Heftruckcertificaat

Je bent van plan om je heftruckcertificaat te gaan halen, dat kan bij ARBO centrum! Of je werkgever wil graag dat je de cursus ‘veilig werken met een heftruck’ volgt. Heel verstandig, daarmee voldoet je werkgever namelijk aan bepaalde eisen die de Arbowet aan hem stelt. Een werkgever is namelijk verplicht om zijn personeel voldoende in te lichten en uitgebreid te instrueren. Wanneer je een certificaat of diploma haalt gericht op de heftruck kun je aantonen dat je voldoende en uitgebreid op de hoogte bent om veilig te kunnen werken met de machine, je kunt jezelf dan gediplomeerd heftruckchauffeur noemen.

Waarom een heftruckcertificaat halen?

Naast dat het je inzichten geeft over de veiligheid van en rondom de heftruck is het ook aan te bevelen om meerdere redenen.Sowieso voldoet je werkgever aan de harde eis die de Arbowet aan hem stelt. Maar ook verzekeringsmaatschappijen hebben het tegenwoordig vaak in hun voorwaarden staan. Bedrijfsongevallen zijn aan de orde van de dag, per jaar gebeuren er 150 ernstige ongevallen in combinatie met een heftruck, kleinere of minder ernstige gevallen zijn hier dus niet bijgeteld. Het is dan ook logisch dat verzekeringsmaatschappijen eisen dat de bestuurder van een heftruck in het bezit is van een heftruckdiploma.

 

Wanneer er bij een ongeval met een heftruck niet aangetoond kan worden dat de bestuurder een grondige instructie heeft gehad zijn de gevolgen niet te overzien. Een (nog geldig) heftruckcertificaat is het middel om aan te tonen dat dit wel het geval is.

Hoe ziet de cursus ‘veilig werken met een heftruck’ er uit?

Bij ARBO centrum kun je terecht voor de basisopleiding, maar ook voor een herhalingscursus. Beide cursussen vinden plaats op één dag. De basiscursus duurt twee dagdelen, de herhalingscursus kan in één dagdeel. Zowel de basiscursus ‘veilig werken met een heftruck’ als de herhalingscursus bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Het theoriegedeelte zal voornamelijk bestaan uit wet- en regelgeving, verkeers- en veiligheidsvoorschriften, lastgrafiek en belasten van heftruck, maar ook komt er een gedeelte onderhoud aan bod.Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. Tijdens het praktijkgedeelte gaan jij en je medecursisten oefenen met de heftruck, je volgt instructies en opdrachten van onze ervaren en deskundige instructeur uit. Met het praktijkexamen laat je zien voldoende geoefend te zijn om veilig te kunnen werken met de heftruck. Bij het succesvol afleggen van beide examens ontvang je van ons het certificaat.

Wat kost een heftruckcertificaat?

Het ligt er natuurlijk aan of je de basiscursus nog moet doen, of dat je het heftruckcertificaat moet verlengen middels een herhalingscursus . Ook is er bij Arbo centrum de mogelijkheid om diverse cursussen te combineren, zoals bijvoorbeeld met de reachtruck met de cursus heftruck & reachtruck cursus.

Kijk bij alle opleidingen op onze website voor een overzicht  van al onze opleidingen en kosten hiervan.

Is een heftruck certificaat verplicht?

Vraag jij je af of een heftruck certificaat verplicht is? De Arbowet schrijft voor dat iedereen die met een heftruck gaat werken een aantoonbaar gedegen instructie moet hebben gehad.
Wil je hiervan meer weten? Lees onze uitgebreide informatie hierover.

Volg de heftruck cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een opleiding ‘veilig werken met een heftruck’ voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jullie locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt.

 

Wanneer we de cursus incompany bij jullie geven maken we gebruik van jouw eigen heftruck, zo oefent je personeel direct met het materiaal waar zij mee zullen werken.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor onder andere het bedienen van de reachtruckhoogwerkerrolsteiger en verreiker . Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Op onze website vind je al onze opleidingen.

Al bijna 150.000 cursisten gingen je voor en werden bij ARBO centrum opgeleid, zij beoordelen ons met gemiddeld een 8,8!

 

Heb je nog vragen of wil je extra informatie? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

info@arbocentrum.nl
+31(0)88 – 123 0 888  

Gerelateerde cursussen

Please verify the shortcode categorie3 tax={category slug}

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822 BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Arnhem
ArnhemMeer informatie
Lees verder
De Overmaat 30
6831 AH Arnhem
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Laan van Gravenmade 40
2495 AJ Den Haag
Emmen
EmmenMeer informatie
Lees verder
Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.