezoekers krijgt (bijvoorbeeld in een showroom), je stagiaires aanneemt of regelmatig extra krachten inhuurt. Oftewel ook als ZZP’er ben je al snel verplicht een BHV cursus te doen.

Naast dat het natuurlijk een veilig gevoel geeft om in staat te zijn de taken van een BHV’er op je te nemen is het ook nog eens een pluspunt op je CV.

Een BHV opleiding volgen? Ik zou er nooit over twijfelen.

Lees meer

Wanneer er een brandmeldinstallatie aanwezig is in het pand ben je verplicht om een ontruimingsplan te hebben, tevens ook ontruimingsplattegronden welke zichtbaar in het pand moeten hangen.

Wanneer er sprake is van deze situatie moet je ook eens per jaar een ontruimingsoefening doen. De BHV’ers binnen het bedrijf kun je aanwijzen als degene die deze taak op zich nemen, dit wordt beschreven in het RI&E.

NIBHV staat voor ‘Nederlands Instituut voor BedrijfsHulpverlening’.

De NIBHV is een particuliere organisatie welke zich bezighoudt met de richtlijnen, opleiding en certificering omtrent BHV.
De NIBHV heeft het BHV certificaat geïntroduceerd in Nederland.

Een NIBHV certificaat heeft geen andere waarde als een standaard BHV certificaat.

Een AED is een draagbare automatische externe defibrillator of hartstarter. Met een AED worden levens gered.

De AED vind je tegenwoordig op steeds meer plekken, van sportverenigingen tot bedrijfspanden, er is er eigenlijk altijd wel één in de buurt. Maar er zijn er nog niet genoeg, de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn namelijk cruciaal. Gebruik je in die eerste 6 minuten een AED dan is de kans op overleven nog aannemelijk.

Een AED is voorzien van elektroden welke je op de borstkas moet plaatsen, tijdens het gebruik van de AED krijg je door middel van een gesproken band instructies.
Met de elektroden wordt een schok gegeven om hopelijk het hart weer op gang te krijgen.
Start altijd met een reanimatie wanneer een persoon een hartstilstand heeft, tot er een AED is of professionele hulp die het van je overnemen.

Lees meer

In de Arbowet staat beschreven dat elke werkgever verplicht is een risico-inventarisatie & evaluatie moet maken. In feite is een RI&E een lijst met risico’s binnen en rond het bedrijf. Doordat je weet welke risico’s je mogelijk loopt kun je maatregelen treffen om deze te voorkomen. Naast de RI&E maak je dus ook een plan van aanpak. In het plan van aanpak beschrijf je wie wat doet en op welk moment. Dus is er sprake van een calamiteit, wie is dan de aangewezen persoon om daar direct op te handelen?

Heb je hulp nodig bij het maken van een RI&E, neem contact met ons op, onze ervaren adviseurs komen graag bij u langs, zij hebben de ervaring en zien risico’s vaak sneller dan wanneer je er dagelijks tussen loopt.

Lees meer

BHV staat voor bedrijfshulpverlening, oftewel hulpverlening binnen het bedrijf.

Binnen elk bedrijf met medewerkers, maakt niet uit of dat er 1 of 280 zijn moeten BHV’ers worden aangewezen en opgeleid.

Als BHV’er heb je bepaalde taken op het gebied van veiligheid binnen en rond het bedrijf. Je bent opgeleid om te kunnen handelen bij calamiteiten en in noodsituaties.

De taken van een BHV’er zijn;

 1. Eerste hulp verlenen bij ongevallen aan collega’s of derden,
 2. Brandbestrijding
 3. Evacuatie van werknemers en anderen.
 4. Contact leggen en houden met professionele hulpverleners.

Bedrijfshulpverlening voorkomt erger!

Bij ARBO centrum kiezen wij ervoor om de cursus BHV in twee dagdelen te verzorgen. In de ochtend het theorie en EHBO gedeelte, in de middag praktijkoefeningen, zoals een kleine brand blussen en ontruimingsoefeningen.

