Heftruckcertificaat Amsterdam

Een heftruckcertificaat in Amsterdam halen is aan te raden voor iedereen die in Amsterdam een heftruck wil gaan besturen. De Arbowet stelt het volgen van een opleiding tot heftruckchauffeur verplicht om veiligheid te kunnen garanderen. Een heftruck cursus is de enige manier om het heftruckcertificaat te behalen. Met dit certificaat toont een bestuurder aan over de benodigde kennis en vaardigheden te beschikken. Wil een organisatie voldoen aan de eisen van de Arbowet, waarvan verzekeraars eisen dat deze worden nageleefd, dan moet elke bestuurder over een certificaat beschikken. Er is altijd een locatie voor het halen van het heftruckcertificaat in Amsterdam dichtbij, maar de cursus kan ook op locatie worden gegeven.

Heftruck cursus Amsterdam

Het heftruckcertificaat behalen kan met een heftruck cursus in Amsterdam. Dit is een eendaagse basiscursus. De basiscursus voor de heftruck leidt nieuwe bestuurders op tot veilige, capabele bestuurders. Na het behalen van het heftruckcertificaat is dit vijf jaar geldig. Daarna moet een herhalingscursus voor de heftruck gevolgd worden, om de geldigheid wederom voor vijf jaar veilig te stellen.

Heftruck cursus inhoud Amsterdam

De heftruck cursus inhoud in Amsterdam bestaat uit de verplichte delen die overal in de cursus verwerkt zijn: heftruck theorie en heftruck praktijk. Na het volgen van de heftruck theorie krijgen cursisten de mogelijkheid om eerst de praktijk te oefenen in een oefenexamen, voordat het echte heftruck praktijkexamen wordt afgelegd. Alleen bij het slagen voor de heftruck theorie en de heftruck praktijk zal het heftruckcertificaat verstrekt worden.

Heftruck cursus op locatie

Het heftruckcertificaat in Amsterdam kan behaald worden door het volgen van een heftruck cursus op locatie. Zo kunnen werknemers in de eigen organisatie en omgeving hun certificaat behalen. Het behalen van een heftruckcertificaat in Amsterdam op een locatie van ARBO centrum is ook mogelijk. In beide gevallen gaat het om een cursus die ‘s ochtends begint en tegen het einde van de middag is afgelopen. De herhalingscursus die na vijf jaar plaats dient te vinden, kent dezelfde inhoud. Het is raadzaam om tijdig rekening te houden met een herhalingscursus, want het heftruckcertificaat mag niet meer dan drie maanden verlopen zijn.

Gerelateerde cursussen

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.