Alle VCA cursus

VCA basis cursus

Inclusief examen

VCA cursus van één dag bij jou in de buurt

Bij ARBO centrum staat veilig werken op nummer één. Daarom bieden wij een VCA cursus inclusief examen aan om werkgever en werknemer bewust te maken van de risico’s op de werkvloer. De eendaagse VCA cursus basis is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA basis certificaat voldoende. Wil jij de VCA cursus op eigen locatie volgen? Kijk dan hier voor meer informatie over incompany cursussen.

Landelijke dekking heftruck cursus

Veilig aan het werk met de basis VCA cursus

Met het behalen van het basis VCA diploma laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. Je toont aan dat je veilig werkt, volgens de standaard van VCA. Je houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van jou en anderen, maar denk daarbij ook aan het milieu. Heb je nog nooit een VCA cursus gedaan of werk je niet in een leidinggevende functie of ZZP’er? Dan is de VCA basiscursus geschikt voor jou.

Zo ziet de cursusdag eruit

De cursusdag duurt één dag en is inclusief digitaal examen.

Tijdens de VCA cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Aan het einde van de middag wordt het VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Dit examen duurt ongeveer een uur. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een officieel erkend certificaat in de vorm van een pasje. Deze pas is tien jaar geldig. Onze vestigingen zijn verspreid over Nederland, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt!