Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Reachtruck cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
Reachtruckcertificaat halen?


Veilig werken met reachtrucks

Tijdens onze reachtruck basis cursus, leren wij onze cursisten om vellig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het reachtruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.

De reachtruck opleiding begint vaak om 08.30 uur met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen.
Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een praktijkexamen. De dagcursus duurt van 9.00 t/m max. 16.00 (afhankelijk van het aantal cursisten). Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een reachtruckcertificaat en een ARBO-pas.

Herhalingscursus veilig werken met reachtrucks

Voor iedereen waarvan zijn reachtruck certificaat niet langer als 3 maanden is verlopen is, hebben wij de reachtruck herhalingscursus. Deze cursus wordt op alle vestingen van ARBO centrum verzorgd.

Wilt u meer informatie over onze reachtruck basiscursus of reachtruck herhalingscursus of volg je liever een reachtruck cursus bij jou op locatie. Neem dan gerust contact op.

Veelgestelde vragen


Is een certificaat verplicht?

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck, reachtruck of hoogwerker besturen?

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT:

Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.

Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Hoogwerker:

Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma:

Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO Opleidingscentrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat

De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 12.00.

BHV: van 08.30 - 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30


Gerelateerde cursussen