NEN 3240 VP herhalingscursus

Als werkgever ben je verplicht aan te kunnen tonen dat je er alles aan doet om de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken en te houden. Wanneer er wordt gewerkt met elektrische objecten die schokken, verbranding, brand, ontploffing of ander letsel kunnen veroorzaken, is het van belang te voldoen aan de NEN 3140. Deze norm bevat alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties.

NEN 3140 VP Herhalingscursus

Vernieuw je NEN 3140 VP kennis

Als vervolg op de NEN 3140 VP basiscursus (VP = Vakbekwaam Persoon) bieden we daarvoor bij ARBO centrum de NEN 3140 VP herhalingscursus. Na het volgen van deze cursus ben je in staat zelfstandig en veilig elektronische werkzaamheden uit te voeren. De herhalingscursus duurt één dag, waarin je leert de gevaren en risico’s tijdens het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden te herkennen en te beperken.

De NEN 3140 VP cursussen zijn geschikt voor iedereen die werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door de werkgever benoemd wil worden tot vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140, zoals industriële monteurs.

NEN 3240 VP herhalingscursus

295,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 23:40 voor de cursus VCA Basis los examen vanuit Podgorci.

Heb je een vraag?

Vragen over een NEN 3140 VP groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de NEN 3140 VP herhalingscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Voer je geen werkzaamheden aan elektrische apparaten uit, dan heb je waarschijnlijk geen enkel idee waar het over gaat. NEN 3140 is een veiligheidsmaatregel voor het veilig werken met (en in de omgeving van) werkmiddelen in het laagspannings gebied. Even in heldere taal: handgereedschappen en alle apparaten die op normale netspanning werken. Deze apparaten dienen aan bepaalde veiligheidseisen te voldoen. Dit is omschreven in de NEN 3140 bepaling. Apparaten moeten ook periodiek gekeurd worden volgens de NEN 3140 richtlijnen.

Lees meer

Accordion Content

Beroepen als elektrotechnicus, elektricien, elektromonteur, etc. brengen zeer zeker risico’s met zich mee. Ongevallen als brand, ontploffing, elektrische schokken of elektrische verbranding kunnen ernstig letsel veroorzaken. Met een beroep als deze, is het van belang dat er kennis is van een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en dat er dus NEN 3140 keuringen en inspecties worden gedaan.

Lees meer

Accordion Content

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen