NEN 3140 groepstraining

Is in de branche waarin jouw organisatie actief is NEN 3140 van toepassing, dan zul je ervoor moeten zorgen dat er medewerkers zijn die in het bezit zijn van een NEN 3140 certificaat. Alleen medewerkers die NEN 3140 gecertificeerd zijn, mogen werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoeren. De handigste, snelste en voordeligste manier om ervoor te zorgen dat medewerkers in de organisatie hun NEN 3140 certificaat behalen, is door een groepstraining NEN 3140 te organiseren. ARBO centrum is je hiermee graag van dienst.

NEN 3140 groepstraining

Cursus specifiek met jullie groep

Het NEN 3140 certificaat komt in twee verschillende gradaties: NEN3140 VP en NEN 3140 VOP. VP staat voor “Vakbekwaam persoon” en VOP staat voor “Voldoende Onderricht Persoon.” Er is een verschil in inhoud van beide trainingen en dus ook in bevoegdheden. Zo mag een Voldoende Onderricht Persoon alleen werkzaamheden uitvoeren onder toezicht van een Vakbekwaam Persoon. In de organisatie zal dus in elk geval minimaal één medewerker met het VP certificaat moeten zijn.

 

 

Na het volgen van de NEN 3140 VOP basiscursus ben je in staat onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon (VP) elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren: je wordt benoemd tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP). De NEN 3140 VOP basiscursus duurt één dag. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de basiscursus succesvol afrondt, ontvang je een NEN 3140 certificaat en ARBO pas. Deze documenten zijn drie jaar geldig.

 

 

De VP basiscursus is geschikt voor iedereen die werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door de werkgever benoemd wil worden tot Vakbekwaam Persoon (VP) in het kader van de norm NEN 3140. Ook de basiscursus NEN 3140 VP bij ARBO centrum duurt één dag en de officiële documenten kennen eveneens een geldigheidsduur van drie jaar. Wie zelfstandig werkzaamheden aan elektrotechnische installaties wil uitvoeren, en dus niet afhankelijk wil zijn van begeleiding, dient het NEN 3140 VP certificaat te behalen. Overigens hoef je hiervoor niet eerst het VOP certificaat te behalen.

NEN 3140 groepstraining

1045,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 22:05 voor de cursus Cursus VCA Basis incl. examen vanuit Utrecht .

Heb je een vraag?

Vragen over de NEN 3140 groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Jonge man werkend in de installatietechniek

Groepstraining NEN 3140 versus individuele cursus

ARBO centrum biedt NEN 3140 cursussen op twee manieren aan. Zo kan er gekozen worden voor een individuele cursus, maar is ook een groepstraining NEN 3140 beschikbaar. Kies je voor een groepstraining NEN 3140 dan heb je daarbij ook de keuze om deze plaats te laten vinden op een cursuslocatie van ARBO centrum (wij hebben tientallen locaties door heel het land) of op je eigen locatie.

De voordelen van groepstraining NEN 3140

Wanneer er in de organisatie medewerkers zijn die hun NEN 3140 certificaat willen behalen, kunnen zij zich inschrijven voor een individuele cursus. Zij volgen dan een cursus onder leiding van een ervaren docent van ARBO centrum, samen met cursisten van andere organisaties. De cursus vindt plaats op een vooraf bepaalde datum waarop cursisten zich kunnen inschrijven.

 

Wanneer er slechts één of enkele cursisten uit de organisatie zijn, is inschrijving voor deze cursus de meest geschikte manier. Wanneer er echter grote animo is vanuit de organisatie, kan worden gedacht aan een groepstraining. Dit biedt diverse voordelen.

 

Eén van de voordelen van een groepstraining NEN 3140 zijn de lagere kosten. De kosten van een individuele NEN 3140 cursus beginnen bij 295 euro per deelnemer, exclusief BTW. Voor een groepstraining NEN 3140 berekenen wij een prijs op maat. Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

 

Wanneer je kiest voor een groepstraining NEN 3140 weet je ook zeker dat alle medewerkers tegelijk hun NEN 3140 certificaat kunnen behalen. Zeker in bedrijven waar behoefte is aan een flinke capaciteit, is dit een groot voordeel. Daarbij profiteer je als organisatie ook nog eens van het feit dat iedere medewerker exact dezelfde cursus bij dezelfde docent volgt.

Waarom een NEN 3140 groepstraining bij ARBO centrum volgen?

