NEN 3140 keurmeester

Je bent waarschijnlijk bekend met de NEN 3140 bepaling. De elektrische arbeidsmiddelen waar mee wordt gewerkt moeten regelmatig worden gekeurd en gecontroleerd. De cursus NEN3140 keurmeester is bedoeld voor alle keurmeesters van elektrische arbeidsmiddelen. Bij ARBO centrum leiden we je op tot keurmeester in 1 dag.

NEN 3140 keurmeester

In veel bedrijven vallen onder elektrische arbeidsmiddelen talloze apparaten, zoals handgereedschappen. Op het moment dat er werkzaamheden aan elektrische installaties plaats moeten vinden mogen deze alleen verricht worden door medewerkers met een NEN 3140 certificaat. Het kan gaan om een medewerker met een NEN 3140 VOP certificaat (Voldoende Onderricht Persoon) of een medewerker met een NEN 3140 VP (Vakbekwaam Persoon). Iemand met een VOP certificaat mag alleen onder leiding van een collega met een VP certificaat werken aan elektrische installaties. Hoe zit het wanneer apparaten en gereedschappen gekeurd moeten worden? Daarvoor is er een NEN 3140 keurmeester cursus.

 

LET OP: Om de NEN 3140 keurmeester cursus te volgen heb je minimaal een NEN3140 VP certificaat nodig. Dit kan op dezelfde dag behaald worden. Je breidt je cursusdag dan uit met het keurmeester onderdeel.

Een NEN 3140 keurmeester hoeft gelukkig niet iemand van buitenaf te zijn. Elke organisatie kan medewerkers opleiden tot NEN 3140 keurmeester. Dat gebeurt dus met de NEN 3140 keurmeester cursus.

Hoewel het mogelijk is om expertise van buitenaf in te schakelen, blijkt in veel bedrijven dat het voordeliger en handiger is om zelf medewerkers op te leiden tot NEN 3140 keurmeester. Op die manier zijn de benodigde bevoegdheden altijd in huis. Zo wordt het makkelijker om keuringen te plannen en worden op de langere termijn bovendien ook kosten bespaard.

De NEN 3140 keurmeester basiscursus begint om 08:30 tot maximaal 15:30. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de ervaring. Lunch is inbegrepen.

NEN 3140 keurmeester

375,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een NEN 3140 keurmeester incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Hoe zit het precies met de NEN 3140?

De NEN 3140 voorziet in de regelgeving omtrent het werken aan elektrische installaties. NEN 3140 certificaten komen dus in drie gradaties: als VOP, VP en keurmeester. Concreet betekent de NEN 3140 het volgende: iedereen mag gebruik maken van elektrische installaties (tenzij er sprake is van specifieke eisen). Dit betekent dat iedere werknemer uiteraard de koffie-automaat of stofzuiger mag gebruiken. Maar op het moment dat er, bijvoorbeeld, onderho