Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

BHV cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
BHV certificaat halen?

Bedrijfshulpverlening, of BHV is de hulp die wordt verleend bij gebeurtenissen die de veiligheid en/of gezondheid van werknemers en andere aanwezigen bedreigen. Denk hierbij aan kleine brandjes blussen, ontruiming van een pand of noodhulpverlening bij ongevallen.


Is een BHV cursus verplicht?

In artikel 3 van de Arbeidsomstandighedenwet zijn de Europese richtlijnen te vinden met betrekking tot BHV. Hierin staat onder andere beschreven dat elke organisatie verplicht is een aantal bedrijfshulpverleners tot beschikking te hebben.

Een ervaren instructeur leidt u binnen een dag op tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener. Als u al in bezit bent van een BHV diploma is het mogelijk om een 1-daagse BHV herhalingscursus te doen. Zo behoudt u de geldigheid van uw BHV certificaat.


BHV basis cursus (incl. AED)

De BHV basis cursus is bedoeld voor iedereen die nog nooit eerder een BHV cursus heeft gevolgd, of waarvan het certificaat is verlopen. Een BHV’er is de persoon binnen een bedrijf die de volgende taken kan uitvoeren:

De werkgever moet ervoor zorgen dat iedereen weet wat hij/zij moet doen in het geval van een noodsituatie. Daarbij is het noodzakelijk dat alle BHV’ers beschikken over een juiste opleiding, zodat zij de taken juist kunnen uitvoeren. De BHV basis bestaat uit een 1-daagse cursus waarbij de nadruk ligt op vele praktische handelingen en oefeningen.

Een greep uit de behandelde onderwerpen:


BHV Herhalingscursus (incl. AED)

Heeft u al eerder uw BHV certificaat met een BHV cursus gehaald en is deze nog niet verlopen? (BHV certificaat verloopt na 1 jaar) Dan kunt u bij ons terecht voor een cursus BHV herhaling. Tijdens deze BHV training wordt uw kennis over BHV weer even opgefrist.


Incompany BHV cursus

BHV cursus bij jullie in het bedrijf? Bij ARBO centrum is het ook mogelijk om een BHV incompany te houden. De BHV groepstraining incompany kan gegeven worden tot een maximum van 12 personen. Wilt u meer dan 12 personen op cursus sturen voor een BHV diploma? Dan kunnen wij dat uiteraard regelen! Neem dan vandaag nog contact met ons op.

De BHV training incompany is mogelijk voor zowel basis als herhalingscursus. Wij verzorgen de cursussen ook op zaterdag. Wij verzorgen de cursus op jullie locatie, als er geen geschikte ruimte is kunnen jullie ook terecht bij 1 van onze locaties voor de BHV training.


BHV cursus kosten

De kosten van de BHV cursus zijn als volgt:

Wil je meerdere cursisten opgeven of een BHV cursus bij jullie op locatie volgen?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen


Veelgestelde vragen


Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 12.00.

BHV: van 08.30 - 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Wanneer kan ik een cursus volgen?

Op de pagina 'direct aanmelden' vind je alle cursusdata voor de komende periode.

Hoe kan ik me voorbereiden op een cursus?

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO opleidingscentrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.


Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Vind een locatie in de buurt

Gerelateerde cursussen