De voordelen van een BHV herhalingscursus

Om BHV’er te worden dien je een BHV cursus te volgen. BHV is ontzettend belangrijk. Zo belangrijk dat je jaarlijks een BHV herhalingscursus kunt volgen. Waarom zou je dit doen? Daar zijn diverse redenen voor. Dit zijn drie voordelen van een BHV herhalingscursus.

BHV herhaling

Scroll om verder te lezen >>

BHV herhalingscursus volgen

Je behoudt je officiële status als BHV’er

Waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van een BHV herhalingscursus is dat je jouw officiële BHV status behoudt. Wanneer je slaagt voor de BHV cursus mag jij jezelf een jaar lang BHV’er noemen. Na een jaar vervalt de geldigheid van je certificaat automatisch. Hier is natuurlijk bewust voor gekozen.

 

BHV is ontzettend belangrijk. Daarom is het ook belangrijk om te allen tijde goede kennis en vaardigheden te hebben. BHV is niet iets dat je regelmatig moet toepassen. Daarom is herhaling van wat je geleerd hebt belangrijk.

Je kennis wordt opgefrist

Met een BHV herhalingscursus wordt je kennis dus opgefrist. Dat is fijn. Je zult dingen niet voor de eerste keer doen. Je hebt al kennis en ervaring dus een herhalingscursus gaat de meeste cursisten eenvoudig af. Het is goed voor je zelfvertrouwen om alles herhaald te hebben. Omdat je (als het goed is) opnieuw slaagt voor je cursus weet je zeker dat je BHV goed kunt blijven inzetten.

Je profiteert automatisch van nieuwe ontwikkelingen

We schreven net dat je dingen op een BHV herhalingscursus niet voor de eerste keer doet. Dat is misschien niet helemaal waar. Als er namelijk nieuwe ontwikkelingen, technieken of inzichten zijn, worden deze automatisch in de cursus meegenomen. Ook dat is dus een groot voordeel van een BHV herhalingscursus: door de cursus te herhalen weet je zeker dat je altijd actuele kennis krijgt aangeleerd.

Schrijf je op tijd in voor een herhalingscursus

Heb jij een BHV certificaat en wil je als BHV’er actief blijven? Schrijf je dan op tijd in voor een BHV herhalingscursus. Bij ARBO centrum kun je altijd een BHV herhalingscursus volgen op een locatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

EHBO koffer - Oranje Kruis

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?