5 Factoren die het welzijn vergroten

Benieuwd naar 5 belangrijke factoren om het welzijn bij jouw medewerkers te vergroten? In deze blog vertellen wij jou hier meer over!  

1. Belonen

Als eerste is belonen een hele belangrijke factor. Om medewerkers te motiveren is het verstandig om hen slim te belonen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een gedegen opleiding, Een salarisverhoging of een jubileumbonus. De beloningen kunnen ook helpen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. 

Lees verder >>

Wil je een RI&E aanvragen?

2. Flexibiliteit / Het nieuwe werken

Onder het nieuwe werken wordt ook wel verstaan “uren maken is niet belangrijk, de output is wat telt”. Dit hoeft je natuurlijk niet in een keer toe te passen maar kun je ook stapsgewijs doen. Bied de werknemer ruimte en vrijheid om dit te doen binnen bepaalde grenzen. Door flexibel om te gaan met jouw werknemers, zal hij efficiënter te werk gaan. 

3. Werkomgeving

Het creëren van een veilige werkomgeving is van essentieel belang. Denk hierbij niet alleen aan een goede bureaustoel en een zit-sta bureau. Maar hou ook rekening met onder andere de volgende punten: 

  • Zorg voor een opgeruimde werkvloer 
  • Geef zelf het goede voorbeeld 
  • Zorg voor gekeurde machines en materialen 
  • Eventueel speciale werkuitrusting zoals een veiligheidshelm, veiligheidshesje en een veiligheidsbril 

Dit alles wordt natuurlijk ook opgenomen in de verplichte RI&E. Ook hiermee kunnen wij je helpen.

4. Motivatie

Met het motiveren van werknemers moet je op de volgende punten letten: 

  1. Stel realistische doelen; niets is zo demotiverend als een onrealistisch doel 
  2. Geef werknemers zelfstandigheid; door zelfstandigheid gaan medewerkers harder werken en dingen op hun eigen manier doen 
  3. Geef waardering aan je werknemers; geef af en toe eens een compliment 😉 
  4. Neem medewerkers mee in beslissingen; zo voelen zij zich betrokken bij de organisatie 
  5. Vier successen; geef een borrel of een feestje bij het behalen van bepaalde targets 

Waarom een RI&E bij ARBO centrum?

5. Communicatie

Communiceren kun je leren! Goede communicatie is van belang voor jou en voor jouw werknemers. Zo zullen zij zich betrokken voelen en zal de productiviteit verhogen. Werkgevers of leidinggevenden wekken extra vertrouwen wanneer zij duidelijk communiceren en veel doorvragen. Daarnaast is vragen stellen erg belangrijk. Hierdoor geef je jouw medewerkers de ruimte om hun expertise uit te kunnen oefenen. Wanneer jij als werkgever of leidinggevende te veel aan het praten bent en niet luistert. Dan sla je de plank volledig mis. Hou dit dus goed in de gaten. 

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Verbanddoos bedrijf

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.