VCA diploma check

Wanneer je je VCA examen hebt behaald, ontvang je je VCA diploma. Het maakt niet uit waar je je examen aflegt, het verkrijgen van het diploma gaat altijd via het officiële examenbureau. Hierdoor kan het soms iets langer duren voordat je je VCA certificaat binnen hebt. Toch komt het vaak voor dat je vrijwel direct na de cursusdag en het examen je VCA diploma moet vertonen bij bepaalde werkzaamheden die je hebt ingepland. Maar wat nou als je nog op het certificaat zit te wachten?

Check de echtheid van het VCA diploma

Het controleren van een VCA diploma kan in het VCA Centraal Diploma Register (CDR). In deze databank worden alle VCA diploma’s geregistreerd. Alleen de diploma’s die zijn uitgegeven door erkende opleiders worden geregistreerd in deze databank. Op die manier ben je ervan verzekerd dat het diploma, die je checkt en tegenkomt in deze databank, echt is. Het opvragen van een VCA diploma in het VCA register is heel gemakkelijk. Ga naar de website van het CDR. Je vult daar de achternaam en geboortedatum in. Als het diploma dan inderdaad geregistreerd is, verschijnt dit in beeld.

VCA certificaat kwijtgeraakt?

Bij het VCA register kunnen certificaathouders hun diploma opvragen wanneer ze deze zijn kwijtgeraakt. Het verstrekken van een kopie van het VCA diploma is niet toegestaan, het diploma wordt maar één keer uitgereikt. Wel kun je bij het VCA register een kopie van de vermelding in het VCA CDR opvragen welke fungeert als bewijs dat je beschikt over een geldig VCA diploma.  

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.