Wanneer je deze cursus in een halve dag verzorgt moet je inkorten op de lesstof, terwijl juist bij deze cursus de lesstof en het oefenen van praktijksituaties van levensbelang kan zijn.

Wij hebben wel een E-learning module voor de cursus BHV waardoor je jezelf optimaal kan voorbereiden op de cursus, deze module kan je aanschaffen tijdens het aanmelden.

Lees meer

Bij ARBO centrum duurt een BHV cursus altijd een dag, zowel de basiscursus als de herhalingscursus.

Waarom wij de herhaling niet korter maken? Omdat het zo belangrijk is alle punten te volgen, elke praktijkoefening te herhalen en werkelijk tijd te investeren in iets wat zo belangrijk is. Dan ben je zeker een dag kwijt om alles te kunnen bespreken en voldoende aandacht te hebben gegeven aan onderwerpen die van levensbelang kunnen zijn.

Lees meer

Nee, dat is geen verplichting een ploegleider BHV op te leiden.

Het kan wel raadzaam zijn, maar dat hangt af van RI&E (Risico inventarisatie & evaluatie), is er een hoog risico op calamiteiten, is de kans groot dat er meerdere mensen tegelijk betrokken raken bij een calamiteit, zoals een ontruiming? Dan kan het absoluut prettig zijn om een ploegleider BHV te hebben die de overige BHV’ers aanstuurt zodat alles in goede banen geleid wordt.

Het is dus per bedrijf verschillend of er behoefte is of kan zijn aan een ploegleider BHV, maar het is geen must.

Lees meer

Inhoud accordeon
 • Eerste hulp kunnen verlenen 
 • Reanimatie (met AED) 
 • Evacueren 
 • Brand bestrijden

Dit zijn hoofdzakelijk de situaties waarmee je leert omgaan tijdens een BHV cursus. Daar komt natuurlijk een hoop bij kijken, niet alleen de handeling zelf is belangrijk te leren, maar ook hoe je omgaat met de omgeving, hoe hou je het veilig voor jezelf, de getroffene en overige collega’s of toeschouwers.

Een BHV opleiding is echt een compleet pakket aan alleen maar nuttige informatie.

Lees meer

Wanneer je als werkgever geen bedrijfshulpverlener(s) hebt opgeleidt kun je flinke boetes verwachten van de inspectie.
Als werkgever ben je verplicht om BHV’ers op te leiden zodra je personeel in dienst neemt. Hoeveel BHV’ers ligt aan je Ri&E, in deze risico inventarisatie en evaluatie, welke beoordeeld moet zijn door een Arbodienst, moet beschreven staat hoeveel BHV’ers je moet opleiden.
Wanneer de inspectie hierin onjuistheden vinden of wanneer je überhaupt geen BHV’ers hebt opgeleidt kunnen ze je een boete geven, deze variëren tussen de €750,00 en €3.750,00.

Een aantal BHV’ers opleiden is misschien kostbaar, maar weegt niet op tegen de risico’s die je neemt wanneer je het niet doet.

Lees meer

Vrijstelling voor een onderdeel van de BHV is mogelijk!

Wanneer je in het bezit bent van een geldig EHBO certificaat van het Oranje Kruis, of Rode kruis heb je recht op vrijstelling op het onderdeel EHBO bij de basis cursus BHV.

Vrijstelling voor het examen brandbestrijding en ontruiming is ook mogelijk wanneer je in het bezit bent van het diploma brandwacht of enkele onderdelen hiervan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

Door een BHV cursus te volgen.

Het kan zijn dat je via je werkgever een BHV cursus gaat doen, maar wie weet doe je het op eigen initiatief. Tijdens een BHV cursus leer je eerste hulp verlenen, een pand ontruimen en kleine brand blussen.

BHV wordt verplicht vanuit de Arbowet, hierin staat beschreven dat zodra een werkgever medewerkers in dienst heeft de BHV verplicht is.

Zodra je een BHV cursus hebt gevolgd, je zowel het theorie examen als het praktijkexamen succesvol hebt afgelegd ben je BHV’er.

