transport en logistiek cursus

Alles weten over transport en logistiek cursussen?

ARBO centrum heeft alle kennis over stapelaar cursussen in huis. Al deze kennis delen we maar al te graag met onze bezoekers. We hebben alles over transport en logistiek cursussen op een pagina gezet. Met een klik op onderstaande button ga je naar de pagina met transport en logistiek cursussen!

Waarom een transport en logistiek cursus?

Er zijn sectoren waarin structureel meer ongelukken gebeuren, specifiek met voertuigen. De transport en logistiek sector is er hier één van. Dat zal niemand verbazen: voertuigen zijn hier immers onmisbaar. Voor veel mensen die werkzaam zijn in deze sector, is het besturen van een bedrijfsvoertuig één van de voornaamste taken, zo niet de hoofdtaak. Dus waarom een transport en logistiek cursus? Het antwoord op die vraag zal iedereen duidelijk zijn: voor de veiligheid.

Wat houdt een transport en logistiek cursus eigenlijk in?

Een transport en logistiek cursus is een verzamelnaam voor diverse cursussen. In deze sector wordt namelijk met veel verschillende voertuigen gewerkt. De wet verplicht bestuurders van deze voertuigen om aan te kunnen tonen dat zij capabel zijn. Wat is capabel? Je moet als bestuurder het voertuig goed en veilig kunnen besturen. Met het oog op je eigen veiligheid en die van je omgeving.

 

Om dit aan te kunnen tonen, heeft elk bedrijfsvoertuig zijn eigen certificaat. Het behalen van je certificaat is de meest gebruikte manier om aan te tonen dat je aan je wettelijke verplichting voldoet. Een transport en logistiek cursus volg je dus om het gewenste certificaat te halen.

 

Elke transport en logistiek cursus duurt slechts één dag en bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In beide onderdelen doe je examen. Slaag je, dan ontvang je het bijbehorende certificaat met een geldigheid van vijf jaar.

Welke transport en logistiek cursussen zijn mogelijk?

Bij een transport en logistiek cursus kun je denken aan cursussen voor de diverse soorten bedrijfsvoertuigen die in bedrijven in deze branche worden gebruikt: de zijlader, elektrotruck, orderpicktruck, containertruck of terminaltrekker bijvoorbeeld. Voor al deze voertuigen verzorgen wij een cursus.

Bij ARBO centrum is veel mogelijk. Niet alleen kun jij je aanmelden voor een cursus voor het gewenste voertuig: het is ook mogelijk om een combinatie van cursussen te maken. Veel medewerkers in de transport en logistiek willen meerdere voertuigen kunnen besturen. Denk ook aan een heftruck of reachtruck. Ook het verzorgen van groepstrainingen of in company cursussen is mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Gerelateerde cursussen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

Nee, dit is zowel theorie als praktijk. Goed, dat je voor het eerst leest dat een transport en logistiek cursus niet alleen maar praktijk is, kan een beetje een teleurstelling zijn. We snappen dat het praktijkgedeelte toch het gedeelte is waar je het meeste naar uitkijkt. Helaas zou alleen praktijk gewoon niet werken. Om veilig en capabel jouw bedrijfsvoertuig in de praktijk te kunnen besturen, moet je natuurlijk bepaalde theoretische kennis hebben. Dit is verplicht, want in het officiële examen dat direct na de cursus volgt, worden theorie en praktijk getoetst.

Lees meer