Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Heftruck cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
De heftruck cursus boeken voor een aankomend heftruckchauffeur? Het is hét heftruck rijbewijs, om veilig met dit type voertuig te kunnen rijden. Beschikbaar als basiscursus of als herhalingscursus, voor een opleiding op maat.

✓ Tip: veel organisaties vragen ons of het heftruck certificaat verplicht is. In letterlijke zin niet, maar je dient als organisatie wel aan te tonen dat je voldoende hebt gedaan om werknemers kundig te maken in het besturen van een heftruck. Onze cursussen zijn daarvoor een gangbare keuze.


Heftruck theorie halen

De heftruck theorie halen om binnen het bedrijf met dit voertuig te kunnen rijden? Dat kan met onze heftruck opleiding in één dag. De cursus begint ’s morgens om 08:30u en duurt tot ongeveer 15:30u. Je ontvangt een officieel heftruck certificaat en onze ARBO-pas, die beiden 5 jaar geldig zijn. Tijdens de heftruck theorie komen de volgende onderdelen aan bod:


Het heftruck examen

Benieuwd naar het heftruck examen? Het bestaat uit twee delen, waarvan men de theorie kan oefenen met een proefexamen voor de heftruck. Na het theorie-examen volgt uitleg over de praktijk, waarna je dezelfde dag ook het praktijkexamen aflegt.

Tijdens een proefexamen kan er geoefend worden met de heftruck examenvragen, gesteld zoals dat ook tijdens de officiële test gebeurt. Ontdek op die manier of jij goed op de hoogte bent van wat er belangrijk is. Om voor de organisatie jouw heftruck certificaat te halen, zodat je de inspectie kunt aantonen dat je daar veilig mee kunt werken.

✓ Tip: heftruck certificaat verlopen? Boek binnen 3 maanden daarna de herhalingscursus. Wij frissen de kennis weer op, waarna werknemers weer 5 jaar beschikken over een geldig certificaat. De herhalingscursus duurt van 08:30u tot circa 12:00u.


Heftruck cursus kosten

Benieuwd naar de kosten van het heftruckcertificaat? De basiscursus is beschikbaar voor €175, een herhalingscursus is met €125 een stuk goedkoper. De beide bedragen zijn exclusief btw. Daarnaast is er een speciale heftruck reachtruck-opleiding beschikbaar.

Naast de heftruck cursus kosten is het belangrijk om zelf een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen mee te nemen. Wij verzorgen de rest om het certificaat te kunnen halen. Dat betekent dat er een heftruck klaarstaat. Wij zorgen bovendien voor het heftruckcertificaat en de ARBO-pas.

Bekijk kosten heftruckcertificaat


1 uurs certificering heftruck

Ervaren medewerkers een vlotte herhaling aanbieden? Gebruik onze 1-uurs certificering voor de heftruck. Onze instructie zal twee personen tegelijkertijd intensief bijscholen. Met veel aandacht voor de theorie, waarna er een praktijktest volgt. Dankzij de kleine groepjes kunnen de andere medewerkers gewoon doorwerken, waardoor uw organisatie niet stil komt te liggen.

✓ Tip: heb je medewerkers met last van faalangst of weerstand tegen scholen? Dan is de 1-uurs certificering voor hen een goed alternatief.

Meer weten over onze 1-uurs certificering, de heftruck cursussen en de geldigheid van het certificaat? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.


Heftruck cursus volgen in de buurt

ARBO centrum verzorgt heftruck cursussen op eigen locatie's onder andere in; heftruckcertificaat Almereheftruckcertificaat Bestheftruckcertificaat Drachtenheftruckcertificaat Edeheftruckcertificaat Gorinchemheftruckcertificaat Hengelo, heftruckcertificaat Houten, heftruckcertificaat Venray, heftruckcertificaat Zoetermeer en heftruckcertificaat Zwolle.


Veelgestelde vragen


Is een certificaat verplicht?

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck, reachtruck of hoogwerker besturen?

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Minimale leeftijd om een heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT te besturen
Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.
Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Minimale leeftijd om een hoogwerker te besturen
Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma
Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO centrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat
De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Lees meer

Kun je ook een heftruck- en hoogwerkercursus op een dag volgen?

De theorie en praktijk van beide opleidingen verschilt teveel om de cursussen tegelijk op 1 dag te volgen. Wel is het voor bedrijven mogelijk om een cursus op maat te laten maken. Voor een cursus op maat kun je bij ons een offerte aanvragen.

Lees meer

Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 12.00.

BHV: van 08.30 - 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer

Wanneer kan ik een cursus volgen?

Op de pagina 'direct aanmelden' vind je alle cursusdata voor de komende periode.

Lees meer

Hoe kan ik me voorbereiden op een cursus?

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO opleidingscentrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Lees meer


Gerelateerde cursussen