Tips bij het laten keuren van je brandblussers

Bedrijven zijn verplicht om hun brandblussers te laten keuren. Hoe vaak deze gekeurd moeten worden, is onder andere afhankelijk van de sector, specifieke risico’s of eisen van instanties en verzekeraars. Wanneer je jouw brandblussers laat keuren, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat alles goed gebeurt en dat veiligheid weer gewaarborgd is. Lees daarom deze tips bij het laten keuren van je brandblussers.

Brandblusser keuren

Laat je brandblussers alleen keuren door een gecertificeerde instantie

Het klinkt misschien als het intrappen van een open deur, maar wij willen het voor de zekerheid wel gezegd hebben: laat je brandblussers alleen keuren door een gecertificeerde instantie. Alleen dan is een keuring namelijk geldig. Het is niet alleen een verspilling van geld wanneer je jouw brandblussers zou laten keuren door een partij die dit officieel niet mag doen; het is ook gevaarlijk voor de veiligheid.

Combineer de keuring direct met andere keuringen

Het laten keuren van je brandblussers kan best een ingrijpende operatie zijn. Helemaal wanneer je een flink aantal blussers hebt dat gekeurd moet worden. Onze tip: kijk of je dit direct kunt combineren met andere keuringen. Zo kun je veel zaken in één keer laten keuren. Het grote voordeel is dat je het dan achter de rug hebt en dat je voorkomt dat je op andere momenten weer voorbereidingen moet treffen of rekening moet houden met werkzaamheden etc. 

Reserveer een budget voor vervanging

Brandblussers hebben niet het eeuwige leven. Zeker wanneer je brandblussers al wat ouder zijn, moet je er niet vanuit gaan dat zij allemaal de keuring doorstaan. Reserveer daarom een budget voor vervanging. Wees erop voorbereid dat wellicht enkele brandblussers vervangen moeten worden. Wanneer zij worden afgekeurd, mag je ze namelijk niet meer gebruiken. Door van te voren rekening te houden met eventuele vervangingen kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Schakel ARBO centrum in voor de keuring van jouw brandblussers

Heb jij brandblussers die gekeurd moeten worden? ARBO centrum is je graag van dienst. Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij hanteren scherpe tarieven. Daarnaast kun je rekenen op aantrekkelijke staffelkortingen bij grotere aantallen.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?