De voordelen van een incompany

Bij een groepstraining NEN 3140 kun je kiezen voor een training op een locatie van ARBO centrum of een incompany training. Het grote voordeel van een incompany training is dat er kan worden ingespeeld op de concrete locatie en er voorbeelden kunnen worden gegeven direct uit het bedrijf. Met andere woorden: cursisten leren de kennis direct toepassen in de eigen werkomgeving. De veiligheid die middels de NEN 3140 wordt geborgd, is vrij algemeen van aard. In principe wordt er niet ingegaan op zeer specifieke elektrotechnische installaties. Echter: wanneer de training incompany plaatsvindt, kan hier wel voor gezorgd worden. De docent van ARBO centrum zal voorbeelden dan toespitsen op de praktijk en illustreren aan de hand van in de organisatie aanwezige installaties.

Hoe ziet de groepstraining NEN 3140 eruit?

Tijdens de NEN 3140 cursus leer je de gevaren en risico’s kennen die van toepassing zijn op het werken met elektrotechnische installaties. Je leert deze gevaren en risico’s beperken en elektrotechnische handelingen zelfstandig en veilig uitvoeren. Er wordt aandacht besteedt aan onder andere de volgende onderwerpen:

 

  • Elektrotechnische gevaren en ongelukken
  • Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving
  • Veilig werken door deskundig personeel
  • Werken met een werkvergunning en schakelbericht

 

Vanwege de verschillende bevoegdheden is er wel een inhoudelijk verschil tussen de NEN 3140 VOP en VP groepstraining. De VP training is diepgaander omdat deze medewerkers traint om zelfstandig werkzaamheden uit te kunnen voeren. Medewerkers vanuit de organisatie die een groepstraining willen volgen, moeten dus gesplitst worden in twee groepen: medewerkers die de NEN 3140 VOP groepstraining volgen en medewerkers die de NEN 3140 VP groepstraining volgen.

 

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Accordion Content

Beroepen als elektrotechnicus, elektricien, elektromonteur, etc. brengen zeer zeker risico’s met zich mee. Ongevallen als brand, ontploffing, elektrische schokken of elektrische verbranding kunnen ernstig letsel veroorzaken. Met een beroep als deze, is het van belang dat er kennis is van een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en dat er dus NEN 3140 keuringen en inspecties worden gedaan.

Lees meer

Accordion Content

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Read More
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Read More
Arnhemsestraatweg 33
6881 ND Velp
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Read More
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Borger
BorgerMeer informatie
Read More
Molenstraat 3
9531 CH Borger
Breda
BredaMeer informatie
Read More
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Read More
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Drachten
DrachtenMeer informatie
Read More
De Boeg 12
9206 BB Drachten
Ede (hoofdkantoor)
Ede (hoofdkantoor)Meer informatie
Read More
Galvanistraat 14-1
6716 AE Ede
Eindhoven
EindhovenMeer informatie
Read More
De Maas 24
5684 PL Best
Garderen
GarderenMeer informatie
Read More
Putterweg 56 02
3886 PD Garderen
Geleen
GeleenMeer informatie
Read More
Herenhof 2
6162 EB Geleen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Read More
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Read More
Eestumerweg 39
9792 RB Ten Post
Hengelo
HengeloMeer informatie
Read More
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Hoofddorp
HoofddorpMeer informatie
Read More
Schuilenburg 3
2135 GJ Hoofddorp
Kapelle
KapelleMeer informatie
Read More
Smokkelhoekweg 10
4421JH Kapelle
Lelystad
LelystadMeer informatie
Read More
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Nijmegen (BHV)
Nijmegen (BHV)Meer informatie
Read More
Sint Maartenstraat 34
6661 DA Elst
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Read More
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Ridderkerk
RidderkerkMeer informatie
Read More
Rembrandtweg 257
2981 CZ Ridderkerk
Sneek
SneekMeer informatie
Read More
Smidsstraat 8
8601 WB Sneek
Soest
SoestMeer informatie
Read More
Willaertstraat 49c
3766 CP Soest
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Read More
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Utrecht
UtrechtMeer informatie
Read More
Ringveste 3-B
3992 DD Houten
Venray
VenrayMeer informatie
Read More
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waalwijk
WaalwijkMeer informatie
Read More
Industrieweg 90c
5145 PW Waalwijk
Wormerveer
WormerveerMeer informatie
Read More
Industrieweg 19A
1521 NC Wormerveer
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Read More
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Read More
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next