IPAF certificaat halen

De International Powered Acces Foundation (IPAF) is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor veilig en effectief gebruik van hoogwerker materiaal. Het is een hoogwerker cursus die wordt afgesloten met een Palcard. Deze Palcard is internationaal geldig en kun je behalen per categorie. 

Hoogwerker IPAF cursus

Wereldwijd worden jaarlijks ruim 100.000 personen opgeleid door IPAF opleidingscentra. Alle cursisten die een IPAF opleiding afronden, ontvangen een certificaat en een licentie in de vorm van PAL card. De PAL card is het hoogwerkercertificaat die internationaal geldig is. Ook wel het IPAF certificaat genoemd. 

Werk je veel met een hoogwerker in je dagelijkse werk, maar heb je nog geen erkend certificaat op zak? Of ben je werkzaam in de transport of logistiek en maak je wel eens gebruik van een hoogwerker? Het behalen van een hoogwerker certificaat is een slimme manier om veilig en zorgvuldig te werk te gaan. Schrijf je in via onze website of neem contact met ons op.

Hoogwerker IPAF

375,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Hoe ziet de IPAF hoogwerker opleiding eruit?

Hoogwerker opleidingen duren één dag. Bij de IPAF cursus kies je zelf de categorie. Je krijgt les in de hoogwerker gekozen categorieën 1A, 1B , 3A en/of 3B. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een theorie-examen. Daarna volgt het praktijkgedeelte, dat eveneens wordt afgesloten met een examen. Heb je beide examens succesvol afgelegd? Dan sturen wij je het (digitale) certificaat en een (digitaal) pasje toe. Daardoor kan je gegarandeerd veilig aan de slag!

Waarom de hoogwerker IPAF cursus bij ARBO centrum volgen?

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

Het hoogwerker certificaat is officieel niet verplicht. Wel stelt de Arbowet dat je moet kunnen aantonen dat de medewerkers voldoende kundig zijn. Als er een ongeval plaatsvindt wil de verzekering bijvoorbeeld een aangetoond bewijs. Het hoogwerker certificaat is hierin een perfect middel. Je kunt je eenvoudig online inschrijven voor een hoogwerker opleiding. Het hoogwerker certificaat voor 5 jaar geldig op verschillende wereldwijde locaties. Meld je vandaag nog aan en behaal het erkende IPAF hoogwerker certificaat

Verschil tussen de basiscursus en een cursus van IPAF

Het verschil tussen een hoogwerker cursus van IPAF en een basis hoogwerker cursus is dat de IPAF opleiding wordt afgesloten met een Palcard. Deze Palcard is internationaal geldig. Het IPAF certificaat / Palcard is echter maar voor één categorie hoogwerkers geldig. Daarom moet je voor iedere categorie hoogwerkers een IPAF certificaat / Palcard te halen. Dit kan eventueel op dezelfde dag behaald worden.

 

Voor hoogwerkers gelden de volgende categorieën:

  • Categorie 1a: verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers
  • Categorie 1b: telescoop- en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels
  • Categorie 3A: zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften
  • Categorie 3B: zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers