Hoeveel verdient een reachtruck chauffeur?

Reachtruck chauffeur is een beroep dat in trek is. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat reachtruck chauffeurs op hun beur altijd in trek zijn. De transport en logistiek sector wordt niet bepaald rustiger. Mensen kopen steeds meer. Magazijnen, terminals en loodsen raken steeds voller. Aan goede reachtruck chauffeurs is dus altijd behoefte. Reachtruck chauffeur is een beroep dat voldoening geeft. Je bent een onmisbare schakel in de keten. Het werk is afwisselend en je moet kunnen presteren onder een bepaalde mate van druk. Dat is wat veel mensen willen. Zo blijf je scherp en is elke dag weer een uitdaging. Bovendien werk je in een team, dus is het ook sociaal werk. Maar hoeveel verdient een reachtruck chauffeur? Je werk moet leuk zijn, maar je wil natuurlijk ook een goed salaris verdienen.

Hoeveel verdient een reachtruck chauffeur?

Een reachtruck chauffeur verdient gemiddeld 2.045 euro bruto per maand. Dit is op basis van een fulltime werkweek. Het salaris kan echter best wel verschillen per chauffeur en per bedrijf. Zo ligt het minimum op ongeveer 1.740 euro per maand en het maximum op ongeveer 2.355 per maand. Maar er zijn ook reachtruck chauffeurs die nog meer verdienen dan dat.

Hoe wordt het salaris bepaald?

Wat een reachtruck chauffeur verdient, is van een aantal dingen afhankelijk. Natuurlijk van het bedrijf waar je werkt. Het ene bedrijf betaalt nu eenmaal meer dan het andere bedrijf. Ook je leeftijd en ervaring spelen een grote rol. Als jonge, beginnende reachtruck chauffeur verdien je minder dan een ervaren rot met dertig jaar ervaring.

 

Ook onregelmatige werktijden hebben een invloed op je salaris. Veel bedrijven betalen toeslagen voor onregelmatige uren. Denk aan werken in het weekend of ‘s avonds laat.

 

Daarnaast zijn er nog persoonlijke competenties. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van aanvullende certificaten of diploma’s of heb je een leidinggevende functie? Dit soort dingen kunnen ervoor zorgen dat je meer verdient dan collega’s die dit niet hebben.

Hoe word je reachtruck chauffeur?

Klinkt reachtruck chauffeur als een interessant beroep? Om reachtruck chauffeur te worden, heb je geen lange opleiding nodig. Dat maakt het beroep extra interessant. Het salaris is bovendien helemaal niet verkeerd voor een functie zonder vooropleiding.

 

Reachtruck chauffeur word je door je reachtruck certificaat te behalen. Dit kun je doen bij ARBO centrum. Een ervaren docent leert je alles wat je weten moet. De cursus duurt slechts een dag en bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Op beide onderdelen doe je examen. Slaag je voor je examen, dan ontvang je het officiële reachtruck certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

 

ARBO centrum heeft opleidingslocaties door heel het land. Hier worden met grote regelmaat reachtruck cursussen gegeven. Schrijf je in voor een cursus bij jou in de buurt. Vaak kun je al binnen een paar weken terecht. Voor je het weet ben je aan het werk als reachtruck chauffeur.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.