Waarom is de fysieke en mentale gezondheid van jouw werknemers belangrijk?

Als werkgever wil je een veilige en gezonde werkplek voor jouw werknemers creëren. Maar waarom eigenlijk? Natuurlijk moet je voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van gezondheid voor jouw werknemers. Maar wat brengt een gezonde werkplek nou eigenlijk extra? Het zorgt ervoor dat jouw werknemers fitter zijn, minder ziek zullen zijn en meer energie hebben voor hun werkzaamheden. In deze blog vertellen wij je meer over waarom de fysieke en mentale gezondheid nou zo belangrijk is en wat het oplevert.

Scroll om verder te lezen >>

Wil je een RI&E aanvragen?

Fysieke voordelen

Werknemers die zich in een gezonde werkomgeving bevinden zullen minder vaak en minder lang ziek zijn. Zo creëer je een laag ziekteverzuim. Het is daarom belangrijk om de werkplek schoon te houden om zo ziektes bij de werknemer te voorkomen. Ook is het belangrijk dat je de werkplek voorziet van de juiste benodigdheden. Dit betekend bijvoorbeeld een fatsoenlijke bureaustoel. Zo voorkom je RSI en/of rugklachten. Wanneer jouw werknemers fysiek in een goede staat zijn zullen zij ook beter presteren.

Mentale gezondheid

Fysieke en mentale gezondheid hangen sterk met elkaar samen. Werknemers die lekker in hun vel zitten zijn minder snel gestrest, productiever en mentaal sterker. Door deze mentale sterkte ontstaat er minder snel depressie of een burn-out. Dit is nooit fijn voor zowel de werknemer als de werkgever. Je kunt dan te maken krijgen met langdurig verzuim.

Waarom een RI&E bij ARBO centrum?

Waarom nou zorgen voor de gezondheid?

Wanneer je veel tijd in een gezonde werkomgeving steekt, zal je hier op verschillende manieren profijt van hebben. Denk bijvoorbeeld aan de werk prestaties van jouw werknemers. Ze houden meer energie over en kunnen zich makkelijker focussen op het werk. Hieruit ontstaat een hoge arbeidsproductiviteit en wie wil dat nou niet? 
 
Wil jij een gezonde en veilige werkplek creëren voor jouw werknemers maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat dan een RI&E opstellen en daaruit zal blijken wat er verbeterd moet worden. Dit komt dan in een plan van aanpak zodat jij makkelijk aan de slag kan met het verbeteren van de werkomgeving.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Verbanddoos bedrijf

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?