Veilig werken langs de weg basiscursus

Ben je wegenbouwer, asfalteur, kabellegger, wegenreiniger, hovenier of werk je in een andere functie op of langs de weg? Dan ben je verplicht een certificaat veilig werken langs de weg te halen. Het werken op en langs weg brengt namelijk risico’s met zich mee. Voor jou als wegwerker, maar ook voor de weggebruiker. Jij moet weten hoe je met deze risico’s moet omgaan en hoe je moet reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van weggebruikers.

Veilig werken langs de weg basiscursus

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte, in de ochtend, wordt er aandacht geschonken aan de wet- en regelgeving toegespitst op het ‘veilig werken langs de weg’. Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeur geoefend. Je leert de risico’s van werkzaamheden in de openbare ruimte (niet-autosnelwegen en wegen binnen de bebouwde kom), hoe je deze risico’s kunt beperken in nagebootste situaties en je leert de toe te passen materialen kennen. Zowel het theorie- als praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.

Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het certificaat ‘veilig werken langs de weg’. Dat diploma is 5 jaar geldig. De cursisten leren tijdens de opleiding alle voorschriften te volgen en veilig en verantwoord te werken langs de weg. De dagcursus duurt van 08.30 uur tot uiterlijk 15.30 uur, afhankelijk van het aantal cursisten. Lunch zit inbegrepen.

 

Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een certificaat en een (digitale) ARBO-pas voor het veilig werken langs de weg.

Veilig werken langs de weg basiscursus

225,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.