Lees meer

Hoe prettig is het als je meerdere personen tegelijk op kan leiden in hun eigen werkomgeving? Juist, naast dat het als een stukje teambuilding gezien kan worden is het ook nog eens raadzaam, aangezien de BHV ‘ers het pand dan nog beter leren kennen en werken in hun eigen bekende werkomgeving.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bespreek telefonisch de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Lees meer

Dit is per bedrijf verschillend, het hangt af van verschillende factoren.
Iedere werkgever is verplicht een RI&E met plan van aanpak op te stellen, in deze risico-inventarisatie & evaluatie staat precies beschreven hoe het werk wat wordt verricht gevaarlijk of ongezond kan zijn. In het plan van aanpak staan de maatregelen welke de werkgever moet nemen om de eventuele risico’s te verminderen, hierin wordt ook een inschatting van het aantal nodige BHV’ers beschreven.
Er moet sowieso altijd een BHV’er aanwezig zijn wanneer er meerdere personen in het bedrijfspand aanwezig zijn.
Ook tijdens vakantieperiodes, in de praktijk is dat nog weleens een uitdaging, maar weet goed, je riskeert een boete tussen de €3000,00 en €9000,00 wanneer er geen BHV’er aanwezig is. BHV’ers opleiden is een stuk minder kostbaar, maar van onderschatte waarde!

Als bedrijfshulpverlener ben je verplicht de herhalingscursus BHV elk jaar te volgen. Elk jaar alle informatie en lesstof herhalen en opfrissen. Alle technieken oefenen, of juist nieuwe technieken.

Weet jij hoe je tegenwoordig start met een reanimatie? Welke handeling je als eerst moet doen en welke daarop volgt?

Naast dat deze technieken zo nu en dan worden aangepast, is het van levensbelang dat je ze blijft oefenen, je moet het je ‘eigen’ maken zodat je in een werkelijke noodsituatie niet in paniek raakt en snel kunt handelen.

Lees meer

In bijna alle gevallen is een RI&E verplicht.

Ben je werkgever en wordt er binnen jouw organisatie minstens 40 uur per week gewerkt (alle werknemers bij elkaar opgeteld)?

Dan ben je inderdaad verplicht een risico-inventarisatie & -evaluatie op te stellen. Een verplicht onderdeel van een Ri&E is het plan van aanpak, dit staat beschreven in de Arbowet.
In het plan van aanpak staat wie er maatregelen treft en wanneer dit moet gebeuren.
Door het plan van aanpak uit te voeren kunnen bedrijven het werk veiliger en gezonder maken.

Lees meer

Dat is niet de bedoeling. Het kan meerdere redenen hebben dat jij je BHV certificaat nog niet hebt ontvangen, mogelijk is het blijven steken bij de post of is de factuur nog niet betaald. Neem contact met ons op dan zoeken wij het voor je uit.

Lees meer

Ja, er moet altijd een BHV’er aanwezig zijn, bij bedrijven waar medewerkers aan het werk zijn, of dat er nou 5 of 50 zijn. Dus ook tijdens nachtdiensten of op andere afwijkende momenten.

Daarom is het bij bedrijven maar men met ploegendiensten werkt altijd goed om voldoende BHV’ers op te leiden en moet er bij het maken van de roosters rekening mee gehouden worden dat er voldoende BHV’ers zijn.

In dit soort situaties is het misschien een aanrader om de BHV cursus te volgen, wij begrijpen dat het werk door moet gaan en passen ons graag aan. Bijvoorbeeld bij een incompany cursus komt onze instructeur met alle benodigdheden naar jouw locatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Op de werkvloer of in een publieke ruimte kan er weleens iets misgaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand of bommelding. In dit soort gevallen moet de ruimte zo snel mogelijk worden ontruimd. Dit moet gebeuren op een zo efficiënte en veilig mogelijke manier. Een goede coördinatie kan in dit soort situaties werkelijk levens redden. Daarom wordt voor elk gebouw een ontruimingsplan opgesteld.

Lees meer