BHV accessoires

Om goed BHV uit te kunnen voeren, kun je natuurlijk gebruik maken van bepaalde BHV accessoires. BHV bestaat uit drie hoofddisciplines: eerste hulp, brandbestrijding en evacueren. Wat zijn nu de belangrijkste BHV accessoires op deze gebieden?

BHV accessoires voor eerste hulp

Wanneer je eerste hulp moet verlenen, is tijd vaak van doorslaggevend belang. Wat wil zeggen: je hebt vaak geen tijd te verliezen. Daarom zijn er diverse BHV accessoires die je werk kunnen vergemakkelijken. Denk aan pictogrammen en stickers die de locaties van BHV materialen aangeven. Maar ook aan zaken als pleisterdispensers. Natuurlijk zijn er als het goed is goede EHBO koffers in het bedrijf aanwezig. Maar soms heb je even snel pleisters nodig en dan zijn dispensers handig.

 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer BHV accessoires verkrijgbaar voor eerste hulp. Denk bijvoorbeeld aan een beademingsmasker voor toepassing bij een reanimatie.

BHV accessoires voor brandbestrijding

Ook voor het bestrijden van branden zijn er op het gebied van BHV diverse accessoires verkrijgbaar. Denk ook hier weer aan pictogrammen en stickers die de locaties van brandblussers aangeven. Zaken als brandmeldinstallaties en rookmelders zijn natuurlijk geen accessoires: dat zijn verplichte veiligheidsartikelen. Maar je kunt wel denken aan extra’s, zoals veiligheidshesjes die direct duidelijk maken dat er sprake is van brand.

BHV accessoires voor ontruimingen

Die veiligheidshesjes komen ook goed van pas tijdens een ontruiming. Of er nu wel of geen sprake is van brand: ze zorgen voor duidelijkheid en extra zichtbaarheid. En ook bij ontruimingen spelen pictogrammen en borden een cruciale rol. Borden met looprichting of borden die de vluchtroute aangeven, dragen bij aan een soepele ontruiming. Om hier verder voor te zorgen, kun je denken aan BHV accessoires als een megafoon, walkie talkies om met mede BHV’ers te communiceren. Tevens kun je denken aan accessoires als verkeerskegels. Deze kunnen tijdens, maar vooral ook na een calamiteit van pas komen om duidelijk te maken dat bepaalde routes of ruimtes tijdelijk afgesloten zijn.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het vinden van handige BHV accessoires? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Direct een BHV cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou