In deze situaties gebruik je een minigraafmachine

Een minigraafmachine (ook wel minigraver of Bobcat genoemd) is een veelgebruikt voertuig dat door tal van bedrijven en voor diverse werkzaamheden wordt ingezet. Maar wanneer maak je er nu gebruik van? In deze situaties gebruik je een minigraver.

Minigraafmachine

Wanneer de werkzaamheden te veel of te zwaar zijn om met de hand te doen

Een minigraver is compact, wendbaar en relatief licht. Dit is hét voertuig waar je op vertrouwt wanneer werkzaamheden te zwaar worden om met de hand te doen. Je komt een heel eind met een schep en kruiwagen, maar op een gegeven moment ben je daarmee gewoon te lang bezig of wordt het te zwaar. Het eerste voertuig waar je dan naar kijkt, is de minigraver. Een minigraafmachine wordt voor veel lichte en middelzware taken ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het graven van geulen voor kabels. Dat is een taak die je theoretisch gezien met de hand zou kunnen doen. Zeker wanneer je een aardige ploeg met mankracht tot je beschikking hebt. Met de minigraafmachine gaat dit echter een stuk sneller en is het werk een stuk minder arbeidsintensief.

In onverhard terrein

Een minigraver heeft rupsbanden. Daarmee is hij perfect voor gebruik in onverhard terrein. Denk op bouwplaatsen of langs de weg. Al komen er op die plekken vaak al zwaardere machines aan te pas. Stratenmakers en hoveniers zijn twee voorbeelden van beroepen waarin vaak gebruik wordt gemaakt van een minigraafmachine. Dankzij zijn rupsbanden kan een minigraver grond afgraven én verplaatsen.

Wanneer wendbaarheid vereist is

Een minigraafmachine is ontzettend wendbaar in alle opzichten. Omdat hij compact is, kan hij op plekken komen waar grotere, zwaardere voertuigen vaak niet kunnen komen. Ook kunnen de meeste minigraafmachines stilstaand (een groot deel) om hun as roteren. Dat betekent dat je de machine niet vaak hoeft te verrijden. Ondanks dat een minigraafmachine dus niet de grootste capaciteit heeft, bewijst hij zich in veel situaties toch als het handigste voertuig.

Veilig leren werken met de minigraafmachine

Wil jij kunnen werken met een minigraafmachine? Zorg dan dat je dit veilig doet. Dat begint met het volgen van een minigraver cursus bij ARBO centrum. Wij geven deze cursus in company. Je leert alle theorie en praktijk die je nodig hebt om veilig te kunnen werken. Aansluitend aan de cursus doe je examen. Wanneer je hiervoor slaagt, ontvang jij een officieel certificaat waarmee je aantoont over alle benodigde kennis te beschikken.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.