Waarvoor wordt een reachtruck gebruikt?

De naam “reachtruck” zegt natuurlijk al iets over wat dit voertuig kan doen. In veel bedrijven moeten ladingen vervoerd worden. Niet alleen dat: ladingen moeten ook worden geladen, gelost, worden opgeborgen en uit schappen of stellingen worden gepakt. Deze plekken bevinden zich lang niet altijd op werkhoogte en bovendien zijn de ladingen vaak te zwaar en groot om handmatig te pakken en te verplaatsen. Dat is dan ook waar een reachtruck voor wordt gebruikt.

Een reachtruck is vaak onmisbaar in de logistiek

In tal van bedrijven in de logistieksector (maar ook in andere sectoren) is een reachtruck onmisbaar. Zoals wij in de inleiding al schreven, kunnen veel ladingen simpelweg niet gepakt, verplaatst of weggezet worden zonder de hulp van een krachtig voertuig. De reachtruck vervult hier een belangrijke taak. Zeer zware ladingen kunnen hiermee vervoerd worden en bovendien op hoger gelegen plekken worden neergezet of weggehaald. De meeste reachtrucks hebben een bereik van vele meters.

Waarom geen heftruck?

Een reachtruck en een heftruck zijn zeer vergelijkbare voertuigen. Waarom zou je dan kiezen voor een reachtruck en niet voor een heftruck? Want waarvoor wordt een reachtruck gebruikt waar een heftruck niet geschikt is? Een reachtruck is beter geschikt om te werken in omgevingen met weinig ruimte. Een reachtruck kan vaak bijna net zulke grote en zware ladingen aan als een heftruck, maar een reachtruck is wendbaarder en eenvoudiger te rijden en te bedienen. Met een reachtruck kun je bijvoorbeeld in smalle gangpaden werken, terwijl je daar met de meeste heftrucks zou vastlopen, of te weinig ruimte zou hebben om te manoeuvreren en te heffen.

Reachtruckcertificaat halen

Met een reachtruck cursus van ARBO centrum kun je jouw reachtruckcertificaat halen binnen een dag. Dit kan altijd op een locatie bij jou in de buurt. Ook is het mogelijk om direct zowel jouw reachtruck certificaat als heftruck certificaat te behalen met een gecombineerde cursus.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.