NEN 3140 groepstraining

Is in de branche waarin jouw organisatie actief is NEN 3140 van toepassing, dan zul je ervoor moeten zorgen dat er medewerkers zijn die in het bezit zijn van een NEN 3140 certificaat. Alleen medewerkers die NEN 3140 gecertificeerd zijn, mogen werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoeren. De handigste, snelste en voordeligste manier om ervoor te zorgen dat medewerkers in de organisatie hun NEN 3140 certificaat behalen, is door een groepstraining NEN 3140 te organiseren. ARBO centrum is je hiermee graag van dienst. Dit is mogelijk voor zowel NEN 3140 VOP als NEN 3140 VP.

NEN 3140 groepstraining

Specifieke situaties trainen met jullie groep

Het NEN 3140 certificaat komt in twee verschillende niveau’s: NEN3140 VP en NEN 3140 VOP. VP staat voor “Vakbekwaam persoon” en VOP staat voor “Voldoende Onderricht Persoon.” Er is een verschil in inhoud van beide trainingen en dus ook in bevoegdheden. Zo mag een Voldoende Onderricht Persoon alleen werkzaamheden uitvoeren onder toezicht van een Vakbekwaam Persoon. In de organisatie zal dus in elk geval minimaal één medewerker met het VP certificaat moeten zijn.

 

Na het volgen van de NEN 3140 VOP basiscursus ben je in staat onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon (VP) elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren: je wordt benoemd tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP). De NEN 3140 VOP basiscursus duurt één dag. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de basiscursus succesvol afrondt, ontvang je een NEN 3140 certificaat en (digitale) ARBO pas. Deze documenten zijn drie jaar geldig.

 

De VP basiscursus is geschikt voor iedereen die werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door de werkgever benoemd wil worden tot Vakbekwaam Persoon (VP) in het kader van de norm NEN 3140. Ook de basiscursus NEN 3140 VP bij ARBO centrum duurt één dag en de officiële documenten kennen eveneens een geldigheidsduur van drie jaar. Wie zelfstandig werkzaamheden aan elektrotechnische installaties wil uitvoeren, en dus niet afhankelijk wil zijn van begeleiding, dient het NEN 3140 VP certificaat te behalen. Overigens hoef je hiervoor niet eerst het VOP certificaat te behalen.

 

Let op! De prijzen van een basiscursus en een herhalingscursus zijn verschillend.

NEN 3140 groepstraining

Prijs op aanvraag

Laatste inschrijving was vandaag om 09:51 voor de cursus VCA Basis e-learning incl. examen vanuit Oosterhout NB.

Heb je een vraag?

Vragen over de NEN 3140 incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.