Welke transport opleidingen zijn er en welke bieden wij?

Als je in de transportsector wilt gaan werken heb je allereerst een rijbewijs nodig, afhankelijk van het voertuig dat je wilt gaan besturen. Ben je beroepschauffeur dat heb je naast je rijbewijs de Code 95 nascholing nodig. 

 

Maar transport houdt meer in dan rijden op een vrachtwagen. Er zijn veel banen in het transport en even zoveel opleidingen. Er is altijd een geschikte transport opleiding voor jou.

Welke transport opleiding bieden wij?

Onderstaand een overzicht van de transport opleidingen die wij bieden. Je kunt je direct inschrijven voor de transport opleiding van jouw keuze.

Zijlader cursus

Een zijlader is een heftruck die gebruikt wordt om vracht in de lengterichting te verplaatsen. Tijdens de ééndaagse cursus van ARBO Centrum leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om veilig met de zijlader te kunnen werken. 

Elektrotruck cursus

Een elektrotruck is een voertuig dat gebruikt wordt op bedrijfsterreinen, in binnensteden en op recreatieparken. De ééndaagse cursus voor de elektrotruck van ARBO centrum bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Deze rond je beiden af met een examen. Ben je geslaagd, dan ontvang je een certificaat. 

Cursus orderpicktruck

Een orderpicktruck wordt gebruik in warehouses en magazijn voor het verzamelen van goederen. Tijdens de ééndaagse cursus bij ARBO centrum leer je alle veiligheidsregels, volgens de arbeidsinspectie. 

Containertruck cursus

Een containertruck wordt gebruikt in containerterminals. Het is belangrijk te weten dat er een verschil is tussen een containertruck en een heftruck. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel en kan gevolgd worden door zowel beginners als meer ervaren bestuurders. De nadruk ligt of het benoemen van de risico’s en hoe deze zoveel mogelijk te beperken. 

Terminaltrekker cursus

Een terminaltrekker is een voertuig waarmee een zwaar beladen trailer of wagen over een korte afstand wordt voortgetrokken. De cursus voor de terminaltrekker bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Tijdens het theoretische deel leer je alle kennis die je nodig hebt om veilig en verantwoord met de terminaltrekker om te gaan. In het praktijkgedeelte ga je, onder begeleiding, aan de slag met de terminaltrekker.

Heftruck en reachtruck cursus

Om op een heftruck of reachtruck te mogen rijden, heb je een certificaat nodig. Hoewel beide voertuigen op elkaar lijken, vereisen zij allebei een certificaat. Bij ons kun je zowel je heftruck certificaat als je reachtruck certificaat behalen. Ook gecombineerd.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.