De Brandpreventieweken gaan 1 oktober van start!

Iedereen begrijpt het nut van brandpreventie. Aan het voorkomen van brand kun je nooit teveel aandacht besteden. Vandaar ook dat in 1999 de brandpreventieweken in het leven werden geroepen, met behulp van Netwerk Nationale Brandpreventieweken. Inmiddels zijn de brandpreventieweken uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend thema. Zij gaan op 1 oktober van start. En dus is het een mooi moment om even stil te staan bij je eigen brandveiligheid.

Wat zijn de Nationale Brandpreventieweken precies?

Brand eist helaas nog steeds veel slachtoffers. Op de werkvloer en in het privéleven. De nationale brandpreventieweken hebben als doel om branden te voorkomen, beperken en bestrijden. Dit gebeurt onder andere door middel van voorlichting. Want de juiste kennis is een goed wapen in de strijd tegen brand. Veel branden ontstaan door gebrek aan kennis, onkunde of gewoon onoplettendheid.

 

Naast algemene aandacht voor brandpreventie, is er ook altijd een thema tijdens de Nationale Brandpreventieweken. Het thema voor de editie van 2022 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wat kunnen wij je bieden?

Vanzelfsprekend besteedt ook ARBO centrum extra aandacht aan de brandpreventieweken. Dit is het perfecte moment om jouw kennis van brandveiligheid uit te breiden en ervoor te zorgen dat je weet wat je moet doen bij brand. Wij staan voor je klaar met diverse cursussen. In de BHV cursus zijn beginnende branden blussen en evacueren bij brand twee hoofdonderwerpen. Ook kun je een brand en ontruiming cursus volgen.  Voor medewerkers die op hun werk willen bijdragen aan extra brandveiligheid is er de cursus beheerder brandmeldinstallatie.

Denk ook aan je brandveiligheidsmiddelen

Een risico op brand is overal aanwezig. Op het werk, maar ook thuis. Hoe is het gesteld met de brandveiligheidsmiddelen op het werk en bij je thuis? Bij ARBO winkel kun je al jouw brandveiligheidsartikelen aanschaffen. De Nationale Brandpreventieweken vormen hiervoor het perfecte moment. Investeer bijvoorbeeld in:

  • Schuimblussers
  • Poederblussers
  • Blusdekens
  • Brandmelders
  • Brandblussers voor in de auto

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten

Optimaal benutten van opleidingsbudgetten Werkgevers stellen jaarlijks miljarden beschikbaar voor opleidingen en trainingen voor personeel. Dit budget wordt ingezet voor verschillende doeleinden, waaronder loopbaancoaching en

Lees verder »
Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?