Alle Heftruck cursus

Heftruck herhalingscursus

✔ Verleng het heftruckcertificaat ✔

Verleng je heftruck certificaat met de eendaagse heftruck herhalingscursus

Wanneer je een heftruck basis cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je je heftruck certificaat dat 5 jaar geldig is. Na deze 5 jaar dien je een heftruck herhalingscursus te volgen. Tijdens de heftruck herhalingscursus wordt je huidige kennis opgefrist en zorgen we ervoor dat je je bewust blijft van de gevaren die het besturen van een hoogwerker met zich mee kan brengen. De heftruck herhalingscursus voldoet aan de Arbo wet- en regelgeving.

De heftruck cursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in het besturen van een heftruck. Door middel van deze cursus toon je aan dat je zowel de theoretische kennis als de praktijkvaardigheden beheerst.


Welke onderwerpen worden er behandeld tijdens de heftruck herhalingscursus?

  • Wetgeving
  • Kantelmoment en transportmiddelen
  • Aandrijvingen
  • Transport en opslag
  • Veiligheid

Hoe ziet de praktijk van de heftruck herhalingscursus eruit?

In het praktijkgedeelte van de cursus laat je aan de instructeur zien dat je veilig met de heftruck kunt rijden. Net als het theoriegedeelte, wordt ook het praktijkgedeelte afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvang je een nieuw heftruckcertificaat en een ARBO pas. De heftruck herhalingscursus is geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen. Het certificaat dat je ontvangt na het volgen van de herhalingscursus is opnieuw 5 jaar geldig. Als je heftruck certificaat langer dan 3 maanden is verlopen, kun je niet meedoen aan de herhalingscursus.


Is het heftruckcertificaat toch langer dan 3 maanden verlopen?

Dan is de heftruck basiscursus de ideale cursus om te volgen. De basiscursus is een ééndaagse heftruck cursus die voor iedereen geschikt is.