Starre verreiker herhalingscursus

Indien je het certificaat van de starre verreiker al een keer hebt behaald, maar deze is verlopen, kun je de herhalingscursus bij ARBO centrum volgen. Het basiscertificaat verloopt na 5 jaar. Hierna kun je elke 5 jaar de herhalingscursus volgen om het certificaat te verlengen. Na het volgen van de herhalingscursus wordt het verreiker certificaat weer verlengd met 5 jaar. 

Starre verreiker herhalingscursus

De  Arbo-wet voert soms wijzigingen of nieuwe wet- en regelgeving toe aan de richtlijnen, het is dus van belang dat de eerder opgedane kennis wordt herhaald en opgefrist. Daarnaast is dit ook van belang voor iedereens veiligheid. Daarom bieden wij de herhalingscursus verreiker aan. Een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen. Als werkgever kun je dan aantonen dat je hebt voldaan aan wat er van je wordt verwacht. De kennis van jouw werknemer blijft up to date en de medewerker is geoefend en getraind in het besturen van de starre verreiker.

Tijdens onze verreiker herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met, en besturen van, een starre verreiker met zich mee kan brengen. Deze verreiker opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een verreiker certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider het bestaande certificaat is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig en adequaat kunt werken.

De starre verreiker herhalingscursus begint om 08:30 tot maximaal 12:00. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de ervaring. 

Starre verreiker herhalingscursus

245,- excl. btw

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

Vragen over een verreiker incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Wat wordt er behandeld tijdens de verreiker herhalingscursus

De herhalingscursus verreiker begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, de wet- en regelgeving omtrent het verticaal transport en het veilig werken met de starre verreiker wordt doorgenomen en opgefrist, hierna volgt direct een theorie-examen. Na het theorieblok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden en werken met een starre verreiker nog beheerst.

 

Samen met een professionele instructeur van ARBO centrum worden situaties uit de praktijk geoefend en doorgenomen. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw starre verreiker certificaat en (digitale) ARBO-pas.

 

  • Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
  • Inclusief certificaat en gebruik starre verreiker (dit gaat dus niet om een roterende verreiker)
  • Halfdaagse verreiker cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur.
  • Certificaat 5 jaar geldig

 

Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Lesmateriaal, certificaat en (digitale) ARBO pas zijn altijd inbegrepen.

Waarom de verreiker herhalingscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

De geldigheidsduur van het verreiker certificaat is vastgesteld op vijf jaar. Je vraagt je wellicht af waarom dat zo is. Na het behalen van je certificaat ga je als het goed is aan de slag met de verreiker. De term “oefening baart kunst” gaat zeker op. Toch moet iedereen die in het bezit is van het certificaat na vijf jaar aantonen nog steeds capabel te zijn.

Lees meer

De roterende verreiker, het woord zegt het eigenlijk al, kan draaien, 360 graden rond. Handig als je met de verreiker aan de slag moet in een relatief ‘kleine’ ruimte. De starre verreiker, kan niet ronddraaien, dit type verreiker is prettig om mee te werken als je zware lasten moet tillen.

Lees meer

De machinist is de bestuurder en bediener van de verreiker. Een verreiker is een voertuig dat zelf kan rijden, veel verschillende functies heeft en op veel plekken wordt ingezet. Denk aan de bouw, infrastructuur, maar ook de agrarische sector. Het grootste deel van de werkzaamheden van de machinist betreft het bedienen van het platform met de telescooparm. Dit platform onderscheidt de verreiker van veel andere voertuigen. Het is ook de reden dat een verreiker machinist vaak in meerdere handelingen bekwaam moet zijn.

Lees meer

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Dit is zonder twijfel één van de meest veelzijdige bedrijfsvoertuigen. Een verreiker is gemaakt voor het tillen van zware lasten. Net als bijvoorbeeld een heftruck of een reachtruck. Een verreiker beschikt daarnaast over een extra eigenschap ten opzichte van die voertuigen: de reikwijdte. Zoals zijn naam al doet vermoeden, kun je met een verreiker niet alleen de lading omhoog of omlaag tillen. Hij beschikt over een telescopisch systeem dat in alle richtingen kan bewegen.

Lees meer

Wat verdient een verreiker machinist? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt er ook vanaf aan wie je hem stelt en welke data beschikbaar is. Kijken wij naar de statistieken die we kunnen vinden, dan kom je op basis van een fulltime werkweek uit op gemiddeld € 2.375 bruto per maand. Natuurlijk zitten daar mitsen en maren aan en zijn er ook uitzonderingen.

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen