ARBO centrum lanceert: Bewust Veilig Campagne 2023

Heb je al gehoord van de Bewust Veilig Dag? Misschien nog niet. Op 29 maart is het Bewust Veilig dag.  Dit jaar wordt er ingehaakt onder het motto Bewust Bezig = Bewust Veilig. Dat er desondanks af en toe iets misgaat en er nog altijd ongelukken gebeuren, komt doordat we niet elk moment bewust bezig zijn met veiligheid. Dit jaar willen we het bewust bezig zijn met de vele aspecten van veiligheid op het werk bij iedereen onder de aandacht brengen. Bij ARBO centrum lanceren wij niet alleen de Bewust Veilig dag, maar bombaren wij dit tot de Bewust Veilig Campagne.  Daar hebben wij natuurlijk goede redenen voor. Lees verder om te kijken wat je van ons kan verwachten tijdens deze campagne. 

Maar het is toch de Bewust Veilig Dag?

Hoewel je niet bekend zult zijn met de Bewust Veilig Campagne ken je de Bewust Veilig Dag (29 maart) misschien wel. Deze dag is behoorlijk groot. Talloze bouw, techniek en onderhoud zijn hierbij aangesloten en leveren een bijdrage. Zoals je kunt zien op de website Bewust Veilig Dag.

Waarom wij kiezen voor de Bewust Veilig Campagne.

Natuurlijk is ook bij ARBO centrum de Bewust Veilig Dag een item. Dit is altijd zo geweest en zal ook zo blijven. Maar veiligheid zit in ons DNA. Wij zijn hier 24/7 mee bezig, 365 dagen per jaar. Dagelijks merken wij dat je aan veiligheid nooit te veel aandacht kunt besteden. VCA is de meest gangbare manier om aan te tonen dat je als bedrijf en werknemer aan de eisen uit de Arbowet voldoet. 

Wat houdt de Bewust Veilig Campagne in?

Natuurlijk draait de Bewust Veilig Campagne net als de Bewust Veilig Dag voor een groot deel om bewustwording. Wij  willen het bewust bezig zijn met de vele aspecten van veiligheid op het werk bij iedereen onder de aandacht brengen. Bij Bewust Veilig denken wij aan VCA. Want VCA is leidend op het gebied van veiligheid in zeer veel verschillende factoren.

VCA is er in diverse vormen. Dit maakt een VCA cursus interessant voor vrijwel iedereen die werkzaam is in de sectoren waarin de VCA vaak gehanteerd wordt. Van bouwbedrijven tot transport en logistiek en van grondwerkbedrijven tot schoonmaakbedrijven en meer.


VCA richt zich op uitvoerende medewerkers, leidinggevende medewerkers en detacheerders. Bij uitvoerende werknemers en leidinggevende werknemers maakt VCA ook onderscheid. Voor een deel zijn het VCA basiscertificaat (voor uitvoerende werknemers) en het VCA VOL certificaat (voor leidinggevende werknemers) gelijk. Het VCA VOL certificaat behandelt echter niet alleen de eigen veiligheid, maar ook die van teamleden en hoe jij deze als leidinggevende kunt waarborgen.


Maar wat gaan wij dan doen tijdens Bewust Veilig Campagne? Houd onze kanalen goed in de gaten. Op onze social media kanalen gaan wij extra aandacht besteden aan Bewust Veilig en VCA. Niet alleen met informatieve artikelen, maar ook met interessante weetjes en leuke quizzes. Houd het goed in de gaten.

Extra voordeel deze maand

Uiteindelijk is de Bewust Veilig Campagne bij ARBO centrum bedoeld om niet alleen maar het bewustwording te creëren: wij willen mensen aansporen om ook actief met VCA aan de slag te gaan. En hoe kan dat beter dan met het volgen van een VCA cursus?

 

Nou, wat dacht je van het volgen van een VCA cursus met korting! Tijdens onze Bewust Veilig Campagne (06-03 tot en met 31-03) zullen onze VCA cursussen* slechts €195,- kosten. Dat betekent dat onze VCA cursussen tot en met het einde van deze maand €50,- goedkoper zullen zijn.

En natuurlijk krijg je daarvoor de volledige cursus. Na afloop ontvang jij een officieel VCA-certificaat en VCA pasje. De geldigheid van het VCA certificaat voor werknemers/zzp’ers bedraagt momenteel 10 jaar. De actievoorwaarden zijn van toepassing.


Lijkt dat je wat? Schrijf je dan direct in!

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.