Waarom een reachtruck cursus?

Waarom moet je een reachtruck cursus volgen? Het eenvoudige antwoord is omdat de wet je verplicht. Niet direct tot het volgen van een reachtruck cursus. De wet verplicht wel dat je in staat moet zijn om een reachtruck veilig te kunnen besturen. Je moet kennis hebben van veiligheid en risico’s en je moet kunnen aantonen dat je het rijden met een reachtruck volledig beheerst. Hoe ga je dit aantonen? Met een reachtruck cursus. Dit is dé alom gebruikte manier.

Waarom een reachtruck cursus? Het is gewoon de beste manier

Een reachtruck cursus is eenvoudigweg de beste manier om aan te tonen dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet. Na de cursus doe je examen. Slaag je voor het examen, dan ontvang je een officieel erkend certificaat en een Arbopas. De Arbopas dien je altijd bij je te dragen tijdens het werk. Zie het als een autorijbewijs, maar dan voor reachtrucks. Door je Arbopas te laten zien, toon je direct aan dat je bevoegd bent om de reachtruck te besturen.

De zekerheid van kwaliteit

Er zijn uiteindelijk andere manieren om aan te tonen dat je de reachtruck mag besturen. Eenvoudig zijn die niet. Met een reachtruck cursus heb je de zekerheid van kwaliteit. Je weet dat je alles leert wat je moet weten. Van een ervaren docent en met beproefde leermethodes. Met je reachtruck certificaat kun je altijd en overal zonder problemen een reachtruck besturen. Dat is ook handig wanneer je solliciteert bij een nieuwe werkgever. Deze ziet dan direct dat je een reachtruck mag besturen.

Ook met het oog op de toekomst

Een reachtruck cursus volg je ook met het oog op de toekomst. Waarom? Het certificaat dat je behaalt is 5 jaar geldig. Wil je daarna gecertificeerd blijven, dan dien je een herhalingscursus te volgen. Dit zorgt ervoor dat je een goede en veilige bestuurder blijft. Tijdens een herhalingscursus wordt je kennis opgefrist en doe je opnieuw examen. Slaag je wederom, dan krijg je een nieuw certificaat uitgereikt. Dit certificaat is ook weer 5 jaar geldig.

 

We noemen bewust de toekomst omdat je bij een herhalingscursus niet alleen oude kennis herhaalt. Er kan in 5 jaar tijd een hoop gebeuren. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen worden in de cursus verwerkt. Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte blijft. En dat je de reachtruck dus veilig kunt blijven besturen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou