Redenen om je brandblusmiddelen jaarlijks te laten keuren

Dat brandblusmiddelen ontzettend belangrijk zijn, hoeven wij niemand te vertellen. Dat het net zo belangrijk is om deze regelmatig te laten keuren, dát is wel iets dat nog niet iedereen weet. Het is verstandig om je brandblusmiddelen jaarlijks te laten keuren. Waarom? Dat lees je hier.

Voor sommige brandblusmiddelen is periodiek keuren verplicht

Het keuren van brandblusmiddelen is voor veel middelen, zoals brandblussers, verplicht. Hoe vaak je dit moet laten doen, daar is nog wel eens verwarring over. Vroeger bestonden er regels voor, maar die zijn anno nu iets variabeler. In principe komt het er op neer dat je brandblusmiddelen jaarlijks moet laten keuren. Tenzij er sprake is van een hoog risico op brand. Dank kan het gaan om half jaarlijkse keuringen. Of vaker, wanneer bijvoorbeeld verzekeraars dit eisen. Maar hoe dan ook: je bent verplicht om met goedgekeurde brandblussers te werken.

De maximale houdbaarheidsdatum zegt niet alles

Naast dat je de plicht hebt om brandblusmiddelen te laten keuren, is het ook iets dat simpelweg nodig is. Alle brandblusmiddelen hebben een maximale houdbaarheidsdatum. Dit zegt echter niet alles. Alle middelen zijn aan slijtage onderhevig. In sommige omgevingen slijten zij sneller dan in andere omgevingen. Veel brandblussers hebben bijvoorbeeld een houdbaarheid van 20 jaar. Alleen de garantie dat zij 20 jaar goed functioneren heb je vaak niet. Daarom is het verstandig om ze jaarlijks te laten inspecteren en keuren.

Je wilt toch zorgen voor maximale veiligheid voor medewerkers?

Brandblusmiddelen zijn onmisbaar wanneer er brand uitbreekt. Goede brandblusmiddelen kunnen het verschil maken tussen weinig tot geen schade of zeer veel schade. In extreme gevallen zelfs tussen leven of dood. Je wilt als bedrijf toch zorgen voor maximale veiligheid voor medewerkers en andere aanwezigen? Maak daarom werk van jaarlijkse keuringen.

Schakel ARBO centrum in voor het keuren van brandblusmiddelen

ARBO centrum heeft de specialisten om al je brandblusmiddelen te keuren. Wij nemen je al het werk uit handen. Wij hanteren scherpe tarieven die nog aantrekkelijker worden dankzij staffelkorting bij hogere aantallen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?