Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Heftruck cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
Je heftruck certificaat halen dat kan bij ARBO centrum in één dag. Wij hebben gecertificeerde instructeurs in dienst die u een landelijk erkende heftruckopleiding geven. Er zijn legio redenen om een heftruckcursus te volgen bij ARBO centrum.

Behalve veiligheid en een snelle opleiding, leveren wij kwaliteit en kunnen wij de heftruckcursus voor een scherpe prijs aanbieden.

De basiscursus heftruckopleiding begint vaak om 08.30 met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen. In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een heftruckcertificaat. De heftruck herhalingscursus begint ook vaak om 08.30 uur met he theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie examen en een praktijk examen.

ARBO centrum verzorgt heftruck cursussen onder andere in; heftruckcertificaat Almereheftruckcertificaat Bestheftruckcertificaat Drachtenheftruckcertificaat Edeheftruckcertificaat Gorinchemheftruckcertificaat Hengelo, heftruckcertificaat Houten, heftruckcertificaat Venray, heftruckcertificaat Zoetermeer en heftruckcertificaat Zwolle.

 

Veelgestelde vragen


Is een certificaat verplicht?

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck, reachtruck of hoogwerker besturen?

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT:

Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.

Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Hoogwerker:

Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma:

Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO Opleidingscentrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat

De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Kun je ook een heftruck- en hoogwerkercursus op een dag volgen?

De theorie en praktijk van beide opleidingen verschilt teveel om de cursussen tegelijk op 1 dag te volgen. Wel is het voor bedrijven mogelijk om een cursus op maat te laten maken. Voor een cursus op maat kun je bij ons een offerte aanvragen.

Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 12.00.

BHV: van 08.30 - 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Wanneer kan ik een cursus volgen?

Op de pagina 'direct aanmelden' vind je alle cursusdata voor de komende periode.

Hoe kan ik me voorbereiden op een cursus?

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO opleidingscentrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.


Gerelateerde cursussen