ARBO compleet veilig

Hoe werken wij?
ARBO centrum werkt voor zowel particulieren als bedrijven. 

 

Wij bieden op onze eigen locaties, wekelijks diverse open trainingen aan. Waarvoor u zich direct kunt inschrijven. Naast de open trainingen verzorgen wij ook groepstrainingen. Bij een incompany training komt onze instructeur naar het bedrijf om de training verzorgen. Natuurlijk is het ook mogelijk voor een training op maat als groep naar 1 van onze locaties te komen.

 

Vanuit onze focus; het verzorgen van veiligheidstrainingen, ontwikkelden wij een geautomatiseerd dynamisch beheer en plansysteem: ARBO compleet. Dit product kan eenvoudig aangepast worden aan de specifieke eisen van elke organisatie. Verder ondersteunen wij werkzoekenden om via het UWV een opleiding bij ons te volgen.

 

Cursussen
ARBO centrum is de opleider voor veiligheidscursussen en biedt diverse opledingen. 

 

Waarom ARBO centrum?

  • Binnen 1 dag al een certificaat 
  • Praktijkgericht
  • Gegeven door zeer ervaren instructeurs
  • Voordelig

 

De 1 daagse cursussen die wij aanbieden starten om 8:30 en duren tot en met 15:30. In de ochtend is het theorie gedeelte afsluitend met een theorie examen, na de lunch is het praktijk gedeelte afsluitend met een praktijk examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een certificaat per mail en krijgt een ARBO pas toegestuurd.

 

 

Groepstrainingen: bij ons op locatie of incompany
Het komt veel voor dat bedrijven meerdere cursisten tegelijk voor een training opgeven. Het is dan mogelijk om gebruik te maken van de groepstrainingen van ARBO centrum. De groepstrainingen kunnen op 1 van onze locaties. Je kunt ook kiezen voor een incompanyopleiding. Hierbij vind de training plaats bij de klant. 

 

Voordelen groepstrainingen:

  • Jullie bedrijf op 1 locatie 
  • Flexibiliteit cursustijden
  • Samen voorbeelden bedenken van scenario’s binnen jullie bedrijf en met de instructeur zoeken naar oplossingen
  • Specifiek ingaan op dagelijks praktijk van de deelnemers

 

Doorgaans wordt bij incompanytrainingen gebruik gemaakt van eigen machines. Door gebruik te maken van eigen machines kan de instructeur de cursist zeer specifieke aanwijzingen geven. Uiteraard dienen de machines waarmee wordt gewerkt altijd verzekerd en gekeurd te zijn.

 

Een andere reden waarom veel wordt gekozen voor groepstrainingen is de flexibiliteit die ARBO centrum biedt in de cursustijden. Wij begrijpen als geen ander dat trainingen veelal leiden tot stagnatie van de productie. Door gebruik te maken van de groepstrainingen wordt het mogelijk de tijden in onderling overleg vast te stellen. Op de zaterdag in de avond(doordeweeks) of juist vroeg in de ochtend. Het maakt ons niet uit, wij passen ons aan, zonder hiervoor meer kosten in rekening te brengen.

 

1 uurs certificering
Deze competentie van toetsen wordt hoofdzakelijk toegepast bij ervaren medewerkers en herhalingen. Twee personen tegelijk worden door onze instructeur op een intensieve manier bijgeschoold in de theorie en vervolgens wordt een korte praktijktest uitgevoerd. Door te werken met kleine groepjes kunnen de overige medewerkers gewoon doorgaan en is het aantal verliesuren minimaal. Deze methode is ook uitermate geschikt voor medewerkers die niet aan scholing willen doen of angst hebben voor het volgen van cursussen. Wij komen naar hen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving kunnen aantonen te beschikken over de benodigde vaardigheden en kennis. Wij verzorgen al 1 uurscertificering vanaf 2 cursisten.

 

Talen
ARBO centrum heeft voor de heftruck en hoogwerker zijn cursuspakketten ontwikkelt in de Engelse taal. Deze Engelse heftruckcursus en/of hoogwerker cursus is speciaal voor medewerkers die een heftruckcertificaat en/of hoogwerker certificaat moeten hebben, maar de Nederlandse taal niet beheersen. U kunt zich al vanaf 1 persoon inschrijven voor onze Engelse cursussen.

 

Voor de cursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker (basis en herhaling) kan het schriftelijk examen worden afgenomen in het Engels, Pools of Duits.

 

VCA wordt in het Nederlands gegeven, examen is mogelijk in de volgende talen:
VCA-basis: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Pools, Litouws, Slowaaks Hongaars, Roemeens en Turks
VCA-VOL: Nederlands, Engels, Duits en Frans

 

ARBO Compleet
ARBO centrum streeft continu naar het leveren van een nog grotere bijdrage aan veilige arbeidsomstandigheden. Om anderen hierbij te ondersteunen ontwikkelden wij: 
ARBO compleet.  De ondernemer die kiest voor ARBO compleet weet zeker dat zijn (logistieke) medewerkers gecertificeerd zijn. 

 

ARBO compleet staat voor; altijd gecertificeerde medewerkers met oog voor veiligheid tegen een vast maandbedrag.

 

Een bedrijf heeft te maken met verschillende regels en wetten omtrent veiligheid, gezondheid en milieu. Denk aan de rechten en plichten van werknemers, opslag van gevaarlijke stoffen, gebruik van veilige machines ed. 

 

Vanuit de praktijk blijkt dat het bijhouden van deze processen een grote opgave is voor veel bedrijven. ARBO compleet zorgt dat deze processen binnen uw bedrijf optimaal worden ingezet, up-to-date blijven en waar nodig worden aangepast. 

 

ARBO compleet heeft 3 pakketten ontwikkeld zodat het systeem eenvoudig op maat kan worden gemaakt voor iedere onderneming. Je betaalt 1 bedrag per maand, per werknemer. Zo worden onverwachte kosten voorkomen.